Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

22 Μάρ. 2014

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδηλώσεις του Κύκλου Ποιητών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21-31/3/14)

    Ο Κύκλος Ποιητών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, με έναν πρωτότυπο τρόπο. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα προβάλλονται στις οθόνες των σταθμών των σταθερών συγκοινωνιών ποιήματα του Σολωμού, του Κάλβου, του Καβάφη, του Σικελιανού, του Βάρναλη, του Σεφέρη, του Καββαδία, του Ρίτσου, του Ελύτη, του Βαλαωρίτη, του Σαχτούρη, του Καρούζου, του Λειβαδίτη, του Κατσαρού, του Αναγνωστάκη, του Πατρίκιου και της Δημουλά.

    Επίσης, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στη 1 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι οι ηθοποιοί Παναγιώτα Κωστάμη, Δημήτρης Μαύρος, Μαρία Παπαφωτίου και Κατερίνα Παυλάκη, συνοδευόμενοι από μουσικούς, θα δώσουν μουσικές παραστάσεις με ελληνικά ποιήματα.

    Παράλληλες εκδηλώσεις

    Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, οι εκδότες των λογοτεχνικών περιοδικών «Φάρμακο» και «Φρέαρ» διαλέγουν και διαβάζουν ποιήματα το Σάββατο 22 Μαρτίου, στο «Πόλις Αρτ Καφέ», στη Στοά του Βιβλίου.

    Την Τετάρτη 26 Μαρτίου σειρά έχουν τα περιοδικά «Εντευκτήριο» και «Κουκούτσι», στο καφέ «Φλοράλ», στην Πλατεία Εξαρχείων.

    Θα ακολουθήσουν τα περιοδικά «Οροπέδιo» και «Σίσυφος», την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στο καφέ «Φίλιον» (Σκουφά 34), και τα περιοδικά «Εμβόλιμο» και «Νέο Πλανόδιον», την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32).

    Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8 το βράδυ.
    Την Κυριακή 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο «Πρυτανείο» (Μηλιώνη 7-8, Κολωνάκι), από τις 12:30 το μεσημέρι και μετά, η εκδήλωση «Ανοιχτό μικρόφωνο», όπου όποιος θέλει θα μπορεί να διαβάσει ποιήματά του.

    Ο Κύκλος Ποιητών θα ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις του με βραδιά αλβανικής ποίησης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 8 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), όπου δεκατέσσερις αλβανοί ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους στα αλβανικά και στα ελληνικά. Συντονίζουν και παρουσιάζουν η Παυλίνα Παμπούδη και ο Λουάν Τζούλι.

    21 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20-22/3/14)

    Τo Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, μέλος του Διεθνούς Δικτύου για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), διοργανώνει, με τη συνεργασία του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, του Κέντρου Αφηγηματικής Τέχνης και της Λέσχης Φιλίας Κουκακίου του Δήμου Αθηναίων, εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20, 21 και 22 Μαρτίου 2014 στους χώρους του Μουσείου Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο) και στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28).
    To θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τέρατα και Δράκοι».

    21 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας-Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου: Ημερίδα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, Κέρκυρα (22/3/14)

    Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας-Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου: Ημερίδα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, Κέρκυρα, Σάββατο 22 Μαρτίου, 2014.
    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας, ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση και διενέργεια ειδικής επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Η ημερίδα θα γίνει στους χώρους του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014. Η προκείμενη ημερίδα εντάσσεται στη σύμπραξη των δύο ιδρυμάτων για τους σκοπούς της ουσιαστικής στήριξης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

    19 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (20-22/3/14)

    Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Πέμπτη 20 Μαρτίου, 18.30, Κέντρο Μουσικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, απέναντι από το Λιμάνι): Λογοτέχνες, μέλη πολιτιστικών σωματείων, μαθητές, φοιτητές και κάθε πολίτης της Θεσσαλονίκης καλούνται να διαβάσουν ένα ποίημα δικό τους ή αγαπημένου τους λογοτέχνη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά χορωδίες της πόλης. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Πέμπτη 20 Μαρτίου, 20:00, θέατρο ΣΗΜΕΙΟ (Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από το Πάντειο): Οι ποιητές Γιάννης Κοντός, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιάννης Τζανετάκης, Σταμάτης Πολενάκης και Αλέξιος Μάινας διαβάζουν ποιήματα από το επόμενο βιβλίο τους. Μουσικά θα τους συνοδεύσουν ο Σταύρος Παργινός (τσέλο) και ο Νικόλαος Χαλκιάς (φλάουτο). Σκηνοθετική επιμέλεια: Martin Scharnhorst. Είσοδος ελεύθερη.

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι, Θεσσαλονίκη, γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή (δίπλα στο ρολόι): Θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με υπαίθριες αναγνώσεις. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 19:00, Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη): Θα παρουσιαστούν οι 21 πλέον πρόσφατες ποιητικές συλλογές της σειράς «Λάλον Ύδωρ» των εκδόσεων Τυπωθήτω. Η σειρά, που ξεκίνησε το 2002, θα παρουσιάσει στο κοινό τους ποιητές: Αλέξανδρο Αραμπατζή, Ελισάβετ Αρσενίου, Τάσο Γαλάτη, Γιάννη Δάλλα, Φραγκίσκο Καλαβάση, Ελένη Καρασαββίδου, Γιώργο Κεντρωτή, Κίρκη Κεφαλέα, Τόνια Κοβαλένκο, Αγγελική Κορρέ, Θανάση Λάμπρου, Τίτο Μαρκόπουλο, Αριστέα Παπαλεξάνδρου, Μανόλη Πρατικάκη, Χαρά Σαρλικιώτη, Λητώ Σεϊζάνη, Νόνη Σταματέλου, Κώστα Τοπούζη. Θα μιλήσουν: Δημήτρης Αρμάος, Γιώργος Βαρθαλίτης, Νίκος Δήμου, Κώστας Κουτσουρέλης. Μουσική πλαισίωση: Πέτρος Χρηστίδης (βιολί), Ορέστης Ζαφειρόπουλος (βιολοντσέλο).

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 19:00, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Αθήνας (Σταδίου 24): Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες, αθλητές και δημοσιογράφοι θα διαβάσουν το ποίημα που αγαπούν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ ενώ δημιουργοί και ερμηνευτές θα επιλέξουν τραγούδια μελοποιημένης ποίησης και θα τα τραγουδήσουν a capella ή με τη συνοδεία ορχήστρας σε επιμέλεια Γ. Παπαζαχαριάκη. Θα διαβάσουν: Στέλλα Αντύπα, Νίκος Αρτικόπουλος, Κωνσταντίνα Βαρσάμη, Μηνάς Βιντιάδης, Γιώργος Γραμματικάκης, Χρήστος Γιανναράς, Στάθης Δράκος, Αιμίλιος Έδεν, Αναστασία Έδεν, Ζυράνα Ζατέλη, Ηρώ, Nίκος Θρασυβούλου, Γιάννης Κακουλίδης, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Γιάννης Καλπούζος, Βασιλική Καρακώστα, Γρηγόρης Καραντινάκης, Φάνης Κιρκινέζος, Andre Maia, Ανδρέας Μαράτος, Νίκος Μωραϊτης, Γιώργος Νανούρης, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Ξανθούλης, Θοδωρής Οικονόμου, Σταύρος Πετσόπουλος, Νίκος Πιλάβιος, Μάκης Προβατάς, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ηρώ Σαΐα, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ρένος Χαραλαμπίδης. Είσοδος ελεύθερη.

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 19:00, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7): Δεκατέσσερις άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, συγγραφείς, ποιητές θα διαβάσουν το ποίημα που αγαπούν: Βασίλης Αμανατίδης, Κυριάκος Γιαλένιος, Κωστής Ζαφειράκης, Δημήτρης Καραθάνος, Χρήστος Κιούσης, Άννα Μυλώση, Δημήτρης Νάσκος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Ράπτη, Ρωμανός Σκλαβενίτης Πιστοφίδης, Ισμήνη Τορνιβούκα, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Γιώργος Τσιτιρίδης, Τέλλος Φίλης. Παράλληλα ο Γιάννης Κυρατσός και η Ραχήλ θα τραγουδήσουν τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.

    Σάββατο 22 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι, Θεσσαλονίκη, γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή: Ποιητές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής θα διαβάσουν ποιήματά τους παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις που θα εκτυλίσσονται την ίδια ώρα. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Σάββατο 22 Μαρτίου, 21:30, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Αθήνας (Σταδίου 24): Μουσική βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια των ποιητών με τους θεσσαλονικείς δημιουργούς Δημήτρη Νικολούδη και Χρήστο Κολοβό. Θα παρουσιάσουν μελοποιημένα τραγούδια των Ντίνου Χριστιανόπουλου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νίκου Γκάτσου, Νίκου Καββαδία, Κ. Π. Καβάφη, Σταύρου Ζαφειρίου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη και Γιάννη Σκαρίμπα. Μαζί τους ο Σάκης Λάιος (πιάνο) και ο Μιχάλης Πιπέρκος (πνευστά). Είσοδος: 10€. Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianos.gr/radio

    19 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Τριήμερο εκδηλώσεων από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (20-22/3/14)

    Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής συμμετέχουν στον ετήσιο εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνοντας τριήμερο εκδηλώσεων από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου 2014.

    Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, βλ. το συνημμένο.

    18 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Αναγνώσεις από ποιητές λογοτεχνικών περιοδικών (22/3/14)

    Ραντεβού με σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες στο πλαίσιο των δράσεων του Κύκλου των Ποιητών στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Στοά Βιβλίου), το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ.
    Αναγνώσεις από ποιητές των περιοδικών «Φάρμακο» και «Φρέαρ».

    18 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση-αφιέρωμα στον ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη (22/3/14)

    Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στη 13:00 το μεσημέρι, το Πολύεδρο (Κανακάρη 147, Πάτρα) σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Πάτρας, διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στον ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη (1849-1917).

    18 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (20-22/3/14)

    Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής
    Ευρώπης γιορτάζουν την Ημέρα αυτή. Φέτος οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται θα καλύπτουν το τριήμερο Πέμπτη 20 Μαρτίου, Παρασκευή 21 Μαρτίου και το Σάββατο 22 Μαρτίου.

    -Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.30 στο Κέντρο Μουσικής της Δ/νσης Πολιτισμού και
    Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, απέναντι από το Λιμάνι), μέλη και φίλοι
    Συλλόγων και Εταιρειών των Λογοτεχνών της πόλης μας καθώς και μαθητές, φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση μπορούν και να απαγγείλουν ένα «1» ποίημα τους εάν γράφουν ή ποίημα κάποιου άλλου ποιητή ή στιχουργού. Επίσης η εκδήλωση αυτή θα πλαισιωθεί και μουσικά με 2 χορωδίες της πόλης μας και με άρια από όπερα και ορατόριο.

    -Την Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες αναγνώσεις ποιημάτων στη γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή δίπλα στο ρολόι, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

    -Το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι οι Ποιητές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής θα διαβάσουν ποιήματα τους με τον τίτλο: « Οι Ποιητές διαβάζουν ποίηση», παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις που θα εκτυλίσσονται την ίδια ώρα.

    Το τριήμερο αυτό της 9ης Γιορτής της Ποίησης που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού φέτος είναι αφιερωμένο στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό της.

    14 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >