Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης σε συνεργασία με το ΚΕΓ

17 Δεκ. 2018 13:31

Από τις 6 ως τις 9 Δεκεμβρίου του 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης (SISU) Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του SISU σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ).

Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια του Σεμιναρίου στα οποία συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης του SISU Yang Li, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Σαγκάη Βασίλειος Ξηρός, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας, ο ιδρυτής του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του SISU Zhu Shengpeng , διευθυντές των διάφορων γραφείων του SISU, και όλοι οι διδάσκοντες και φοιτητές του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του SISU. Επίσης, στα εγκαίνια έγιναν το αποκαλυπτήριο της πλακέτας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και η τελετή βράβευσης του Α΄ Διαγωνισμού Ανάγνωσης των Έργων Νίκου Καζαντζάκη στην Κίνα.

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο οργανώθηκε υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ και Προέδρου του ΚΕΓ Ι.Ν. Καζάζη και πραγματοποιήθηκε από τις Επιστημονικές Συνεργάτιδες του ΚΕΓ δρ Ράνια Βοσκάκη και δρ Θωμαΐδα Ρουσουλιώτη, οι οποίες παρουσίασαν το ψηφιακό σύμπαν του ΚΕΓ για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας, διδακτικές προτάσεις και σημαντικά εργαλεία για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για την κατανόηση, εφαρμογή και εμπέδωση των εργαλείων. Υπό την καθοδήγηση των Επιστημονικών Συνεργάτιδων του ΚΕΓ, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μελέτησαν και σχεδίασαν μικροδιδασκαλίες και διδακτικό υλικό βασιζόμενοι στα ψηφιακά εργαλεία του ΚΕΓ.

Απόδειξη του ζωηρού ενδιαφέροντος για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στην Κίνα αποτελεί το γεγονός ότι στο σεμινάριο κατάρτισης συμμετείχαν καθηγητές και φοιτητές από ιδρύματα στα οποία διδάσκεται η Ελληνική σε όλη την Κίνα: ενδεικτικά αναφέρονται το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης, το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Καντόνας και το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Χεμπέι.

Συνημμένα


17 Δεκ 2018 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0