Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Δεκέμβριος 2013

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Ανακοινώσεις

    Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου: Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση

    Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου: Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση.
    Σκοπός του μεταπτυχιακού προγράμματος Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση είναι να μελετήσει διαλεκτικά τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των γνώσεων δεξιοτήτων, ικανοτήτων των εμπλεκομένων.

    28 Ιαν 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • «Καβάφης 'εκτός των τειχών'» στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Διαβάζουμε στον Τύπο:

    Σε έναν περίπατο ανάμεσα σε έργα σύγχρονων ελλήνων και ξένων εικαστικών, που πραγματεύονται την παρουσία της αρχαίας ελληνικής σκέψης στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη, προσκαλεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η βόλτα στην έκθεση «Καβάφης 'εκτός των τειχών'» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (12:00-15:00), στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

    Δέκα έργα, νέα και πρωτότυπα, δημιουργήθηκαν μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κτλ.) και παρουσιάζονται μέσα σε ειδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές.

    23 Δεκ 2013 | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    «Επάγγελμα ποιητής», ένα λεύκωμα με εικόνες εμπνευσμένες από τη ζωή του και 58 ποιήματα ανθολογημένα από τον Γ. Ψυχοπαίδη

    Διαβάζουμε στον Τύπο:
    «Επάγγελμα ποιητής»: Από το διαβατήριο του Κωνσταντίνου Καβάφη «δανείστηκε» ο Γιάννης Ψυχοπαίδης τον τίτλο του νέου του λευκώματος, που περιλαμβάνει εικόνες εμπνευσμένες από τη ζωή και το έργο του ποιητή και 58 ποιήματα ανθολογημένα από τον καλλιτέχνη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ενώ τα πρωτότυπα ζωγραφικά έργα, τα περισσότερα εκ των οποίων φιλοτεχνήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εκτίθενται ως τις 8 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Καβάφη.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης, για τις 27 Ιανουαρίου προγραμματίζεται εκδήλωση με ανάγνωση ποιημάτων του Καβάφη, μουσική και προβολή της ταινίας «Οταν ο Πεσόα συνάντησε τον Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

    23 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Συλλογή διηγημάτων για παιδιά για την ενίσχυση των σκοπών της Unicef

    Εκτός από το δικαίωμα στο όνειρο τα παιδιά, ακόμη και τα πολύ μικρά έχουν δικαίωμα στην αλήθεια: Έχω – πάντα – δικαίωμα (Έναστρον, 2013, Τιμή € 14,00, σελ. 112) είναι ο τίτλος της συλλογής διηγημάτων δέκα αγαπητών Ελλήνων συγγραφέων μέρος των εσόδων από την οποία προορίζονται για την ενίσχυση των σκοπών της Unicef.

    Δέκα διηγήματα γραμμένα από δέκα συγγραφείς και χαρισμένα στα παιδιά του κόσμου, στα παιδιά της Unicef. Πρόκειται για κοινή έκδοση των εκδόσεων Έναστρον και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef. Oι συγγραφείς προσφέρουν τα πνευματικά τους δικαιώματα, (ποσοστό 20% επί της λιανικής τιμής πώλησης) στη UNICEF για τα προγράμματά της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον η UNICEF λαμβάνει 50% έκπτωση επί της λιανικής τιμής πώλησης για τα βιβλία που διατίθενται από τα δικά της σημεία πώλησης. Συμμετέχουν οι: Φιλομήλα Βακάλη - Συρογιαννοπούλου, Αγγελική Βαρελλά, Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη, Ελένη Δικαίου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Σοφία Μαντουβάλου, Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου, Ελένη Πριοβόλου, Ναννίνα Σακκά - Νικολακοπούλου, Λίτσα Ψαραύτη.

    20 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Μουσική λογοτεχνική βραδιά: Κ. Π. Καβάφης: ο οικουμενικός ποιητής (20/12/13)

    Tο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης - Τμήμα Nεοελληνικής Γλώσσας, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης, με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, σας προσκαλούν στη μουσική λογοτεχνική βραδιά "Κ. Π. Καβάφης: ο οικουμενικός ποιητής", επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 150 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου έλληνα ποιητή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 17.30 στην Αίθουσα Sala Giubileo Filoxenia (Riva III Novembre 9, Trieste).

    20 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Δίγλωσσο λεύκωμα: Το Ελληνικό Βουκουρέστι

    Διαβάζουμε στον Τύπο (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

    Τη χαρτογράφηση της ελληνικής παρουσίας των Ελλήνων, για περισσότερα από 550 χρόνια, στο χώρο της σημερινής πρωτεύουσας της Ρουμανίας, επιχειρεί η πρωτότυπη έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Ομόνοια" του Βουκουρεστίου.

    20 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Νέα για την Πύλη :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες :: Επιστημονικές Δημοσιεύσεις :: Ερευνητικά Προγράμματα :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις :: Τύπος :: Απόψεις

    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

    Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό
    του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
    σας εύχονται καλές γιορτές,
    και χαρούμενο και δημιουργικό το νέο έτος!

    18 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ομιλία: Ο Ίψεν στην ελληνική σκηνή (17/12/13)

    Στη σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Νέοι ερευνητές του ΑΠΘ» που οργανώνει η «Τέχνη»-Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, ο Γιάννης Μόσχος, διδάκτορας του Τμήματος Θεάτρου, σκηνοθέτης, θα μιλήσει με θέμα «Ο Ίψεν στην ελληνική σκηνή», την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα ‘Μανόλης Ανδρόνικος’).

    17 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εβδομαδιαίες εκδηλώσεις του Πολύεδρου (17, 18, 21/12/13)

    Εβδομαδιαίες εκδηλώσεις του Πολύεδρου (Κανακάρη 147, Πάτρα)

    Τρίτη 17/12 8:30 μ.μ. Θεματικός Κύκλος Έρως ad aeternitatem - Περιπέτειες του ερωτικού λόγου.
    Νῖκος Γ. Χαραλαμπόπουλος τα ελεγεία της οξώπορτας «Το ελληνικό παρακλαυσίθυρο από τον Αριστοφάνη ως τον Χατζηγιάννη»

    Τετάρτη 18/12 8:00 μ.μ Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Χρήστου Ροζάκη «Η αποκλειστική οικονομική ζώνη και το διεθνές δίκαιο» που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013
    για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 8: 00 μ.μ.

    Σάββατο 21/12 1:00 μ.μ. Συνεχίζεται ο 6ος κύκλος ποίησης. Αυτό το Σάββατο παρουσιάζεται ο ποιητής Χάρης Ψαρράς. Αφορμή το βιβλίο του « Τα όντως όντα » που κυκλοφόρησε πρόσφατα απ’ τις εκδόσεις Κέδρος. Θα μιλήσουν οι: Ανδρέας Λάζαρης, φιλόλογος και Ελένη Τζατζιμάκη, φιλόλογος.

    17 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εκδηλώσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού για τα Χριστούγεννα (19 και 22/12/13)

    Εκδηλώσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη) για τα Χριστούγεννα

    19 Δεκεμβρίου 2013
    Xριστουγεννιάτικο bazaar
    Το bazaar, στο οποίο θα πωλούνται εκδόσεις του Μουσείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2014. Τα βιβλία, κυρίως αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, θα διατίθενται με έκπτωση έως 70%.

    "Χριστούγεννα στο Βυζάντιο και σήμερα"
    Η Ομάδα Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. διοργανώνει μια διαδραστική παρουσίαση, ένα συνδυασμό προβολών και μουσικής, με τίτλο "Χριστούγεννα στο Βυζάντιο και σήμερα". Παρουσιάζονται σημαντικοί ύμνοι για τον κύκλο των Χριστουγέννων από κορυφαίους βυζαντινούς μελωδούς και μεταβυζαντινούς μελουργούς. Η ομάδα καλεί το κοινό να συμμετάσχει στο πέρασμα από το βυζαντινό τροπάριο σε βυζαντινά και σύγχρονα κάλαντα.

    Τόπος: αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη"
    Ώρα έναρξης: 7 μ.μ.
    Είσοδος ελεύθερη

    Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
    "Χριστός Γεννάται"
    Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού γεμίζει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Το φωνητικό σύνολο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, de profundis, θα παρουσιάσει έργα διαφορετικών εποχών και ύφους από την Αναγέννηση έως το gospel. Στη συνέχεια μαζί με τη Δημοτική Μικτή χορωδία Λιτοχώρου Ιωάννης Σακελλαρίδης, θα παρουσιάσει τη χριστουγεννιάτικη σουίτα «Χριστός Γεννάται». Το έργο αυτό, για αφηγητή, χορωδία και μικρή ορχήστρα, είναι η εξιστόρηση της ιστορίας της Γέννησης, όπως αυτή αναγράφεται στα ιερά ευαγγέλια, πλαισιωμένη από τα ανάλογα κάλαντα.
    Διεύθυνση: Ευθύμιος Μαυρίδης.
    Τόπος: χώρος υποδοχής [φουαγιέ]
    Ώρα έναρξης: 12.15 | Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 1 ώρα και 15 '
    Είσοδος ελεύθερη

    16 Δεκ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...7   Επόμενο >