Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( από το φεβρουάριο αποζημιώσεις τον παγετό :: 4/1/2006 20:58:09) 

Από το Φεβρουάριο αποζημιώσεις τον παγετό Οι προβληματισμοί μιας ξανθιάς

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ και θα δοθούν σε αγρότες που επλήγησαν από τις θεομηνίες του 2004

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

1. Να βρεθεί το σύνολο των εικόνων των μιγαδικών z, για τους οποίους ισχύει [pic].

Από το Φεβρουάριο θα αρχίσουν να δίνονται οι αποζημιώσεις σε αγρότες που επλήγησαν από θεομηνίες τον αντίστοιχο μήνα του 2004, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα σοβαρά άτομα λίγα λένε, πολλά καταλαβαίνουν.

ΛΥΣΗ

Το ποσό των αποζημιώσεων ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ και το δικαιούνται αγρότες που η παραγωγή τους καταστράφηκε από τον παγετό. Εμείς οι ξανθιές πάλι το εντελώς αντίθετο:

Αν [pic], τότε [pic].

Το ποσό της αποζημίωσης εγκρίθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλά λέμε, λίγα καταλαβαίνουμε.

Άρα, [pic], όπου [pic] και [pic]. [pic]

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Μπασιάκος δήλωσε πως ήδη υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση και η πληρωμή των δικαιούχων θα αρχίσει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Μισό μυαλό χειμώνα - καλοκαίρι, τι να σου κάνει αγάπη μου;

Επομένως, η συνθήκη [pic] είναι ισοδύναμη με τις σχέσεις: [pic] [pic].

Οπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ένσταση εντός είκοσι ημερών για τα ποσά που έχουν εγκρίνει οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Τι ψυχή να παραδώσει κι αυτό;

Άρα, το σύνολο των εικόνων του [pic] είναι το τόξο του κύκλου κέντρου [pic] και ακτίνας [pic] που είναι πάνω από τον άξονα [pic].

Τα έξοδα της δαπάνης ανασύστασης των καλλιεργειών και της συμπληρωματικής ενίσχυσης για την απώλεια της παραγωγής των επόμενων ετών θα καταβληθούν μετά τη διαπίστωση της αποκατάστασης των ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.

Η συγκεκριμένη ξανθιά πολύ προβληματίζομαι.

2. Αν [pic] και [pic], να αποδειχτεί ότι α) [pic][pic] β) [pic].

65 ευρώ το κιλό για ελιές

Αρχειοθετώ στα ψήγματα εγκεφάλου μου τα δεδομένα και αγωνίζομαι να αποκωδικοποιήσω όλα τα υπόλοιπα.

ΛΥΣΗ

Ποσό 22,2 εκατ. ευρώ θα χορηγηθεί ως στρεμματική ενίσχυση στους παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας ελιάς και στους παραγωγούς ελιάς σε οριοθετημένες περιοχές ΠΟΠ και ΠΕΠ.

Για παράδειγμα, έχω καταλάβει τι είναι η 17Ν:

Έστω οι μιγαδικοί [pic], [pic], [pic].

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο κ. Μπασιάκος, η πρόσθετη ενίσχυση, που προέρχεται από το ποιοτικό παρακράτημα, υπολογίζεται σε 65 ευρώ το στρέμμα.

- Ημερομηνία.

Έχουμε [pic] και επομένως, [pic].

Ο κ. Μπασιάκος δήλωσε ότι σκοπός της ενίσχυσης αυτής είναι η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων ελιών και η προστασία του περιβάλλοντος.

- Επέτειος Πολυτεχνείου.

Με αντικατάσταση των [pic] και [pic] έχουμε διαδοχικά: [pic] [pic] [pic] [pic] [pic] [pic].

- Τρομοκρατική οργάνωση.

Εξισώνοντας τα πραγματικά και τα φανταστικά μέρη των δύο μελών έχουμε: [pic] και [pic].

Έχω επίσης καταλάβει ότι, Δευτέρα, πουρνό πουρνό, αρχίζει η δίκη του νούμερου 3. Της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αυτή πάλι - κατάλαβα η ξανθιά - ήτανε μια ομάδα από κακούς κυρίους που σκοτώνανε κόσμο, ληστεύανε τράπεζες, βάζανε βόμβες και δεν περνάγανε τις γριές απέναντι.

Τους πιάσαμε τώρα αυτούς. Το κατάλαβα. Τους βάλαμε φυλακή. Το κατάλαβα. Κάναμε γενικό ρεκτιφιέ στην αίθουσα που θα τους δικάσουμε. Έγινε έτσι πιο σύγχρονη, πιο τρέντι. Με τα κουβούκλιά της, με τις κάμερές της, με θερμαινόμενη πισίνα, spa, λασπόλουτρα, αρωματοθεραπείες και ημιδιατροφή προπληρωμένη. Δώρο μία ταξιδιωτική τσάντα. Κι αυτό το κατάλαβα. Αυτό και τέρμα. Και πολλά είναι, μπορώ να σου πω. Για ξανθιά, μια χαρά τα πήγα - η ξανθιά.

Έλα όμως που όσα κατάλαβα, κατάλαβα. Τέρμα. Δεν θέλουν να καταλάβω άλλα. Αυτό αποφάσισε κάποιος. Ποιος; Ξανθιά είμαι, πού να ξέρω; Πού να βρω άκρη ποιος θεώρησε ότι μια σκέτη από γιουβέτσι μου φτάνει και μου περισσεύει; Ποιοι, «κάποιοι, κάπου, κάποτε», αποφάσισαν να ξωπετάξουν από την αίθουσα όποιον και ό,τι - άτομο ή μέσον - δύναται να με ενημερώσει;

Έτσι: τα κασετόφωνα των δημοσιογράφων απαγορεύονται. Τα κινητά ομοίως. Οι δημοσιογράφοι, για να επικοινωνήσουν με εφημερίδα ή κανάλι, θα παίρνουν τα βουνά. Θα εγκαταλείπουν την αίθουσα, θα χάνουν τη μισή δίκη, θα διασχίζουν τον αδιάσχιστο, θα τους χορηγείται βίζα, θα φτάνουν στην αίθουσα των συνηγόρων, θα ξαποστέλνουν τους ανθρώπους (λες κι αυτοί κωλοβαράνε εκεί μέσα) και θα τηλεφωνούν, ύστερα από δύο δυόμισι χρόνια για να δώσουν μια είδηση σαν μπαγιάτικο μπρόκολο.

Την οποία είδηση, κι αυτήν στο περίπου θα τη δώσουν. Στο περίπου θα την εισπράξω κι εγώ η ξανθιά. Και στο περίπου θα καταλάβω.

Ήχο δεν θα έχω, η πολίτις. Εικόνα, ούτε. Αποτέλεσμα; Δεν θα τη μάθω ποτέ. Τον σχολιασμό της είδησης, αυτό θα μάθω. Τα δρώμενα φιλτραρισμένα από το υποκειμενικό πρίσμα του κάθε συναδέλφου. Το μακρύ του και το κοντό του.

Και η αλήθεια; Μουγκή, ανάπηρη, τρομαγμένη δεν θα περάσει ποτέ τα «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας».

Θα χαθεί κάπου εκεί.

Στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των φυλακών. Δεν θα με πλησιάσει.

Δεν θα με αγγίξει. Δεν θα φτάσει ποτέ σε μένα.

Κι επειδή μια ξανθιά δεν έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση - η αλήθεια κι εγώ δεν θα συναντηθούμε ποτέ.

ΥΓ: Και καλά εμείς. Καστανές, μελαχρινές - οι άλλες αποχρώσεις, τελικά, τι φταίνε;