Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

08 Φεβ. 2014

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Αρχαία Ελληνική :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Συνέδριο: Ο θεσμός της Χορηγίας από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα (7-8/2/14)

    Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Νομισματικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης ««ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ» σε μουσεία της Βουλγαρίας (Φιλιππούπολη-Σόφια), που έγινε πραγματικότητα χάρη στις ευγενείς δωρεές Ελλήνων και Βουλγάρων χορηγών και σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης του θεσμού της χορηγίας διαχρονικά συνδιοργανώνουν συνέδριο με τίτλο: «Ο θεσμός της Χορηγίας από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα».

    Στόχοι του συνεδρίου είναι: α) να φωτιστεί η διαδρομή και ο ρόλος του θεσμού της χορηγίας και των μετασχηματισμών της από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, β) να συνδεθεί η χορηγία με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, γ) να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός σήμερα, δ) να προβληθεί η αναγκαιότητα του θεσμού και να διερευνηθούν οι διάφορες εκφάνσεις του, ε) να προταθεί νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού από δημόσια και ιδιωτική άποψη.

    Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Συμμετέχουν με εισηγήσεις καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους.

    05 Φεβ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Διήμερο Συνέδριο: Χτίζοντας ένα άλλο σχολείο... (7-8/2/14)

    Τα Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» διοργανώνουν διήμερο συνέδριο με θέμα «Χτίζοντας ένα άλλο σχολείο….» την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50). Ειδικότερα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου (16:30 έως 21:00) η συζήτηση αφορά τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (αρχαία και νέα ελληνικά, λογοτεχνία, ιστορία) και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου (10:00 έως 17:00) τις Θετικές και Κοινωνικές Επιστήμες (μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, κοινωνικοοικονομικές) όπως και τα συμπεράσματα του διημέρου.

    27 Ιαν 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Κύκλος μαθημάτων για τον Κ.Π. Καβάφη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (25/1-22-2/14)

    Ο κύκλος των μαθημάτων «Κ.Π. Καβάφης» περιλαμβάνει πέντε συναντήσεις στο χώρο της Στέγης. Στο συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων θα διδάξουν πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θα προσεγγίσουν τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή με διαθεματική προοπτική. Σκοπός του κύκλου είναι η καινοτόμος προσέγγιση στην ανάγνωση και κατανόηση του καβαφικού έργου και της επίδρασής του. Στο τέλος των διαλέξεων θα ακολουθήσει συνάντηση με τους διδάσκοντες σε στρογγυλή τράπεζα.

    Διδάσκουν οι:
    Δημήτρης Δημηρούλης (Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο): «Βιο-τεχνία» Καβάφη
    Αναστάσιος-Ιωάννης Δ. Μεταξάς (Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο Αισθητικός Καβάφης
    Γιάννης Παπαθεοδώρου (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων): Ο Ιστορικός Καβάφης
    Δημήτρης Παπανικολάου (Λέκτορας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εταίρος του κολλεγίου St. Cross): Ο Ερωτικός Καβάφης

    Οι συναντήσεις του κύκλου θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 25 Ιανουαρίου και 1, 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου 2014.

    16 Ιαν 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >