ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κατεβάστε τον Acrobat Reader

Οδηγοί και πηγές 

Διαδικτυακοί τόποι αξιοποιήσιμοι για τη διδασκαλία της ΝΕ 

Ελληνόγλωσσες τοποθεσίες του διαδικτύου 

5.5 Προτάσεις για τη γλωσσική διδασκαλία ή διδακτικό υλικό

Περιεχόμενα

Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση

http://www.greek-language.gr/

Διαδικτυακή πύλη για την υποστήριξη της μελέτης και της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας που σχεδιάστηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ. Επιχειρεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της -αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νέα ελληνική- αλλά και στη συγχρονική της διάσταση.

Παρέχει μια σειρά ηλεκτρονικά εργαλεία (λεξικά, σώματα κειμένων, συμφραστικούς πίνακες κλπ.) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Στην Πύλη έχει ενσωματωθεί το πλούσιο υλικό του Ηλεκτρονικού Κόμβου, του προηγούμενου διαδικτυακού έργου του ΚΕΓ.

Εκπαιδευτική Πύλη του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

http://www.e-yliko.gr/

Στην τοποθεσία αυτή δημοσιεύονται διδακτικές προτάσεις, εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα και κείμενα προβληματισμού που έχουν κατατεθεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Οι προτάσεις διδασκαλίας που δημοσιεύονται απευθύνονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (από το νηπιαγωγείο μέχρι το ενιαίο λύκειο και την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση) και καλύπτουν όλα τα θεματικά πεδία διδασκαλίας ανά βαθμίδα ή εντάσσονται στο διαθεματικό πλαίσιο σπουδών. Για τους εκπαιδευτικούς προσφέρεται, επίσης, υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, το οποίο έχει διάφορες μορφές: κείμενα, αρχεία ήχου και εικόνας, σύνδεσμοι με άλλες τοποθεσίες.

Στα δημοσιεύματα περιλαμβάνονται ακόμη ανακοινώσεις και πληροφορίες που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς και σπουδάζοντες.

Η φιλολογία στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών

http://www.filologia.gr/

Ιδιωτική σελίδα της Μ. Κασκαντάμη (φιλολόγου - επιμορφώτριας στις ΤΠΕ) με πληροφορίες, άρθρα και συνδέσμους αναφορικά με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.

Διαδίκτυο και διδασκαλία

http://www.netschoolbook.gr/

Την τοποθεσία διαχειρίζεται η φιλόλογος - επιμορφώτρια στις ΤΠΕ Τερέζα Γιακουμάτου. Περιλαμβάνει πλούσιο υλικό που ενδιαφέρει τους φιλολόγους, ιδιαίτερα όσους προβληματίζονται για τις δυνατότητες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία.
Νέα, Λόγια και Αρχαία Ελληνική

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγ 2010, 10:18