Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, τα μολυσματικά απόβλητα που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Κιλκίς καλύφθηκαν εσπευσμένα και πρόχειρα με άμμο.

ΔΙΚΤΥΟ

Δραστηριότητα 4

Του ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Τόπο στα νιάτα…

Θα εξετάσουμε τον τρόπο αλληλεπίδρασης δύο φορτισμένων σωμάτων.

Μολυσματικά απόβλητα και επικίνδυνα υγειονομικά υλικά (νυστέρια, σύριγγες κ.ά.) του νοσοκομείου Κιλκίς καλύφθηκαν με άμμο σε μικρή απόσταση από το κυλικείο, χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες ενέργειες αποστείρωσής τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εστία μόλυνσης.

Ε.Δ.Χ.

Η εξέταση θα είναι ποιοτική.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε προχθές βράδυ σε βάρος του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς ο νοσηλευτής Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

Χρήστος Λούλης

Από την ίδια πλαστική ράβδο εξαρτούμε, με τη βοήθεια δύο νημάτων από μετάξι, δύο μικρά ελαφρά επιμεταλλωμένα σφαιρίδια.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλεμκερίδης στη μήνυσή του, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο διοικητής του νοσοκομείου έδωσε εντολή σε οδηγό μπουλντόζας να καλύψει με άμμο μολυσματικά απόβλητα και επικίνδυνα υγειονομικά υλικά, τα οποία ήταν εκτεθειμένα σε έκταση του νοσοκομείου από τον Ιούλιο του 2005, ύστερα από ελλιπή καύση τους.

Κάποτε, για να πρωταγωνιστήσει ένας ηθοποιός σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, και μάλιστα σε τραγωδία, και μάλιστα στην Επίδαυρο, όφειλε εκτός από ταλέντο και λάμψη να έχει και μεγάλη ερμηνευτική εμπειρία. 1. Φορτίζουμε μια πλαστική ράβδο τρίβοντας την με ένα στεγνό ύφασμα και την ακουμπάμε και στα δύο σφαιρίδια.

«Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία θα αποφανθεί», αρκέστηκε να απαντήσει στη «Μ» ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Ανέστης Αμπατζής.

Χρειαζόταν χρόνια στο σανίδι, χρόνια στο χορό του αρχαίου δράματος, για να παίξει, σε ώριμη σχετικά ηλικία, σημαντικούς, μεγάλους ρόλους… Τι παρατηρείτε;

Χωρίς πυρασφάλεια

Οι εποχές άλλαξαν.

2. Φορτίζουμε μια γυάλινη ράβδο και την πλησιάζουμε στα σφαιρίδια.

Χωρίς την απαραίτητη βεβαίωση πυρασφάλειας από την πυροσβεστική υπηρεσία λειτουργεί το νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ το σύστημα πυρανίχνευσης και το σύστημα συναγερμού που διαθέτει δεν καλύπτουν όλους τους χώρους.

Οι ρόλοι των νέων δίνονται πια σε νέους, που έχουν ταλέντο και ανάλογη ηλικία - έστω κι αν αυτή υπολείπεται της εμπειρίας.

Τι παρατηρείτε;

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν σε έκτακτο έλεγχο-αυτοψία που διενήργησαν κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς.

Οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται, κόντρα σε όσους μιλούν για συντεχνιακές διαπλοκές και "προστασίες".

Σκεφτείτε…

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της υπηρεσίας, στο νοσοκομείο Κιλκίς υφίστανται δύο δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης χωρίς να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα πυροπροστασίας.

…και τα μηνύματα αισιοδοξίας

Σας δίνουν μια μεταλλική σφαίρα Α φορτισμένη θετικά.

Επιπλέον, το πυροσβεστικό δίκτυο δεν καλύπτει όλους τους χώρους του κτιρίου, στερείται στομίων παροχής για πυροσβεστικά οχήματα και οι διατομές των σωλήνων δεν είναι οι προβλεπόμενες.

