Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( "λίφτινγκ" στο φοίνικα :: 24/1/2006 18:22:42) 

"Λίφτινγκ" στο Φοίνικα

ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Ιεραρχική οργάνωση των υπολογιστικών συστημάτων

Σχεδιασμός για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή των εργατικών κατοικιών

Αγώνας δρόμου

Τα υπολογιστικά συστήματα χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα και ιεραρχική οργάνωση.

Τη δημιουργία 175 νέων θέσεων στάθμευσης, τη διαμόρφωση παιδότοπων και πάρκων αλλά και την ενίσχυση του φωτισμού προβλέπει μεταξύ άλλων ο σχεδιασμός για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Φοίνικα.

Απόντες από τη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ ήταν ο Άντριου Μπετς και ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, που ακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η πολυπλοκότητα των υπολογιστικών συστημάτων οφείλεται στο ότι αποτελούνται από πολλά μέρη, τα οποία αλληλεπιδρούν δυναμικά μεταξύ τους.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2007, εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 800.599,49 ευρώ.

Τόσο ο Άγγλος σέντερ όσο και ο Αμερικανός πλέι μέικερ θεωρούνται απαραίτητοι για τον αυριανό αγώνα στα Άνω Λιόσια με τον Μακεδονικό και γίνονται προσπάθειες ώστε να δώσουν το «παρών» και να αγωνιστούν έστω για μερικά λεπτά.

Η ιεραρχική οργάνωση των υπολογιστικών συστημάτων είναι απαραίτητη εξαιτίας της πολυπλοκότητας αυτής. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στο "Επιχειρησιακό σχέδιο ολοκληρωμένου προγράμματος αστικής ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας", μέσω του οποίου ο δήμος Καλαμαριάς χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 4.850.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, η φυγή του Χαρτ δεν φάνηκε ικανή να βγάλει τον Σάκοτα από τα αρχικά του πλάνα:

Τα τμήματα του υπολογιστικού συστήματος κατανέμονται σε οργανωτικά «επίπεδα».

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα, "η ανάπλαση των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων των εργατικών κατοικιών του Φοίνικα αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και στη διαμόρφωση ενός ανοικτού κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις διαφορετικές ανάγκες των κατοίκων".

«Ο Μακεδονικός διαθέτει πολλούς ικανούς παίκτες και χρειάζεται προσοχή», τόνισε στους παίκτες του ο Σάκοτα, έχοντας στο μυαλό του την ήττα-αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Η λειτουργία κάθε επιπέδου στηρίζεται στη λειτουργία των χαμηλότερων επιπέδων, και με τη σειρά του κάθε επίπεδο βοηθά στη λειτουργία των ανωτέρων του επιπέδων.

Ανάπλαση

Κάθε ένα από τα επίπεδα μπορεί να σχεδιαστεί, να υλοποιηθεί, να μελετηθεί και να κατανοηθεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα.

Το έργο της ανάπλασης αφορά την περιοχή των εργατικών κατοικιών που βρίσκεται ανατολικά του οδικού άξονα της Εθνικής Αντίστασης και συγκεκριμένα δύο οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία περικλείονται από τις οδούς: α. Εθνικής Αντίστασης-Κνωσσού-Κλεισούρας-Δήμητρας και β. Εθνικής Αντίστασης-Κλεισούρας-Δήμητρας-Μυστρά.

Στο σχήμα βλέπουμε ένα τρόπο ανάλυσης ενός υπολογιστικού συστήματος σε επίπεδα ιεραρχίας.

Όπως προβλέπει η σχετική μελέτη, στην περιοχή θα δημιουργηθούν νέες χαράξεις δρόμων μικρής κυκλοφορίας. Στο πρώτο οικοδομικό τετράγωνο υπάρχει μία είσοδος αυτοκινήτων από την οδό Κνωσού και δύο έξοδοι προς την οδό Κλεισούρας. Στο συγκεκριμένο τμήμα δημιουργούνται συνολικά 90 θέσεις στάθμευσης, οι 39 εσωτερικά και οι 51 εξωτερικά. Στο δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο υπάρχουν δύο είσοδοι αυτοκινήτων από την οδό Κλεισούρας και δύο έξοδοι στην οδό Μυστρά, ενώ οι θέσεις στάθμευσης που εξασφαλίζονται είναι 56 στο εσωτερικό και 29 περιμετρικά στις κεντρικές οδούς.

Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο χωροθετούνται δύο παιδότοποι σε θέσεις μακριά από τους κεντρικούς άξονες, οι οποίοι συνοδεύονται από χώρους καθιστικών και ενίσχυση πρασίνου. Εκεί όπου σήμερα η βλάστηση είναι πυκνή και ανεπτυγμένη δημιουργούνται χώροι πρασίνου μεγάλης επιφάνειας με ενδιάμεσες διαδρομές αναψυχής. Επίσης προβλέπονται η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού αλλά και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την άνετη κίνηση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας.

Στο ίδιο έργο έχουν περιληφθεί η δημιουργία χώρων πρασίνου στο 8ο δημοτικό σχολείο και η ανάπτυξη δράσεων για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Β.Ζ.