Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( πόλεμος στην πλάτη των σεισμόπληκτων :: 4/1/2006 21:14:06) 

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι ο δήμος συναινεί για τη μη μετεγκατάσταση επτά οικισμών του νομού Κοζάνης, όπου κατοικούν ηλικωμένοι άνθρωποι. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Δημοσθένης Μαυρίδης κάνει λόγο για "ψεύδη" και "συκοφαντίες". ΑΠΕ

Δρόμοι

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Βολές μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και δήμου Νεάπολης για τους οικισμούς δεν μετεγκαταστάθηκαν

ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Α΄ ΟΜΑΔΑΣ

Πόλεμος στην πλάτη των σεισμόπληκτων Στους στόχους…

1. Να γράψετε σε τριγωνομετρική μορφή τους μιγαδικούς: α) [pic] β) [pic] γ) [pic] δ) [pic] ε) [pic] στ) [pic].

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ

… του προέδρου Μπους για το μεταπολεμικό Ιράκ είναι η εγκατάσταση μιας δημοκρατικής, φιλοαμερικανικής κυβέρνησης, με δυτικές αξίες.

2. Να κάνετε τις πράξεις: α) [pic] β) [pic] γ) [pic].

Πόλεμος στην πλάτη εκατοντάδων σεισμόπληκτων των επτά οικισμών του Βοΐου ξέσπασε μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και δήμου Νεάπολης Κοζάνης.

Ευκαιρία βρήκε λοιπόν ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντέιλ Μακφίτερς να κάνει λίγη πλάκα (ελπίζουμε).

3. Να κάνετε τις πράξεις α) [pic] β) [pic] γ) [pic]. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει το τέλμα που παρατηρείται στη διαδικασία μετεγκατάστασης στο νέο οικισμό, υποστηρίζει ότι ήρθε σε συνεννόηση με το δήμο Νεάπολης να μην πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση.

Ιδού η πρότασή του: να γίνει το Ιράκ η 51η πολιτεία των ΗΠΑ.

4. Να βρείτε τις δυνάμεις α) [pic] β) [pic] γ) [pic]. Με ανακοίνωση που εξέδωσε σε οργισμένο ύφος ο δήμος Νεάπολης κάνει λόγο για "ψεύδη" και "συκοφαντίες", ενώ αποδίδει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την πρωτοφανή απραξία στο κράτος.

Δεν είναι δύσκολο, λέει.

5. Να υπολογίσετε την παράσταση [pic].

Ενώ λοιπόν οι σεισμόπληκτοι -γέροντες στην πλειονότητά τους- πέρασαν τα ενδέκατα Χριστούγεννα στα κοντέινερ και ορισμένοι πεθαίνουν αβοήθητοι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η "ΜτΚ", από τα πλέον αρμόδια χείλη ομολογείται η τελμάτωση των εργασιών στην οικοπεδική έκταση του νέου οικισμού.

Άλλωστε υπάρχει προηγούμενο ασυνεχών πολιτειών (Χαβάη, Αλάσκα).

6. Αν [pic], να υπολογίσετε τον [pic].

ΥΠΕΧΩΔΕ: "Φταίει ο δήμος"

Όπως υπάρχει και προηγούμενο πολιτειών που κατακτήθηκαν διά της βίας (Καλιφόρνια, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα και τμήματα της Γιούτα και του Κολοράντο).

7. Αν [pic] και [pic], να υπολογίσετε την παράσταση [pic], όπου ν θετικός ακέραιος.

Η επίσημη ομολογία ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βλατή στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

Όπως οι Ιρακινοί, οι περισσότεροι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν ήξεραν γρυ αγγλικά.

8. Να ερμηνεύσετε γεωμετρικά τη διαίρεση ενός μιγαδικού [pic] με [pic].

Στην απάντησή του ο υπουργός δίνει μία νέα διάσταση, καθώς υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος συναίνεσε στη "μη μετεγκατάσταση", ισχυρισμός ο οποίος εξόργισε το δήμαρχο Δημοσθένη Μαυρίδη, που απάντησε με σκληρή ανακοίνωση.

Σε μια τέτοια…

9. Αν [pic] και [pic], να δείξετε ότι [pic] και να βρείτε το [pic] και το [pic].

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Σουφλιάς μεταξύ άλλων σημειώνει:

… πολιτεία, που η κυριότερη βιομηχανία της είναι το πετρέλαιο, ο πρόεδρος Μπους και ο αντιπρόεδρος Τσέινι θα αισθάνονταν πολύ άνετα.

10. Να βρείτε το μέτρο και το βασικό όρισμα του μιγαδικού [pic] αν [pic].

"Μετά από επικοινωνία της αρμόδιας υπηρεσίας μας με το δήμαρχο Νεάπολης και, αφού διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά (έπειτα από εκτεταμένη αυτοψία στους επτά οικισμούς) ότι η θέληση των κατοίκων είναι να παραμείνουν εκεί όπου βρίσκονται και να μη μετεγκατασταθούν, έγινε συνεννόηση να γίνουν οι ενέργειες, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση και να δοθούν οι σχετικές παρατάσεις προθεσμιών, ώστε να γίνει η αποκατάσταση (με συμβατικές κατοικίες ή με δάνεια ανακατασκευής-επισκευής) στο χώρο όπου βρίσκονταν τα παλιά σπίτια".

Και δεν θα χρειάζονταν να τρυπάνε για πετρέλαιο την Αλάσκα.

Β΄ ΟΜΑΔΑΣ

Δήμος Νεάπολης: "Ψεύδεται"

Οι Ιρακινοί θα αποκτούσαν βέβαια δικαίωμα ψήφου στις αμερικανικές εκλογές.

1. α) Να βρείτε το μέτρο και το όρισμα του μιγαδικού w, όπου [pic], [pic] και [pic].

Σε απάντησή του ο δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης υπογραμμίζει ότι "με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ" και σημειώνει ότι "οι συντάξαντες την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ ψεύδονται".

Αυτό έχει και τα καλά του.

β) Να βρείτε την τιμή της παράστασης [pic].

Συγχρόνως αναφέρεται στα "τεράστια προβλήματα που μας δημιουργήσανε με την αδιαφορία τους και την αρνητική στάση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη εκτέλεσης του έργου".

Στις αμερικανικές εκλογές, με το ζόρι πηγαίνουν να ψηφίσουν οι μισοί.

2.

Στη συνέχεια με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος Νεάπολης υπογραμμίζει:

Στις ιρακινές εκλογές, πηγαίνει το 99% των ψηφοφόρων - και μάλιστα για να ψηφίσουν έναν και μοναδικό υποψήφιο που παίρνει αυτό ακριβώς το ποσοστό.

α) Να δείξετε ότι αν [pic], όπου [pic]τότε [pic]

"Ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ προς την οποία εξέφρασα την άποψη ότι οι κάτοικοι δεν επιθυμούν τη μετεγκατάστασή τους στην απαλλοτριωθείσα έκταση του οικισμού Νεάπολης και ότι επιθυμούν να παραμείνουν εκεί όπου βρίσκονται είτε με την κατασκευή συμβατικών κατοικιών ή την ανακατασκευή των παλιών κατοικιών τους".

Έτσι, οι Αμερικανοί δεν θα κινδύνευαν στο εξής να βάλουν στο κεφάλι τους έναν πρόεδρο σαν τον Μπους που δεν τον ψήφισαν ούτε οι μισοί από τους μισούς (ήρθε δεύτερος).

β) Αν [pic], να δείξετε ότι [pic].

Σε άλλο σημείο της απάντησής του ο Δ. Μαυρίδης επισημαίνει ότι ουδέποτε έχει εκφραστεί διαφορετική επιθυμία των κατοίκων των σεισμόπληκτων δημοτικών διαμερισμάτων από τη μετεγκατάστασή τους.

Το Ιράκ, με 22 εκατομμύρια, θα ήταν η δεύτερη πολιτεία των ΗΠΑ σε πληθυσμό (πρώτη είναι η Καλιφόρνια).

3. Να αποδείξετε ότι [pic], αν και μόνο αν [pic].

Σε σχέση δε με την "εκτεταμένη αυτοψία" για την οποία γίνεται λόγος αναφέρει κατηγορηματικά: "κανείς από τους κατοίκους, που κυριολεκτικά όχι μόνο εγκατέλειψε στη μοίρα τους η πολιτεία, αλλά τους δυσκολεύει τη ζωή, δεν έχει δεχτεί την επίσκεψη κανενός αρμοδίου…".

Και αν αυτό δεν θα μπορούσε να το αντέξει το Τέξας, που έτσι θα έμενε στην τρίτη θέση, ο πρόεδρος Μπους θα μπορούσε να διαμελίσει το Ιράκ σε βόρειο και νότιο (υπάρχει και σε αυτό προηγούμενο).

4. Να βρείτε το γεωμετρικό τόπο των εικόνων Μ των μιγαδικών [pic], για τους οποίους ισχύει: α) [pic] β) [pic] γ) [pic].

Αν τα όπλα…

5. Μεταξύ όλων των μιγαδικών [pic] που ικανοποιούν τη συνθήκη [pic], να βρείτε εκείνον που έχει: α) Το μικρότερο πρωτεύον όρισμα β) Το μεγαλύτερο πρωτεύον όρισμα.

… μαζικής καταστροφής είναι κάτι που επιθυμεί τόσο πολύ η ιρακινή ψυχή, με την προσάρτησή του στις ΗΠΑ, το Ιράκ θα μετέχει σε μια χώρα η οποία έχει χιλιάδες τέτοια όπλα και θα ξεφορτωθεί μια και καλή την έγνοια των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

6. Αν [pic], να αποδείξετε ότι: α) [pic] β) [pic].

Οι ΗΠΑ είναι σήμερα μια μεσανατολική δύναμη, ίσως η κυριότερη δύναμη στη Μέση Ανατολή, αλλά παρ' όλα αυτά είναι υποχρεωμένη να στέλνει κάθε τόσο τα πλοία της εκεί και να εγκαθιστά τους στρατιώτες της σε βάσεις που κάνουν τις τοπικές κυβερνήσεις να νιώθουν δυσάρεστα.

7. Αν για τους μιγαδικούς [pic] και [pic] ισχύουν [pic] και [pic], τότε:

Αν το Ιράκ…

α) Να βρείτε το γεωμετρικό τόπο των εικόνων του μιγαδικού w.

… γίνει η 51η πολιτεία των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους και εκεί και στην Αμερική.

β) Να βρείτε την εικόνα εκείνου του μιγαδικού από τους w, για τον οποίο ισχύει [pic].

Θα μπορούν να πηγαίνουν στα σύνορα με το Ιράν και να φωνάζουν στους αγιατολάχ, κουνώντας τους το μεσαίο δάχτυλο:

8. Αν [pic] και [pic], να βρείτε τον πραγματικό αριθμό [pic]

«Εδώ είμαστε!

9. Δίνεται το τριώνυμο [pic], όπου [pic] και [pic] είναι δύο μιγαδικοί αριθμοί.

Οι νέοι σας γείτονες, οι Μεγάλοι Σατανάδες!».

Να αποδείξετε ότι [pic], για κάθε [pic].

Το ίδιο δάχτυλο, λέει ο δημοσιογράφος μας, θα κουνάνε οι Αμερικανοί και στους Γάλλους.

Πότε ισχύει η ισότητα;