Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( πάρκο στο βιομηχανικό καλοχώρι :: 23/1/2006 18:24:21) 

Σε έκταση πενήντα στρεμμάτων θα κατασκευαστεί το πάρκο ο προϋπολογισμός του οποίου θα φθάσει τα 5,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 407.300 ευρώ θα εξασφαλιστούν από το ΠΕΠ.

Δράσεις αθλητισμού και εκπαίδευσης θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων ο χώρος στο δήμο Εχεδώρου

Πάρκο στο βιομηχανικό Καλοχώρι

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Ενα καταπράσινο πάρκο για την αναψυχή των κατοίκων, στο οποίο θα κατασκευαστούν και υποδομές για αθλοπαιδιές, πρόκειται να αποκτήσει σύντομα το Καλοχώρι του δήμου Εχεδώρου. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και πρότυπος βοτανικός κήπος, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, καθώς και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Το πάρκο θα κατασκευαστεί σε έκταση πενήντα στρεμμάτων και ο προϋπολογισμός του θα φθάσει τα 5,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 407.300 ευρώ θα εξασφαλιστούν από το ΠΕΠ. Το πάρκο χωροθετείται επί της οδού Κερκύρας, σε μια περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη. Η δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Αρβανιτίδη, αναμένεται να γίνει την άνοιξη, εντός τριμήνου δηλαδή, ενώ πρόκειται να περατωθεί στα τέλη του φθινοπώρου. "Το νέο πάρκο αναψυχής, το οποίο μεταξύ των άλλων θα φιλοξενήσει δράσεις αθλητισμού και εκπαίδευσης, θα διαμορφωθεί σε ελεύθερη δημοτική έκταση και εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης του δήμου Εχεδώρου", υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Πράσινη όαση και αθλοπαιδιές

Η μελέτη του έργου προβλέπει συγκεκριμένα τη διαμόρφωση δύο μίνι γηπέδων ποδοσφαίρου, ισάριθμων γηπέδων μπάσκετ, ενός βόλεϊ και τένις, πλήρως εξοπλισμένων στο σύνολό τους. Ακόμη, έκταση 1.000 τετρ. μ. θα διατεθεί για τη δημιουργία παιδότοπου, όπου θα υπάρχουν παιδική χαρά και χώρος εκμάθησης, πειραματισμού και εκπαίδευσης με τη δημιουργία βοτανικού κήπου και οπωρώνα. Προβλέπονται ακόμη δενδροφυτεύσεις και θαμνοφυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών, διάσπαρτων σε όλη την έκταση του πάρκου, ενώ η οριοθέτηση του πάρκου θα γίνει με τη δημιουργία φυτικού φράκτη από θάμνους και δέντρα.

Στον ίδιο χώρο ο δήμος προωθεί και τη δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά, καθώς και χώρο στάθμευσης 155 θέσεων. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος κ. Αρβανιτίδης, οι επισκέπτες θα μπορούν να προσεγγίζουν εύκολα το πάρκο από πέντε εισόδους, ενώ η μετακίνησή τους εντός του χώρου θα γίνεται μέσω περιπατητικών διαδρόμων.