Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το αιγαλεω νικησε με 1-0 την καλλιθεα :: 22/1/2006 22:32:36) 

Ο Ομο πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Οι ζυμώσεις για ανανέωση "ζεσταίνουν" το κλίμα στη Ν.Δ.

Μιχάλης Κατσαρός

ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Μιχάλης Κατσαρός (Κυπαρισσία, 1919 - Αθήνα 1998), ο οποίος με την ποιητική του συλλογή Κατά Σαδδουκαίων (1953), που περιλαμβάνει ποιήματα αλληγορικού χαρακτήρα με ιστορικές αναφορές, καταγγέλλει κάθε μορφή συμβιβασμού.

"Καθάρισε" με.. Ομο

Μετά τους κ.κ. Έβερτ και Βουλγαράκη και η κ. Μπακογιάννη, δήλωσε ότι "το θέμα της ανανέωσης στη Ν.Δ. θα πρέπει να συζητηθεί σε βάθος"

Ο Κατσαρός, ξεχωριστή φυσιογνωμία στην ποίηση μας διατήρησε σε όλη του την πορεία το στίγμα της αμφισβήτησης χαράζοντας ο ίδιος την δική του διαδρομή, στην οποία τον πρώτο λόγο είχε η αντίσταση.

Σε τροχιά ΟΥΕΦΑ διατηρήθηκε το Αιγάλεω που κατάφερε να ξεπεράσει τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που δημιούργησε η καταρρακτώδης βροχή και επικράτησε στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" επί της Καλλιθέας με 1-0.

Έχουν μέλλον οι… βαρόνοι;

Επιμέλεια: ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

Η συζήτηση έχει κάνει άνω - κάτω τη Ν.Δ., όπως παραδέχονται και στη Ρηγίλλης, ενώ πολλαπλασιάζονται οι τοποθετήσεις των στελεχών επί του θέματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο τελευταίο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να μεγαλώσουν το σκορ, αφού σε τρεις περιπτώσεις σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας του Μπαρτζώκα.

Έτσι, μετά τους κ.κ. Έβερτ και Βουλγαράκη, χθες πήρε τη σκυτάλη και η κ. Μπακογιάννη, δηλώνοντας στη ΝΕΤ ότι "το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε βάθος" και πως στόχος της Ν.Δ. "πρέπει να είναι η ουσιαστική ανανέωση".

Πρωταγωνιστές οι Σκοπελίτης (26'), Νικολόπουλος (29') και Γιάντσετιτς (80').

Η εσωκομματική ζύμωση πάντως ενόχλησε τους βαρόνους και ορισμένοι έθεσαν το θέμα στον κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία υπόσταση.

Ωστόσο, κεντρικό πρόσωπο του αγώνα αναδείχθηκε ο 20χρονος Όμο.

Πάντως, σύμφωνα με τη Ρηγίλλης και ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πλέον ενοχληθεί με την "υφέρπουσα συζήτηση" στο κόμμα, αφού ανησυχεί μήπως δημιουργηθεί εσωκομματικό ζήτημα εκ του μη όντος.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπαρτζώκα και άνοιξε το σκορ στο 50' "χαρίζοντας" στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Η πρόταση Έβερτ

Η Καλλιθέα από την πλευρά της παρέμεινε στην… ουρά της βαθμολογίας, δυσχεραίνοντας το έργο της για παραμονή στην κατηγορία.

Το ζήτημα ανακίνησε ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος ζήτησε όσοι είναι σήμερα στο Επικρατείας "να κατέβουν στις επόμενες εκλογές με σταυρό", υποστηρίζοντας ότι "το δικαίωμα της ανανέωσης θα πρέπει να το έχει το εκλογικό σώμα".

Η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 343', όταν σουτ του Μιγιάτοβις κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η πρότασή του αφορούσε τον ίδιο, τον κ. Ιω. Βαρβιτσιώτη και τον κ. Π. Μολυβιάτη, αφού οι κ.κ. Γ. Παπαθανασίου και Α. Σπηλιωτόπουλος έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στη Β' Αθήνας.

Η ομάδα του Ίλιε Ντουμιτρέσκου δεν κατάφερε να αλλάξει το σκηνικό ούτε στην επανάληψη του αγώνα, καθώς η μοναδική φορά που απείλησε την εστία του Τζέναμο ήταν στο 83' σε κοντινή προβολή του Διαμαντή.

Βουλευτές της Ν.Δ. πάντως ερμήνευσαν την παρέμβαση του κ. Έβερτ ως "στήριξη σε ενδεχόμενη πρωτοβουλία του προέδρου για ανανέωση του κόμματος", ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που υπέθεσαν ότι ο κ. Καραμανλής "θέλει να αποστρατεύσει τους βαρόνους". "Είχαμε ατυχία σε αρκετές ευκαιρίες αλλά και τύχη στο γκολ. Την άποψη αυτή ενίσχυσε και η παρέμβαση του κ. Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος έκανε λόγο για "σύνδρομο του λεωφορείου στη Ν.Δ.", υπονοώντας - σύμφωνα με στελέχη του κόμματος - ότι οι παλαιότεροι πρέπει να κάνουν χώρο στους νεώτερους. Παίξαμε σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και τα καταφέραμε.

Δυσαρέσκεια βαρόνων

Κρατάμε τους τρεις βαθμούς" είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Χατζάρας, ενώ ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, τόνισε:

Το θέμα της ανανέωσης είναι, όπως έλεγε στέλεχος της Ρηγίλλης, "το μεγαλύτερο ταμπού στη Ν.Δ. και ακόμα κι αν το σκέπτεται ο κ. Καραμανλής δεν διανοείται να το δείξει".

"Κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι στα τελευταία επτά ματς.

Οι βαρόνοι πάντως δυσαρεστήθηκαν.

Ελπίζω να βρούμε σύντομα τον καλό μας εαυτό".

Δημοσίως στον κ. Έβερτ απάντησε μόνο ο κ. Γ. Κεφαλογιάνης, λέγοντας ότι "εκλέγεται με σταυρό".

Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η διαιτησία του Νταμπώση (Πιερίας), ο οποίος "κιτρίνισε" τους Χλωρό, Μιγιάτοβιτς, Μπελεγρίνη, Κουτσοσπύρο και Μπεκί.

Άνθρωποι όμως που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Ν.Δ. υποστηρίζουν πως ο ίδιος και ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης έθεσαν σε πρόσφατες συναντήσεις τους το θέμα στον κ. Κ. Καραμανλή. ΑΙΓΑΛΕΩ: Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ψωμάς, Ζαπρόπουλος, Ποπόφ, Τσάτσος, Σκοπελίτης, Όμο, Χλωρός (91' Λιαπάκης), Μανουσάκης (76' Τσέζαρεκ), Νικολόπουλος (70' Αγρίτης). Εκείνος φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι η συζήτηση δεν έχει υπόσταση.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Καρατζάς (70' Διαμαντής), Βενέτης, Κουλακιώτης, Τσιώλης, Πέτκοβιτς, Μιγιάτοβιτς, Μπεκί, Τελκίνσκι (46' Μπελεγρίνης), Σιλά (10' Πασσάς), Κουτσοσπύρος.

Συζήτηση σε βάθος

Χθες, πάντως, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το θέμα της ανανέωσης πρέπει να συζητηθεί σε βάθος. Και στην παρατήρηση πως αν αποφασιζόταν η ανανέωση θα έμενε και ο πατέρας της εκτός Βουλής, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει ο ίδιος τις αποφάσεις του. "Πιστεύω ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι μία ουσιαστική ανανέωση, αλλά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο βεβαίως να καταλήξουμε σε φαινόμενα ηλικιακού ρατσισμού", πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη για να καταλήξει ότι η Βουλή δεν μπορεί να δίνει την εντύπωση πως είναι κλαμπ κάποιων ολίγων εκλεκτών με πολλά προνόμια.