Το παράδειγμα του νεαρού ηθοποιού Χρήστου Λούλη, βραβευμένου φέτος με το Βραβείο Χορν, είναι η "ζωντανή" απάντηση, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και αξιοκρατίας. Κοντά σ' αυτήν πλησιάζετε μια άλλη ουδέτερη μεταλλική σφαίρα, όπως φαίνεται στο απέναντι σχήμα.

Ακατάλληλα μαγειρεία

Η Λυδία Κονιόρδου, έχοντας αναλάβει, μετά την αποχώρηση του Σπύρου Ευαγγελάτου, να σκηνοθετήσει την φεστιβαλική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου "Ίων", εμπιστεύθηκε στον Χρήστο Λούλη τον επώνυμο ρόλο του τραγικού ήρωα. Το ερώτημα είναι: θα ασκηθούν δυνάμεις ανάμεσα στις σφαίρες;

Μέσω κέτεριγκ γίνεται η διανομή φαγητού στο νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας του μαγειρείου.

Η ίδια θα παίξει την Κρέουσα, τη μητέρα του τρυφερού αγοριού, που μεγάλωσε κρυμμένο στους Δελφούς. Σκεφτείτε προσεκτικά.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «ΜτΚ», (15/1/2006), τα μαγειρεία στο νοσοκομείο Κιλκίς κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, μετά τους ελέγχους που διενήργησαν ο ΕΦΕΤ και η διεύθυνση Υγείας-Πρόνοιας της νομαρχίας Κιλκίς.

Στην τραγωδία του Ευριπίδη "Ίων" δύο φόνοι επίκεινται να γίνουν. Σας δίνουν δυο σώματα Α και Β, για τα οποία γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι μόνο το ένα είναι φορτισμένο.

Στα πορίσματά τους οι δύο υπηρεσίες τόνιζαν πως οι χώροι εστίασης του νοσοκομείου δεν πληρούσαν τους κανόνες υγιεινής.

Η μάνα πρόκειται να σκοτώσει - εν αγνοία της - το παιδί της, αλλά ματαιώνεται από τυχαίο περιστατικό και ο γιος πρόκειται να σκοτώσει - εν αγνοία του - τη μάνα του, οπότε έρχεται η αναγνώριση, ο φόνος ματαιώνεται. Πλησιάζετε τα σώματα σε μικρή απόσταση προσέχοντας να μην ακουμπήσουν.

Διαγωνισμός στην Α' ΔΥΠΕ

Ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό η τραγωδία του Ευριπίδη έχει ευτυχισμένο τέλος. Το ερώτημα είναι: η έλξη ή η άπωση των δυο σωμάτων θα σας πείσει ότι και το άλλο σώμα ήταν φορτισμένο;

«Τα μαγειρεία του νοσοκομείου Κιλκίς αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα κτιριακών υποδομών.

Μακάρι να είναι αίσιο και το παραστασιακό αποτέλεσμα, που θα δούμε στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Αυγούστου.

Πάντως, επειδή η διαδικασία του διαγωνισμού ήταν χρονοβόρα, εγκρίναμε προσωρινή ανάθεση κέτεριγκ με διαπραγμάτευση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Ήδη, την Παρασκευή έγινε η πρώτη διανομή φαγητού μέσω κέτεριγκ», δήλωσε στη «Μ» ο κ. Απόστολος Χατζητόλιος, πρόεδρος Α' ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

«Συγχρόνως, το δ.σ. της Α' ΔΥΠΕ αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για το θέμα της σίτισης σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, αφού ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των μαγειρείων σε όλα τα νοσοκομεία (από άποψη κτιρίου, εξοπλισμού και προσωπικού) και αφού εκτιμηθεί η σχέση κόστους-όφελους, θα γίνει εισήγηση της καταλληλότερης λύσης ανά νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Χατζητόλιος.