Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

25 Μάϊ. 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ''Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα'', Παν/μιο Πατρών (24-25/5/2024)

    Το ''Ινστιτούτο Αρχαίου Θεάτρου'' του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το ''Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο'' του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών διοργανώνουν στις 24 και 25 Μαΐου Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ''Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα'', το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου, αντίστοιχα).

    Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, όπως οι: David Rosenbloom, Elizabeth Scharffenberger, Monica Centanni, Σταύρος Τσιτσιρίδης, Ανδρέας Φουντουλάκης, Ιωάννα Καραμάνου, Anna Novokhatko, κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
    https://www.theaterst.upatras.gr/?page_id=12967

    13 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ.: Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση (25/5/24)

    Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 από τις 10.30 έως τις 13.30 διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση». Βασικός στόχος: Πώς με την κατάλληλη διδακτική διαδικασία μπορεί να οδηγηθεί το μαθητικό κοινό να "ανακαλύψει" και να κατανοήσει ζητήματα που αφορούν τη γλωσσική ποικιλία.

    Το Σεμινάριο διαρθρώνεται σε τέσσερις φάσεις ως εξής (συντονιστής: Θανάσης Μιχάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.):

    1η φάση: παρουσίαση: «Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση» (Άννα Ιορδανίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών),

    2η φάση: παρουσίαση: «Του διεθνούς ή του διεθνή: διδάσκοντας τη γλωσσική ποικιλία μέσα από διαφορετικά κειμενικά είδη» (Μαρία Καμηλάκη, διδάσκουσα Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου),

    3η φάση: παρουσίαση: «Θεωρούνταν/εθεωρείτο/θεωρούταν: γλωσσική ποικιλία και επίσημο/ανεπίσημο ύφος ή σωστό/λάθος;» (Κατερίνα Αλεξανδρή, Επίκουρη Καθηγήτρια Δ.Π.Θ.),

    4η φάση: τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και συζήτηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Ινστιτούτου.

    25 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Συνέδρια & Ημερίδες

    1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο Πιερίας με τίτλο: ''Σχολικό κλίμα: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές'' Κατερίνη (25,26/5/2024)

    Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Επιμελητηρίου Πιερίας, το 1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο Πιερίας με τίτλο: ''Σχολικό κλίμα: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές''.

    Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 25 και 26 Μαΐου 2024 και θα επιτρέπει τη δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εισήγηση. Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι: Ελληνική και Αγγλική.
    Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2024.

    Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές/τριες και μελετητές/τριες της εκπαίδευσης, μέλη Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι., εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων της εκπαίδευσης, στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές/τριες (προπτυχιακοί/ες, μεταπτυχιακοί/ες, υποψήφιοι/ες Διδάκτορες/ισσες, Διδάκτορες/ισσες και Μεταδιδάκτορες/ισσες).

    Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο ως εισηγητές/τριες θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την περίληψη της εισήγησής τους μέχρι 300 λέξεις, είτε μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου : https://conference-pieria.mysch.gr/
    είτε επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://conference-pieria.mysch.gr/aitisi/

    22 Μάρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Πρόσκληση για εισήγηση για το Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα : ''Επιστήμες της Αγωγής: παρελθόν, παρόν, μέλλον'' Παν/μιο Ιωαννίνων (24,25/5/2024)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του- διοργανώνει Επιστημονικό Συμπόσιο στον χώρο του Πανεπιστημίου, με θέμα «Επιστήμες της Αγωγής: παρελθόν, παρόν, μέλλον» , στις 24 & 25 Μαΐου 2024.

    Βασική στόχευση του Συμποσίου είναι: α) η ανταλλαγή εμπειριών, ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος, μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τις σύγχρονες προκλήσεις, β) η δημοσιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών θέσεων και ερευνητικών δεδομένων με απώτερο στόχο τη συνδιαμόρφωση προτάσεων για μια σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, γ) η προβολή και η διάχυση ‘καλών’ πρακτικών που υιοθετούν οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί και δ) η δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του σχολείου.

    06 Μάρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Κ’ Συμπόσιο Κλασικών Σπουδών του Τμ. Φιλολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων (24-25/5/2024)

    Συνεχίζοντας τη σειρά των Συμποσίων Κλασικής Φιλολογίας του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας, ανακοινώνουμε ότι το Κ’ Συμπόσιο Κλασικών Σπουδών θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαΐου 2024 στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής».

    Το Συμπόσιο θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και παράλληλα θα διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής με τηλεδιάσκεψη (MS Teams).
    Όπως κάθε φορά, θα είναι ανοιχτό σε όλα τα θέματα της Κλασικής Φιλολογίας.

    24 Ιαν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >