Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο λεντεσμα βρηκε βαθμουσ-χρυσαφι στη λασπομαχια των ανω λιοσιων :: 12/3/2006 20:20:57) 

Με ξερό αριστερό σουτ ο Λεντέσμα θα χαρίσει την ανέλπιστη νίκη στον Ακράτητο.

Πώς οι νεοσυντηρητικοί συνεργάτες του Τζ. Μπους χαράσσουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων

β) Η Συναγωγή: κέντρο προσευχής και μελέτης του Νόμου

Ο ΛΕΝΤΕΣΜΑ ΒΡΗΚΕ ΒΑΘΜΟΥΣ-ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Ο Νέος Αμερικανικός Αιώνας

Στο διάστημα που οι Ιουδαίοι ήταν εξόριστοι και είχαν στερηθεί το Ναό τους, δημιούργησαν, όπως είπαμε, τις Συναγωγές.

Ο τελευταίος επιζών

Οι «νικητές» Τσέινι, Ράμσφελντ, Γούλφοβιτς και Περλ

Χώρους, δηλαδή, όπου συγκεντρώνονταν για να προσεύχονται και να μελετούν το Νόμο τους.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 1 0 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Να θυμούνται την πατρίδα τους και να ονειρεύονται την επιστροφή τους.

Με μοναδικό ελαφρυντικό την κάκιστη κατάσταση του γηπέδου των Ανω Λιοσίων και με αυτόπτη μάρτυρα τον Μάκη Ψωμιάδη, που αναζητούσε παρηγοριά στο πούρο του, λίγο έλειψε Ακράτητος και Καλλιθέα να κατηγορηθούν για κακοποίηση του ποδοσφαίρου

Ύστερα από προσπάθειες πέντε ετών, το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα. Η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί το πρώτο βήμα στα μακροπόθεσμα σχέδια των νεοσυντηρητικών συνεργατών του Προέδρου Μπους για την επαναχάραξη του γεωπολιτικού χάρτη της Μέσης Ανατολής και την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Μετά την επιστροφή από την αιχμαλωσία ο Ναός της Ιερουσαλήμ έγινε το κέντρο της εθνικής ζωής των Ιουδαίων.

Στο ντέρμπι των μελλοθάνατων, ο κανόνας ήταν ένας: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Το ιδεολογικό ρεύμα της ομάδας των «σκληρών» που εκκολάπτετο καθόλη τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, πήρε συγκεκριμένη μορφή το 1997 με την ίδρυση του «Σχεδίου για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα».

Συμβόλιζε την παρουσία του Θεού ανάμεσα στο λαό του κι ο κάθε Ισραηλίτης, όπου κι αν κατοικούσε, έπρεπε να τον επισκέπτεται, ιδίως στις μεγάλες γιορτές.

Μέχρι να βρει εφαρμογή πάντως, χρειάστηκε να περάσουν 88 λεπτά λασπομαχίας με τα λάθη ένθεν κακείθεν να έχουν την τιμητική τους.

Σε αυτό συμμετείχαν όλα τα σημερινά «γεράκια» της κυβέρνησης Μπους: ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο αναπληρωτής του Πολ Γούλφοβιτς (που αποτελεί και τον ιδεολογικό γκουρού), ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Ρίτσαρντ Άρμιταζ, ο πρώην υφυπουργός Άμυνας επί Ρέιγκαν και νυν σύμβουλος του Πενταγώνου Ρίτσαρντ Περλ, ο διευθυντής του συντηρητικού περιοδικού επιρροής «Weekly Standard» Γουίλιαμ Κρίσταλ, ο σύνδεσμος της κυβέρνησης Μπους με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, Ζαλμάι Κάλιλζαντ, κ.ά.

Παρ' όλα αυτά, η ίδρυση Συναγωγών στις πόλεις και στα χωριά της Παλαιστίνης συνεχίστηκε σε όλη τη μεταιχμαλωσιακή εποχή.

Όλα αυτά μέχρι το 88'.

Στόχος τους η χάραξη μιας «νέας, ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής» που θα βασίζεται στην αρχή ότι μόνον υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ μπορεί ο κόσμος να γίνει «ελεύθερος, δημοκρατικός και σταθερός».

Ιδιαίτερα μάλιστα στις κοινότητες των Ιουδαίων της Διασποράς, που βρίσκονταν ξενιτεμένοι μακριά από την Παλαιστίνη.

Σε μια… επίθεση ρουτίνας των γηπεδούχων, η μπάλα ξεγέλασε τους αμυντικούς, έφτασε στον Λεντέσμα, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτζώκα.

Και για να επιτευχθεί αυτό, η Αμερική δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αναζητεί «παθητικά» διεθνείς συμμαχίες, αλλά οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη που απορρέει από τη συντριπτική της οικονομική, πολιτική και στρατιωτική της υπεροπλία και να χαράσσει το μέλλον του κόσμου.

Τι ήταν η Συναγωγή;

Μ' αυτό το γκολ ο Ακράτητος επικράτησε 1-0, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και παρέμεινε "ζωντανός" στη μάχη της σωτηρίας. Η φιλοσοφία αυτή δεν υιοθετήθηκε ποτέ από τον πατέρα Μπους, οι στενότεροι συνεργάτες του οποίου ήταν στην πλειοψηφία τους «διεθνιστές»: Μπρεντ Σκόουκροφτ, Τζέιμς Μπέικερ, Κόλιν Πάουελ.

Και τότε, όπως και σήμερα, ήταν ένα απλό κτίριο, στο κέντρο του οποίου υπήρχε μια εξέδρα, ένα βήμα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ του αγώνα δικαίωσε όσους πίστευαν, ότι όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα ήταν και ο νικητής. Μοναδική εξαίρεση ο τότε υπ. ΆΑμυνας, Ντικ Τσέινι.

Εκεί ανέβαινε αυτός που διάβαζε το Νόμο.

Με τη βροχή να έχει μετατρέψει το γήπεδο σε βούρκο, οποιαδήποτε απαίτηση για θέαμα θα ήταν παράλογη.

Η πρώτη συντονισμένη ενέργεια του «Σχεδίου για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα» έγινε το 1998 και είχε ως αποδέκτη τον Μπιλ Κλίντον.

Πίσω από το βήμα υπήρχαν καθίσματα για τους αναγνώστες και τους διδασκάλους του Νόμου, τους ραββίνους.

Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο η πιο αξιόλογη φάση προήλθε από τον τερματοφύλακα Λυμπερόπουλο, όταν σε μία επαναφορά του, παραλίγο να μπει γκολ!

Σε επιστολή τους προς τον τότε Πρόεδρο τα μέλη της νεοσυντηρητικής ομάδας επιχειρηματολογούσαν υπέρ της αναγκαιότητας της άμεσης ανατροπής του Ιρακινού ηγέτη και της εφαρμογής μιας πιο «επιθετικής» αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Γύρω από το βήμα βρίσκονταν οι θέσεις για τους πιστούς.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε, με την κεφαλιά του Ραντοβάνοβιτς (50') να περνάει λίγο άουτ και τον Μπαρτζώκα να αποκρούει το φάουλ του Παγώνη (58').

Ο Μπιλ Κλίντον απέρριψε την προτροπή τους.

Σ' έναν ορισμένο χώρο στέκονταν και οι γυναίκες.

Και εκεί που όλοι έδειχναν να συμβιβάζονται στην ιδέα της ισοπαλίας ήλθε ο Λεντέσμα να σκοράρει και να κάνει τον… Ψωμιάδη να ξεχάσει το πούρο του.

Την υιοθέτησε, όμως, ο Τζορτζ Μπους.

Στον ανατολικό τοίχο της Συναγωγής, μέσα σε μια κρύπτη, φυλάγονταν τα ιερά κείμενα.

"ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΟ ότι όποιος έβαζε γκολ θα έπαιρνε τη νίκη" είπε ο Γιώργος Βαζάκας έχοντας παράπονα για φάουλ του Μαρινέσκου στον Κλέμπερ πριν από το γκολ. Από τους 18 υπογράφοντες την επιστολή, οι δέκα είναι σήμερα μέλη της κυβέρνησής του.

Επικεφαλής της συναγωγής ήταν ο αρχισυνάγωγος που εκλεγόταν από την κοινότητα.

Δίπλα του, εμφανώς ικανοποιημένοςμ ο Μανουέλ Κεοσεϊάν.

«Προφητική» έκθεση του «Σχεδίου για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα», η οποία δημοσιεύθηκε λίγο πριν από τις εκλογές του 2000, προέβλεπε ότι η αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής θα ήταν σταδιακή και θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο, εκτός «εάν σημειωνόταν ένα καταστροφικό συμβάν με καταλυτικές συνέπειες, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ».

Επιπλέον, στις Συναγωγές οι τοπικοί άρχοντες διαχειρίζονταν τις υποθέσεις της κοινότητας και τα παιδιά μάθαιναν γράμματα.

"Είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε τρεις νίκες με Πανιώνιο, Καλλιθέα και Λεβαδειακό.

Δώδεκα μήνες αργότερα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έδωσαν το έναυσμα για την επιτάχυνση της διαδικασίας και την υλοποίηση του νέου «προληπτικού» δόγματος.

Στις Συναγωγές της διασποράς μάλιστα οι Ιουδαίοι δέχονταν να έρχονται και όσοι ειδωλολάτρες ήθελαν να γνωρίσουν την ιουδαϊκή θρησκεία.

Απομένει η νίκη με Λεβαδειακό.

Από την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου τα μέλη του «Σχεδίου» προειδοποιούσαν για την απειλή των όπλων μαζικής καταστροφής και συνέδεαν την τρομοκρατία με το Ιράκ και άλλα κράτη-παρίες.

Αυτούς τους ονόμαζαν προσήλυτους.

Όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα" δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός του Ακράτητου.

Προανήγγειλαν την αποτυχία της διπλωματίας και πρόβαλλαν την ανάγκη νέου πολέμου.

Εσωτερικό Συναγωγής Τα σχέδια που διακοσμούν τη Συναγωγή είναι συγχρόνως και σύμβολα: Π.χ. το λιοντάρι είναι σύμβολο της φυλής του Ιούδα, το στέμμα συμβολίζει τη βασιλεία του Θεού, το άστρο του Δαβίδ είναι ένα από τα αρχαιότερα εβραϊκά σύμβολα, που κατά την παράδοση ήταν το έμβλημα* του βασιλιά Δαβίδ. Τέλος, υπάρχει η επτάφωτη λυχνία (μενορά) και οι δύο πλάκες του Νόμου.

Ο Ζανετίδης (Δωδεκανήσου) "κιτρίνισε" τους Τζημόπουλο, Πένια, Πιπίνη, Ραντοβάνοβιτς.

Για μήνες συγκρούονταν με τη μοναχική φωνή της λογικής του Κόλιν Πάουελ, την οποία τελικά κατάφεραν να σιγήσουν.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Αποστολάκης, Πιπίνης, Σφακιανάκης, Παγώνης (64' Σάνσινκ), Μακέ (77' Μαρινέσκου), Τζημόπουλος, Γκουστάβο (77' Αραβίδης), Ντεφρανσέσκο, Λεντέσμα, Πένια.

Έτσι, μόλις δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζορτζ Μπους, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία για το «ποιοι κέρδισαν».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Μιγιάτοβιτς, Μπεΐ, Βενέτης, Τσιώλης, Γκεοργκίεφ, Πασάς (64' Τσίγκας), Καρατζάς, Σιλά, Κλέμπερ (90' Διαμάντης), Ραντοβάνοβιτς (61' Λαζανάς).

Είχε προηγηθεί η «νίκη» τους επί της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού υπό την ηγεσία του Ρόναλντ Ρέιγκαν, ακολούθησε η ενοχλητική παρεμβολή της ανθρωπιστικής εξωτερικής πολιτικής του Κλίντον, και τώρα επανέρχονται δριμύτεροι. Χάραξαν τον «άξονα του κακού», υλοποιούν τον πρώτο τους στόχο και ετοιμάζονται για τον επόμενο…