Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
 • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Παρουσίαση βιβλίου (30/4/17)

  Παρουσίαση του βιβλίου «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης από την άλωση ως την απελευθέρωση»

  Ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη των χρόνων 1206-1936 μέσα από ιστορίες, μουσικές και εικόνες επιχειρεί ο καθηγητής Σάββας Μαυρίδης στο βιβλίο του με τίτλο «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης από την άλωση ως την απελευθέρωση» (Εκδόσεις Μαλλιάρης, Θεσσαλονίκη, 2013).
  Το ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το βιβλίο συνιστά μία συλλογή, εμπεριέχουσα λαϊκά τραγούδια της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών της χωριών, μελωδίες της ανατολικής, βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, ιστορικά τραγούδια, μελοποιημένα ποιήματα και ένα ρεμπέτικο.
  Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 16:00-18:00, στην Κολωνία (Tersteegenhaus, Emmastr. 6) και στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται από την ΠΟΠ – Πολιτιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας των αδελφοποιημένων πόλεων Κολωνίας-Θεσσαλονίκης.

  24 Απρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Ο Βασίλης Βασιλικός στο Φουγάρο (21/4/17)

  Ο Βασίλης Βασιλικός έρχεται στο ΦΟΥΓΑΡΟ (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο), με αφορμή την επανέκδοση μετά από 50 χρόνια του "Ζ" (Gutenberg, 2016), την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 8μμ, ανήμερα της αποφράδας 50ης επετείου του πραξικοπήματος και της εγκαθίδρυσης της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα το 1967.

  20 Απρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Περίπατος βιβλίου στην Αθήνα (22/4/17)

  Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή ο ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες (Δον Κιχώτης) και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή αυτό το διπλό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

  Στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Βιβλίου, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει το Σάββατο 22/04/2017 έναν μεγάλο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας.

  20 Απρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Νέα έκδοση για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως ξένης από τη ΝΕΟΗΕL

  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις NEOHEL το βιβλίο: "Ελληνικά για σας Α2", το οποίο περιλαμβάνει υλικό σύμφωνο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑΓ/CEFR) για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας Α2. Πρόκειται για δίγλωσση σειρά εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης γλώσσας για εφήβους και ενηλίκους.

  03 Απρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων: Ένας κόσμος βιβλία (2-4/4/17)

  Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ένας κόσμος βιβλία», στο Πεδίον του Άρεως, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και τη συνεργασία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και πολλών εκπαιδευτικών και μορφωτικών φορέων.
  Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 2 Απριλίου με την παρουσία συγγραφέων, με εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς, ειδικές δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια, έκθεση φωτογραφίας κ.ά.

  31 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Παρουσιάσεις βιβλίου (31/3 & 2/4/17)

  Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή "Σαν μυθιστόρημα η ζωή μου, Από την Αρκαδία και την Ερμιονίδα έως τη Μικρά Ασία και τους τόπους της εξορίας, 1896-1975" θα παρουσιαστεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ.
  Ομιλητές στο Ναύπλιο θα είναι: η κ. Τασούλα Βερβενιώτη, Ιστορικός (Η αυτοβιογραφία ως ιστορική πηγή), η κ. Μυρσίνη Σαμαρά, Φιλόλογος (Τα χειρόγραφα του συγγραφέα με το βλέμμα του επιμελητή του βιβλίου, ο κ. Γιώργος Π. Χαρμπής (Αναμνήσεις από τον πατέρα μου, Παναγιώτη Γ. Χαρμπή) και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος(Το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή, μια κατάθεση ψυχής).

  Επίσης το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή, θα παρουσιαστεί στην Ερμιόνη την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 11.30 π.μ. στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας.

  Ομιλητές στην θα είναι: η κ. Τασούλα Βερβενιώτη, Ιστορικός (Η αυτοβιογραφία ως ιστορική πηγή), η κ. Μυρσίνη Σαμαρά, Φιλόλογος (Τα χειρόγραφα του συγγραφέα με το βλέμμα του επιμελητή του βιβλίου, ο κ. Γιώργος Π. Χαρμπής (Αναμνήσεις από τον πατέρα μου, Παναγιώτη Γ. Χαρμπή) , ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικός (Το βιβλίο του Παν. Χαρμπή ως ιστορική πηγή) και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος (Το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή, μια κατάθεση ψυχής).

  29 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Παρουσίαση βιβλίου (29/3/17)

  Το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά παρουσιάζει σε νέα έκδοση τα "Σατιρικά Γυμνάσματα" του Κωστή Παλαμά σχολιασμένα από τον καθηγητή Μιχάλη Μερακλή. Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσια εικονογράφηση από φωτογραφίες και σκίτσα της εποχής, τα οποία στην ουσία λειτουργούν ως εικαστικό σχόλιο των ποιημάτων. Η έκδοση της συλλογής πραγματοποιήθηκε χάρις στην ευγενική χορηγία του επιτίμου μέλους της Δ.Ε. του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» κ. Χρήστου Ζιώγα.
  Την συλλογή θα παρουσιάσουν οι Καθηγητές Μιχάλης Μερακλής και Κωνσταντίνος Κασίνης. Ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, τα οποία θα «σχολιάσει» μουσικά στο κοντραμπάσο η Ευφροσύνη Τσαρούχα.
  Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 12.00 μ. στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

  27 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Πρόσκληση αποστολής μελετών για το περιοδικό Θεσσαλικά Μελετήματα

  Μετά την έκδοση των έξι πρώτων τόμων του ετήσιου επιστημονικού περιοδικού «ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (ΦΙ. Α. Λ. Ε. Θ.) αποφάσισε να προβεί και στην έκδοση του 7ου τόμου για το έτος 2017.

  Ενόψει της έκδοσης του 7ου τόμου των «ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΩΝ» απευθύνεται πρόσκληση σε κάθε ερευνητή και μελετητή της Θεσσαλίας να αποστείλλει πρωτότυπη επιστημονική μελέτη σχετική με τη φιλολογία, την ιστορία, την αρχαιολογία και τη λαογραφία της Θεσσαλίας, έως τα τέλη Ιουνίου 2017.

  24 Μάρ 2017 | Σχόλια 0

 • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Παρουσίαση βιβλίου (27/3/17)

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "Το Ιδίωμα των Κυθήρων: Περιγραφή και ανάλυση" της Γλωσσολόγου – Ερευνήτριας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γεωργίας Κατσούδα, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου των Κυθηρίων, Θεμιστοκλέους 5, Αθήνα.

  23 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποίησης αφιερωμένη στους ποιητές Λόρκα και Νερούδα (21/3/17)

  Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλώση για τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και τον Πάμπλο Νερούδα. Αφορμή τα βιβλία "Χίλιες ερωτικές στιγμές στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα" και "Τα πόδια σου αγγίζω στο σκοτάδι και άλλα ανέκδοτα ποιήματα". Μεταφράστρια και επιμελήτρια η Αγαθή Δηµητρούκα. Η εκδήλωση θα γίνει στον Ιανό Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

  20 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...85   Επόμενο >