Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

05 Οκτ. 2015

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Επιστημονικές Δημοσιεύσεις :: Ερευνητικά Προγράμματα :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Νέες εκδόσεις του ΚΕΓ για τη γλωσσική εκπαίδευση και τον λογοτεχνικό γραμματισμό (ελεύθερη ηλεκτρονική διάθεση)

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας εκπόνησε τρεις εκδόσεις (για την ανάλυση σχολικού λόγου, για τον σχεδιασμό διαδικτυακών κοινοτήτων εκπαιδευτικών και για την ανάγνωση της λογοτεχνίας) στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ και δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση» (MIS 296579), η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους (ΕΣΠΑ 2007-2013). Οι εκδόσεις που προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα της παραπάνω Πράξης είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση http://www.greeklanguage.gr/aboutdigitalschool (επιιλογή 1δ. Εκδόσεις).

    27 Νοέ 2015 | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Κύκλος δράσεων Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης: Ένα έκθεμα διηγείται (Οκτώβριος και Δεκέμβριος 2015)

    Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης πρόκειται να επαναλάβει τον κύκλο δράσεων με τίτλο «Ένα έκθεμα διηγείται» και στο β΄ εξάμηνο του 2015.

    05 Οκτ 2015 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (5-9/10/15)

    Μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο διεξάγει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ). Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στον κήπο του ΕΙΠ στην Έπαυλη Μποδοσάκη (Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό).

    Η συμμετοχή για τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου είναι δωρεάν και η είσοδος των μαθητών στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

    05 Οκτ 2015 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Απολογισμός διημερίδας ΚΕΓ «Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων» (2-3 Οκτωβρίου 2015, Αθήνα)

    Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες της διημερίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας με τίτλο
    Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων. Διαδικτυακές κοινότητες εκπαιδευτικών & νέοι ψηφιακοί πόροι του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
    Αθήνα, 2-3 Οκτωβρίου 2015, Divani Palace Acropolis

    Τη διημερίδα χαιρέτισε, με επιστολή του, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ο παριστάμενος Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΓ Ι.Ν. Καζάζης. Περίπου 350 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρακολούθησαν τις δύο μέρες εισηγήσεων και εργαστηρίων εκ του σύνεγγυς, ενώ η πρώτη μέρα της διημερίδας μεταδόθηκε και διαδικτυακά μέσω live streaming.
    Η διημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ και δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. Η συγκεκριμένη Πράξη αποβλέπει στην ανάπτυξη ενός πλαισίου προδιαγραφών για τις ψηφιακές παρεμβάσεις στα γλωσσικά μαθήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νέα ελληνική γλώσσα & λογοτεχνία για την πρωτοβάθμια, αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα & λογοτεχνία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Επιδιώκει, επίσης, τη διατύπωση συγκεκριμένων προδιαγραφών για τη δημιουργία και αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Η προτεινόμενη μεθοδολογία πλαισιώνεται από ψηφιακούς πόρους, που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των σεναρίων.
    Κατά τη διάρκεια της διημερίδας:
    α) έγινε παρουσίαση της παραπάνω Πράξης και των αποτελεσμάτων της
    β) πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια από ερευνητές που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος, με έμφαση σε καλές πρακτικές για τη διδασκαλία με ψηφιακά μέσα (για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και
    γ) παρουσιάστηκαν οι νέοι ψηφιακοί πόροι του ΚΕΓ:
    http://www.greek-language.gr/digitalResources
    ΨΗΦΙΔΕΣ για την ελληνική γλώσσα & τη γλωσσική εκπαίδευση.
    http://proteas.greek-language.gr
    Πρωτέας. Εκπαιδευτικά σενάρια για τα γλωσσικά μαθήματα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
    http://www.e-istories.gr
    Εξερευνώ τις ιστορίες: παιχνίδια φιλαναγνωσίας για παιδιά του δημοτικού
    Το υλικό της διημερίδας θα είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο http://www.greeklanguage.gr/digital_school_conferences.

    05 Οκτ 2015 | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >