Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

SMTWTFS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Go
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ : Νέο Ψηφιακό Περιβάλλον για την Νέα Ελληνική εμπλουτίζει την Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

20 Oct. 2016 09:03

ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ : Ένα νέο Ψηφιακό Περιβάλλον για την Νέα Ελληνική εμπλουτίζει την «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Παραδίδεται σήμερα στη δημοσιότητα η ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ (http://politropi.greek-language.gr), ένα έργο βάσης για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, που έρχεται να ενταχθεί στην «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» του «Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας».
Πρόκειται για έργο ψηφιακό, που προσφέρει άφθονο πολυτροπικό υλικό για να στηρίξει το μάθημα της Νέας Ελληνικής καταρχήν στο Λύκειο: σχεδιάστηκε ως διεύρυνση και εμπλουτισμός του γνωστού και καθιερωμένου εγχειριδίου «Έκθεση –Έκφραση», και, χάρη στους υπερσυνδέσμους του, εναρμονίζεται με τις «Ψηφίδες» και συνδυάζεται και συμπράττει με όλα τα άλλα εργαλεία και περιεχόμενα της «Πύλης».
Η κατά βάση απλή θεματική του διάρθρωση επιτρέπει στον εξοικειωμένο με το εγχειρίδιο καθηγητή να συνθέτει το μάθημά του με εύκολους χειρισμούς, αξιοποιώντας τα κάθε λογής νέα πολυμεσικά υλικά, προσαρμόζοντάς τα στις κατά κανόνα διαφοροποιημένες ανάγκες των μαθητικών ακροατηρίων --για ένα μάθημα παραδοσιακό και σύγχρονο συνάμα, αποτελεσματικό και ελκυστικό. Από τη φύση του, όμως, το νέο περιβάλλον ενδιαφέρει και όλες τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Η εντατική, εντός και εκτός της τάξης, χρήση ενός δυναμικού περιβάλλοντος σαν την Πολύτροπη Γλώσσα θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τις αρετές ενός καινοτόμου τρόπου δουλειάς πάνω στη νεοελληνική γλώσσα, που εγκαινιάστηκε εδώ και δεκαετίες με το τόσο πετυχημένο διδακτικό εγχειρίδιο και την έμπνευση του Χρήστου Τσολάκη, και ασφαλώς θα ανανεώσει το ενδιαφέρον γι’ αυτό.
Η Πολύτροπη Γλώσσα εκπονήθηκε χάρη στον εμπνευσμένο και αφιλοκερδή (ανένταχτο σε οποιοδήποτε εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα) μόχθο μιας αφοσιωμένης ομάδας ικανών φιλολόγων της πράξης, που εργάστηκαν συστηματικά για περισσότερα από πέντε χρόνια με βάση τις υποθήκες και το έργο του αείμνηστου Καθηγητή Χρήστου Τσολάκη, του οποίου άλλωστε υπήρξαν συνεργάτιδες. Επίσης απολύτως αφιλοκερδώς προσέφερε η συντακτική ομάδα τον πολύτιμο αυτό διδακτικό πόρο στο ΚΕΓ προς ψηφιακή επεξεργασία και ένταξη στην ΠΥΛΗ. Τους αξίζουν οι θερμές ευχαριστίες μας και ο δημόσιος έπαινος.
Η πρόσβαση στην ΠΥΛΗ και στην ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ είναι απολύτως ελεύθερη.

20 Oct 2016 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0