Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

09 Μάρ. 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Έκθεση βιβλιοδεσίας ''Ευαγγελία Μπίζα'' στο Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα (9/3-1/9/2024)

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η ALPHA BANK και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, παρουσιάζουν την έκθεση βιβλιοδεσίας ''Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας'' στο Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα.

    Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στο έργο της Ευαγγελίας Μπίζα (1963-2023), το οποίο ενώ τυπικά κατατάσσεται στο πεδίο της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, εξακτινώνεται και στον ευρύτερο κόσμο της εικαστικής δημιουργίας.

    Οι τρεις φορείς που συνδιοργανώνουν τη φιλοξενία της έκθεσης, τιμούν μία καλλιτέχνη διεθνούς εμβέλειας που έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως υπεύθυνη του Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας και Συντήρησης στο παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Κέρκυρα.

    Σύντοµο βιογραφικό σηµείωµα

    Η Ευαγγελία Μπίζα (1963-2023) γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη σχολή Βιβλιοδεσίας Τέχνης του ΕΟΜΜΕΧ και μετεκπαιδεύτηκε στο Centro del Bel Libro στην Ελβετία. Eργάστηκε ως βιβλιοδέτρια-συντηρήτρια στο Ιστορικό Αρχείο Κέρκυρας (ΓΑΚ Κέρκυρας), όπου συνέβαλε στη δημιουργία του Εργαστηρίου Συντήρησης και Βιβλιοδεσίας. Το 2000 επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε το δικό της εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας στην οδό Καλλιδρομίου.

    Διάρκεια έκθεσης 09/03 έως 01/09/2024
    Είσοδος ελεύθερη

    26 Μάρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Έκθεση Βιβλιοδεσίας στην Κέρκυρα (9/3 - 1/9/2024)

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η ALPHA BANK και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας παρουσιάζουν την έκθεση βιβλιοδεσίας Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας, στο Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, με ελεύθερη είσοδο. Οι τρεις φορείς συµπράττουν ορµώµενοι από το κοινό ενδιαφέρον τους για το βιβλίο ως φορέα γνώσης αλλά και αισθητικής απόλαυσης.

    Πληροφορίες:
    Έκθεση: Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας
    Διάρκεια έκθεσης: 09/03/2024 – 01/09/2024
    Μουσείο Χαρτονοµισµάτων Ιονικής Τραπέζης, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος, Κέρκυρα
    Είσοδος ελεύθερη

    12 Μάρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Ημερίδα: ''Σχολική ηγεσία και διοίκηση σε μια περίοδο αλλαγών'' Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοια (9/3/2024)

    Ημερίδα με θέμα: ''Σχολική ηγεσία και διοίκηση σε μια περίοδο αλλαγών'' διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έδρα UNESCO και Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 09:30 - 13:45,
    στο Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοια.

    Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και σε επαγγελματίες της εκπαιδευτικής ηγεσίας και διοίκησης. Μέσα από την Ημερίδα θα εξεταστούν οι τρέχουσες τάσεις, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται, προσφέροντας μία πλατφόρμα για συζήτηση, ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξη στρατηγικών για την αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής στο σχολικό περιβάλλον.

    Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους συμμετέχοντες παρευρεθούν με φυσική παρουσία.

    Η ημερίδα θα μεταδίδεται και ζωντανά μέσω διαδικτύου.

    04 Μάρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    ''Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν''. Βιωματικό εργαστήριο με θέμα τον λεκτικό εκφοβισμό (για εκπαιδευτικούς και γονείς) Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων (9/3/2024)

    Με αφορμή την 6η Μαρτίου ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, θα πραγματοποιηθεί στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο το Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00, βιωματικό εργαστήριο απευθυνόμενο σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον.

    Στο «γλωσσικό μικροσκόπιο» του Εργαστηρίου Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν θα βρεθούν έξι (6) θεματικές ενότητες διαφορετικότητας (εξωτερική εμφάνιση, νοημοσύνη/σχολική επίδοση, κοινωνικό φύλο, εθνική/εθνοτική προέλευση, κοινωνικο-οικονομική κατάσταση ασθένεια/αναπηρία), με στόχο τη μεταγλωσσική ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που σχετίζονται με τη λεκτική βία και τις διακρίσεις. Το Eργαστήριο εντάσσεται στο σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων, που συνδέουν το Κοινοβούλιο με την εκπαιδευτική κοινότητα.

    Εισηγήτρια/εμψυχώτρια: Δρ Μαρία Καμηλάκη, γλωσσολόγος, αναπλ. Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της Βουλής

    Μετά το πέρας του βιωματικού εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό, που συνδιοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

    Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες θα διανεμηθεί ο Οδηγός για εκπαιδευτικούς Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν, σε επιστημονική επιμέλεια Μ. Καμηλάκη (εκδόσεις Βιβλιοθήκης της Βουλής).

    Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσέλθετε οικογενειακώς, για τα παιδιά ηλικίας 5-9 ετών θα πραγματοποιηθεί παράλληλο εργαστήριο με τίτλο Το σπίτι των … βιβλίων στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, με εμψυχώτριες τις Μ. Δεκουλάκου και Ρ. Δαβίλλα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό.

    Δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο bit.ly/49YAJgW

    Είσοδος ελεύθερη

    Απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας

    04 Μάρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εργαστήρι για εφήβους με θέμα: ''Ωριμά-ΖΩ με ένα βιβλίο'' στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (17/2-9/3/2024)

    Εργαστήρι για εφήβους 12- 18 ετών με θέμα: ''Ωριμά-ΖΩ με ένα βιβλίο'' διοργανώνεται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

    Με αφορμή το βιβλίο και μέσα από διάφορες βιωματικές δραστηριότητες μέσω της Art Therapy, οι έφηβοι θα εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και τις σχέσεις με τους γύρω τους.
    Στόχος του εργαστηρίου είναι η αυτογνωσία, η ενίσχυση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, η συναισθηματική καλλιέργεια και έκφραση, η ανάπτυξη ψυχικής ανθεκτικότητας.

    Εισηγήτρια: Αρετή Δόνου, Παιδοψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

    Ημερομηνίες διεξαγωγής: 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις 17/02/24, 24/02/24, 02/03/24 & 09/03/24

    Διάρκεια κάθε συνάντησης:120′, ημέρα: Σάββατο & ώρα: 12.00 – 14.00

    Αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

    • Απαραίτητη η αίτηση συμμετοχής Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    01 Φεβ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >