Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Μάρτιος 2017

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Ανακοινώσεις

    Το ΚΘΒΕ δίπλα στα παιδιά και στους νέους

    Ένα πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, βιωματικών εργαστηρίων και θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και νέους διοργανώνονται, επί σειρά ετών, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ακριβέστερα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ξεκίνησαν το 2002 και προσφέρονται στα σχολεία δωρεάν.

    30 Μάρ 2017 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Παρουσιάσεις βιβλίου (31/3 & 2/4/17)

    Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή "Σαν μυθιστόρημα η ζωή μου, Από την Αρκαδία και την Ερμιονίδα έως τη Μικρά Ασία και τους τόπους της εξορίας, 1896-1975" θα παρουσιαστεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
    Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ.
    Ομιλητές στο Ναύπλιο θα είναι: η κ. Τασούλα Βερβενιώτη, Ιστορικός (Η αυτοβιογραφία ως ιστορική πηγή), η κ. Μυρσίνη Σαμαρά, Φιλόλογος (Τα χειρόγραφα του συγγραφέα με το βλέμμα του επιμελητή του βιβλίου, ο κ. Γιώργος Π. Χαρμπής (Αναμνήσεις από τον πατέρα μου, Παναγιώτη Γ. Χαρμπή) και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος(Το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή, μια κατάθεση ψυχής).

    Επίσης το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή, θα παρουσιαστεί στην Ερμιόνη την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 11.30 π.μ. στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας.

    Ομιλητές στην θα είναι: η κ. Τασούλα Βερβενιώτη, Ιστορικός (Η αυτοβιογραφία ως ιστορική πηγή), η κ. Μυρσίνη Σαμαρά, Φιλόλογος (Τα χειρόγραφα του συγγραφέα με το βλέμμα του επιμελητή του βιβλίου, ο κ. Γιώργος Π. Χαρμπής (Αναμνήσεις από τον πατέρα μου, Παναγιώτη Γ. Χαρμπή) , ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικός (Το βιβλίο του Παν. Χαρμπή ως ιστορική πηγή) και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος (Το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Χαρμπή, μια κατάθεση ψυχής).

    29 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη: Με «τον ζέφυρο της μουσικής» (29/3/2017)

    Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα 8:00 μμ.

    28 Μάρ 2017 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Ποιητικός διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Νομού Αχαΐας

    Το Συμπόσιο Ποίησης, με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, προκηρύσσει για πρώτη φορά Ποιητικό Διαγωνισμό για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ο οποίος για το 2017 απευθύνεται σε μαθητές του Νομού Αχαΐας.

    Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και η τόνωση της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών και της σχέσης τους με την ποίηση. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετάσχει (ατομικά) με μέχρι τρία (3), ανέκδοτα και αδημοσίευτα, ποιήματα, έως τριάντα στίχους το καθένα, στην ελληνική γλώσσα και με ελεύθερο θέμα.

    Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών: 10 Ιουνίου 2017

    28 Μάρ 2017 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Ομιλία Δ. Παπανικολάου: Οι μέρες και οι λέξεις της επιθυμίας: Χρόνος/ γραφή/ διάρκεια στο καβαφικό αρχείο (29/3/17)

    8η Εκδήλωση του Κύκλου Διαλέξεων του Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας 2016-2017
    «Οι μέρες και οι λέξεις της επιθυμίας: Χρόνος/ γραφή/ διάρκεια στο καβαφικό αρχείο»
    Εισήγηση: Δημήτρης Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου και ώρα 18.30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ (8ος όροφος, 829).

    27 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Παρουσίαση βιβλίου (29/3/17)

    Το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά παρουσιάζει σε νέα έκδοση τα "Σατιρικά Γυμνάσματα" του Κωστή Παλαμά σχολιασμένα από τον καθηγητή Μιχάλη Μερακλή. Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσια εικονογράφηση από φωτογραφίες και σκίτσα της εποχής, τα οποία στην ουσία λειτουργούν ως εικαστικό σχόλιο των ποιημάτων. Η έκδοση της συλλογής πραγματοποιήθηκε χάρις στην ευγενική χορηγία του επιτίμου μέλους της Δ.Ε. του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» κ. Χρήστου Ζιώγα.
    Την συλλογή θα παρουσιάσουν οι Καθηγητές Μιχάλης Μερακλής και Κωνσταντίνος Κασίνης. Ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, τα οποία θα «σχολιάσει» μουσικά στο κοντραμπάσο η Ευφροσύνη Τσαρούχα.
    Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 12.00 μ. στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

    27 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Πρόσκληση αποστολής μελετών για το περιοδικό Θεσσαλικά Μελετήματα

    Μετά την έκδοση των έξι πρώτων τόμων του ετήσιου επιστημονικού περιοδικού «ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (ΦΙ. Α. Λ. Ε. Θ.) αποφάσισε να προβεί και στην έκδοση του 7ου τόμου για το έτος 2017.

    Ενόψει της έκδοσης του 7ου τόμου των «ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΩΝ» απευθύνεται πρόσκληση σε κάθε ερευνητή και μελετητή της Θεσσαλίας να αποστείλλει πρωτότυπη επιστημονική μελέτη σχετική με τη φιλολογία, την ιστορία, την αρχαιολογία και τη λαογραφία της Θεσσαλίας, έως τα τέλη Ιουνίου 2017.

    24 Μάρ 2017 | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση: Η θεατρική γραφή στην Ελλάδα του σήμερα (27/3/17)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης με θέμα: "Η θεατρική γραφή στην Ελλάδα του σήμερα", τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ. Η εκδἠλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ (Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη).

    23 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Έρευνα του ΚΕΓ για τις εστίες ελληνικής γλώσσας σε Συρία και Λίβανο

    Αναρτάται σήμερα η επίκαιρη έρευνα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τις εστίες ελληνικής γλώσσας σε Συρία και Λίβανο. Πρόκειται για ηλεκτρονική έκδοση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τη συνεργάτιδα του ΚΕΓ, αν. καθηγήτρια ΤΕΠΑΕ της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Ρούλα Τσοκαλίδου, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Χαρτογράφηση Εστιών Νεοελληνικών Σπουδών», με επιστημονικό υπεύθυνο τον Ι. Ν. Καζάζη.
    Η συγκεκριμένη έρευνα αποσκοπεί στην αυθεντική ενημέρωση του ελληνικού κοινού για την κατάσταση σε μία περιοχή που δοκιμάζεται και έχει ανάγκη στήριξης των πολιτιστικών υποδόμων της, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες ακραίας αστάθειας, πολεμικών συγκρούσεων και προσφυγιάς.

    23 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Ημερίδα με θέμα «Προτάσεις και Εφαρμογές Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης» (29/3/17)

    Για τη «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2 μέσα από τους ψηφιακούς πόρους του ΚΕΓ» θα μιλήσει η επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Θωμαΐς Ρουσουλιώτη, στο πλαίσιο επιμορφωτικής ημερίδας που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 2ης Περιφέρειας Αν. Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Σουσαμίδου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής Υγείας και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Π.Ε. των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης της.
    Η ημερίδα με θέμα «Προτάσεις και Εφαρμογές Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, 09.00 - 13.00, στο αμφιθέατρο του Δήμου Καλαμαριάς, στου Βότση (4ο και 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς Ανατολικής Θράκης 1 & Μεγάλου Αλεξάνδρου).

    23 Μάρ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...9   Επόμενο >