Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

13 Απρ. 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Διηπειρωτικό webinar για την ελληνική γλώσσα από την Ελληνική Βιβλιοθήκη της Ν. Καλιφόρνια (13/4/2024)

    Η Ελληνική Βιβλιοθήκη της Νότιας Καλιφόρνια (Hellenic Library of Southern California, https://hellenic-library.org/ ), με επικεφαλής τον Καθ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κ. Φίλιππο Τρεβεζά οργανώνει αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. (Ελλάδος) διηπειρωτικό webinar αφιερωμένο στην ελληνική γλώσσα, με τίτλο: ''Ταξίδια και όνειρα''.

    Στο webinar συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την Καθ. Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμ. Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου, Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, η οποία και θα παρουσιάσει τις ακαδημαϊκές δράσεις για την προώθηση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.

    Θα συνδεθούν πανεπιστήμια και σχολεία από διάφορα σημεία του πλανήτη και συγκεκριμένα από την Αμερική (Λος Άντζελες, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Academy of Hellenic Paideia), την Αργεντινή, την Κίνα (Πανεπιστήμια Σαγκάης και Πεκίνου), τη Μεγάλη Βρετανία (ελληνικά αμιγή σχολεία Λονδίνου), την Ιταλία (Νάπολη). Από την Ελλάδα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και εκπαιδευτικές μονάδες από την Αστυπάλαια, το Βόλο, το Καστελλόριζο, την Κρήτη, την Αρκαδία, Καρακοβούνι Κυνουρίας κ.α.

    Το link για το κοινό (attendees) είναι το ακόλουθο: https://us02web.zoom.us/j/81372912622

    12 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    Συνέδριο με θέμα: ''Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα'', στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ (13,14/4/2024)

    Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα: ''Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα'', που θα διεξαχθεί στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το διήμερο 12 και 13 Απριλίου 2024.

    Στόχος του συνεδρίου είναι να χαρτογραφήσει τις τάσεις, τις εξελίξεις και τις συζητήσεις στη νεοελληνική λογοτεχνία σε σχέση με τις διεθνείς λογοτεχνικές και θεωρητικές αναζητήσεις καθώς και το νέο εκδοτικό και ψηφιακό τοπίο, προσελκύοντας ομιλήτριες και ομιλητές από διαφορετικούς χώρους (λογοτέχνες, κριτικούς, μεταφραστές, μελετητές, θεωρητικούς, διευθυντές περιοδικών κ.ά).

    Πρόγραμμα:

    12 Απριλίου (2-9 μ.μ.)
    -Τα σύνορα της λογοτεχνίας
    -(Μετα)μυθοπλασία, κρίση και οπτική αφήγηση
    -Ποίηση, δημιουργική γραφή και ηχητικά βιβλία

    13 Απριλίου (11.30 π.μ. – 8 μ.μ.)
    - Ποιήματα και κινήματα
    - Θεσμοί και πολιτική βιβλίου
    - Κοινωνικά δίκτυα και τεχνητή νοημοσύνη

    Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό.

    05 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: ''Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα'', Αθήνα (13-14/4/2024)

    Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και η Λεόντειος Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνουν στις 13-14 Απριλίου 2024 το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: ''Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα'', και θα πραγματοποιηθεί στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών, Νεϊγύ 17, Αθήνα.

    Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο στόχο έχει να παρουσιάσει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές, μουσειολογικές, μουσειοπαιδαγωγικές θεωρίες, απόψεις, προτάσεις, πρακτικές ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και των πολιτιστικών φορέων και μουσείων.

    Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές, εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και σε όποιον/α ενδιαφέρεται για τις θεματικές του.

    Για την αρτιότερη διεξαγωγή του Συνεδρίου υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής με δύο τρόπους: διά ζώσης ή εξ αποστάσεως ασύγχρονα.

    H παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους/ες

    04 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή διάλεξη για την αναγεννησιακή ποίηση της Κύπρου: Ειρ. Παπαδάκη, Love’s Labour and the Angelic Beloved: Voices from Cypriot Renaissance Poetry (13/4/24)

    Το UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture φιλοξενεί την καθηγήτρια κ. Ειρήνη Παπαδάκη (Πανεπιστήμιο Κύπρου) στις 13 Απριλίου 2024 (8 μ.μ. ώρα Ελλάδας) για μια διαδικτυακή διάλεξη πάνω στην αναγεννησιακή ποίηση της Κύπρου με τίτλο “Love’s Labour and the Angelic Beloved: Voices from Cypriot Renaissance Poetry”.

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και αναγνώσεις επιλεγμένων ποιημάτων από τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη.

    03 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Επιμορφωτικό σεμινάριο του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της ψηφιακής αφήγησης στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων (12-13/4/24)

    Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» οργανώνει δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 10 ωρών με θέμα: «Η παιδαγωγική αξιοποίηση της ψηφιακής αφήγησης στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 εξ αποστάσεως (το θεωρητικό μέρος) και το Σάββατο 13 Απριλίου εκ του σύνεγγυς (το εργαστήριο) στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής. Εισηγητές: Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ., Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, Φιλόλογος, Διδάκτωρ Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, Μαρία Κατσαφούρου, υποψήφια Διδάκτωρ Διδακτικής της Γλώσσας ΠΤΔΕ, Γιώργος Ρουβάς, Πληροφορικός.

    Εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές της ψηφιακής αφήγησης που πραγματοποίησαν στις τάξεις τους.

    Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διαδώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα την εμπειρία που
    αποκτήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα «Κόμβοι Ψηφιακής Αφήγησης» το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του ΕΛΙΔΕΚ και επιστημονική υπεύθυνη την Βενετία Αποστολίδου τη διετία 2021-2023 και στο οποίο συμμετείχαν πενήντα εκπαιδευτικοί, γύρω στους χίλιους μαθητές και μαθήτριες και δημιουργήθηκαν 439 ψηφιακές αφηγήσεις.

    Το σεμινάριο απευθύνεται σε φιλολόγους εκπαιδευτικούς της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης, μεταπτυχιακούς φοιτητές και τελειοφοίτους Τμημάτων Φιλοσοφικών Σχολών. Είναι δωρεάν για τα μέλη και τους συνδρομητές του Συλλόγου. Μπορούν να συμμετάσχουν έως 45 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την εγγραφή θα αποσταλούν ο σύνδεσμος και σχετικές οδηγίες.

    Οι εγγραφές ξεκινούν στις 26 Μαρτίου και τελειώνουν στις 8 Απριλίου 2024.

    22 Μάρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >