Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( έκτακτη σύνοδος της ιεραρχίας :: 20/2/2006 17:56:57) 

ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η μάζα της μαύρης τρύπας ζυγίζει όσο και η Γη

ε) Ένας προφήτης παρηγορεί το λαό: Ιεζεκιήλ

Έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας

Η μάζα της πιο μακρινής γνωστής μαύρης τρύπας υπολογίσθηκε. Σ' όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας οι Ιουδαίοι βασανίζονταν από ερωτήματα:

Στην πλήρωση των κενών στις ακέφαλες μητροπόλεις Πειραιώς και Σισανίου και Σιατίστης προχωράει η σύνοδος της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

Ζυγίζει ένα τετράκις εκατομμύριο (1.000.000.000.000.000) φορές όσο η μάζα της Γης. Γιατί τους συνέβησαν όλα αυτά;

Οι σχετικές προσκλήσεις για τη σύγκληση της έκτακτης συνόδου στάλθηκαν στους μητροπολίτες όλης της χώρας.

Αν χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο μέτρο, η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα έχει τη μάζα τριών δισεκατομμυρίων Ήλιων. Πότε θα τελείωναν;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εργασίες της συνεδρίασης αναμένεται να απασχολήσει μόνο το ζήτημα που αφορά την πλήρωση των κενών στις ακέφαλες μητροπόλεις και όχι η επικείμενη επίσκεψη του προκαθημένου της ελλαδικής εκκλησίας στο Βατικανό, η οποία προσδιορίζεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η τεράστια αυτή μάζα δεν είναι ασυνήθιστη για μαύρη τρύπα, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως μια τόσο μεγάλη δομή σχηματίσθηκε τόσο νωρίς στην ιστορία του Σύμπαντος. Θα τους βοηθούσε ο Θεός για μια ακόμη φορά να γυρίσουν στην πατρίδα τους;

Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι

Βρίσκεται 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη, έτσι αυτό που βλέπουμε τώρα μας δίνει μια εικόνα του Σύμπαντος όταν ήταν ακόμη πολύ νέο. Ή μήπως τους εγκατέλειψε;

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μητρόπολη Πειραιώς επικρατέστερος εμφανίζεται ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεραφείμ Μετζελόπουλος, την υποψηφιότητα του οποίου φέρεται να υποστηρίζει ο παραιτηθείς μητροπολίτης Πειραιώς και πνευματικός πατέρας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου Καλλίνικος.

Η τεράστια μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο ενός κβάζαρ. Η γενιά μάλιστα των Ισραηλιτών που γεννήθηκε στα ξένα, πίστευε ότι πλήρωνε, χωρίς να φταίει, τα σφάλματα των πατέρων τους.

Για τη μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης (που υπάγεται στις μητροπόλεις των Νέων Χωρών), η οποία παραμένει ακέφαλη ύστερα από την εκδημία του μακαριστού Αντωνίου, επικρατέστερος εμφανίζεται ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Παύλου.

Αυτά τα φωτεινά σώματα είναι πιθανότατα γαλαξίες που περιέχουν γιγάντιες μαύρες τρύπες. Έλεγαν χαρακτηριστικά:

Όπως αναφέρουν ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες, η υποψηφιότητα για την ίδια μητρόπολη του Ιερεμία Φούντα, που υποστήριζε ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς, φέρεται να συνάντησε ενστάσεις κυρίως εκ μέρους του μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου.

«Οι πατέρες έφαγαν άγουρα σταφύλια και τα δόντια των παιδιών μούδιασαν».

Μάλιστα η παραίτηση του κ. Καλλινίκου από τη μητρόπολη Πειραιώς φέρεται πως τροποποίησε τις συμμαχίες, με αποτέλεσμα ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης να θεωρείται επικρατέστερος για την πλήρωση του μητροπολιτικού κενού.

Στη Βαβυλώνα, αυτά τα χρόνια, ζούσε και ο προφήτης Ιεζεκιήλ.

Άγνωστες ωστόσο παραμένουν οι προθέσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αναφορικά με τη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Πριν συρθεί στην εξορία ήταν ιερέας στο Ναό του Σολομώντα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ. ΠΡΑΜΠΡΟΜΗΣ

Στα χρόνια της αιχμαλωσίας δέχτηκε την κλήση του Θεού και ανέλαβε το βαρύ έργο να εξηγήσει στους συμπατριώτες του τις αιτίες της συμφοράς που τους είχε βρει και να τους παρηγορήσει. Ο προφήτης συναισθανόταν το παράπονο των νεότερων Ισραηλιτών. Προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι, όταν η ζωή μιας κοινότητας χαλάει, όλοι ζουν τις κακές συνέπειες. Όμως κι όλοι είναι υπεύθυνοι, αφού μπορούν να αγωνιστούν για να επανορθώσουν. Ταυτόχρονα, τους ενέπνεε πίστη για το μέλλον του λαού. Τους περιέγραφε συγκλονιστικά οράματα που έβλεπε και που «μιλούσαν» για την αποκατάσταση* του Ισραήλ και της άγιας πόλης του, της Ιερουσαλήμ.

Ο Κύριος είπε: …«Θα σας συνάξω* μέσα απ' όλες τις ξένες χώρες και θα σας φέρω στη χώρα σας… Θα μπορείτε να κατοικείτε στη χώρα που έδωσα στους προγόνους σας…».

Ο προφήτης Ιεζεκιήλ, τοιχογραφία του Θεοφάνη στη Μονή Παντοκράτορος (16ος αι., Άγιον Όρος)