Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ο ολυμπιακος προκαλει ισχυρες δονησεις στη σουπερ λιγκα :: 10/2/2006 20:29:52) 

Με τα "θέλω" τείνουν να μείνουν οι εμπνευστές και υποστηρικτές της Σούπερ λίγκας, με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις να προμηνύουν πρόωρο ναυάγιο της προσπάθειάς τους.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Τέλος εποχής

Τριγμούς στη Σούπερ λίγκα προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της Ξάνθης ως απάντηση για τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της Χρήστου Πανόπουλου, αλλά και κατά του Παναθηναϊκού.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Η ''ερυθρόλευκη'' ΠΑΕ ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβητεί το νέο μοντέλο που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης εισήγαγε και η ίδια υιοθέτησε. ''Συμμετέχουμε σε μία προσπάθεια γενικής αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά αμφιβάλουμε πλέον για την επιτυχία της όταν αυτή πλήττεται "εκ των έσω" και συναρτάται από προσωπικές ιδιοτελείς απόψεις των συμμετεχόντων σε αυτή, που προσδιορίζονται από την καλή ή κακή πορεία των ομάδων τους'', αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τους υποστηρικτές της νέας λίγκας: ''Διερωτώμεθα αν κάποιος από τους εκφραστές αυτής της τακτικής πιστεύει πραγματικά ότι η ομάδα του διαθέτει την ποιότητα που θα της επέτρεπε να διεκδικήσει τη πρωτοπορία από την ομάδας μας ή την πρόκρισή της στο κύπελλο ή απλά βρίσκουν άλλοθι για να καλύψουν εκτός γηπέδων τις αγωνιστικές αδυναμίες τους''.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι ενοχοποίησης της διαιτησίας: ''Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρακολουθεί την συνεχή και μεθοδευμένη προσπάθεια ορισμένων παραγόντων, που με πρόσχημα ορισμένες ατυχείς διαιτησίες, επιτίθενται γενικώς κατά των διαιτητών με σκοπό να τους απαξιώσουν, αλλά με κύριο στόχο να μειώσουν τη θριαμβευτική πορεία του Ολυμπιακού''. Και καταλήγει στρέφοντας τα βέλη του κατά του Παναθηναϊκού: ''Στην προσπάθειά τους αυτή χρησιμοποιούν επικουρικά φθηνά έως και φαιδρά μέσα (DVD, ανέκδοτα), προκειμένου να πείσουν τους απογοητευμένους οπαδούς τους, ότι δεν φταινε αυτοί που έχουν αποτύχει για μια ακόμα χρονιά''.

Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πραγμάτων που διαμορφώνεται στα εσωτερικά της Σούπερ λίγκας, δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς και απορίες, κατά πόσο το όλο εγχείρημα μπορεί να προχωρήσει, όταν υπάρχουν αντίθετες φωνές με σημείο αιχμής τη διαιτησία.