Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

01 Φεβ. 2014

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις :: Ερευνητικά Προγράμματα

    Πρόγραμμα: Κριτικός Γραμματισμός στο Νέο Σχολείο, 2ος κύκλος (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2014)

    Το «Εργαστήρι Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο «Όμιλος Γλώσσας και Λογοτεχνίας για Εκπαιδευτικούς» πρόκειται να πραγματοποιήσει το δεύτερο μέρος του Προγράμματος για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με τίτλο «Κριτικός Γραμματισμός στο Νέο Σχολείο, 2ος κύκλος», που θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο του 2014.
    Στο πρόγραμμα του 2ου κύκλου συμπεριλαμβάνονται τέσσερις κεντρικές εισηγήσεις, δώδεκα εργαστήρια (από τρία για νηπιαγωγούς, δασκάλους, φιλολόγους, καθηγητές άλλων ειδικοτήτων) και διδακτικές εφαρμογές, που θα αντιστοιχούν συνολικά σε επιμόρφωση 58 ωρών. Οι εισηγήσεις θα είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να παρακολουθεί επιλεκτικά όποια θεματική τον ενδιαφέρει για την επιστημονική και προσωπική του εξέλιξη, ενώ η συμμετοχή στα εργαστήρια αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους. Ωστόσο, η δυνατότητα πιστοποίησης από το Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει μόνο τους εκπαιδευτικούς και για την λήψη βεβαίωσης συμμετοχής στο παρόν πρόγραμμα απαιτείται η ανταπόκριση στις υποχρεώσεις με συστηματική συμμετοχή στις εισηγήσεις, τα εργαστήρια και την πρακτική εφαρμογή (σχεδιασμό ή/και υλοποίηση).

    24 Ιαν 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Κύκλος μαθημάτων για τον Κ.Π. Καβάφη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (25/1-22-2/14)

    Ο κύκλος των μαθημάτων «Κ.Π. Καβάφης» περιλαμβάνει πέντε συναντήσεις στο χώρο της Στέγης. Στο συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων θα διδάξουν πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θα προσεγγίσουν τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή με διαθεματική προοπτική. Σκοπός του κύκλου είναι η καινοτόμος προσέγγιση στην ανάγνωση και κατανόηση του καβαφικού έργου και της επίδρασής του. Στο τέλος των διαλέξεων θα ακολουθήσει συνάντηση με τους διδάσκοντες σε στρογγυλή τράπεζα.

    Διδάσκουν οι:
    Δημήτρης Δημηρούλης (Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο): «Βιο-τεχνία» Καβάφη
    Αναστάσιος-Ιωάννης Δ. Μεταξάς (Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο Αισθητικός Καβάφης
    Γιάννης Παπαθεοδώρου (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων): Ο Ιστορικός Καβάφης
    Δημήτρης Παπανικολάου (Λέκτορας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εταίρος του κολλεγίου St. Cross): Ο Ερωτικός Καβάφης

    Οι συναντήσεις του κύκλου θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 25 Ιανουαρίου και 1, 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου 2014.

    16 Ιαν 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Διημερίδα: Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου (1-2/2/14)

    Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνουν διημερίδα με θέμα:
    "Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου"

    Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 1 και 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι, τηλ.: 211 500200, fax: 210 5773760) το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου και την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014. Στη διημερίδα αυτή μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν εκπαιδευτικοί της δημόσιας και της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτως ειδικότητας. Οι εισηγητές, πανεπιστημιακοί, σχολικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα καλύψουν θέματα που αφορούν στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές έρχονται σε επαφή και προσλαμβάνουν τη γλώσσα μέσα από τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα ή τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής τους.

    13 Ιαν 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Πανελλήνιο Συνέδριο: Νέος Παιδαγωγός (10-11/5/14)

    Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, ανακοινώνει το πανελλήνιο συνέδριο για τον παιδαγωγό του σήμερα - «Νέος Παιδαγωγός», που θα γίνει στην Αθήνα, στις 10 & 11 Μαΐου 2014.

    15 Ιούλ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >