Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( διαπίστευση στο εργαστήριο δημοσίων έργων :: 2/1/2006 20:24:36) 

Διαπίστευση στο εργαστήριο Δημοσίων Έργων

Πιστοποίηση ποιότητας με ισχύ μέχρι το 2009 έλαβε η υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ελέγχει τις προϋποθέσεις εκτέλεσης των έργων υποδομών

Αλμα στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της έκανε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη διαπίστευση του Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (ΕΣΥΔ) κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα, η διαπίστευση του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι πολύ σημαντική στην κατεύθυνση της διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου έργου. «Η διαπίστευση αυτή σημαίνει πολλά για την περιφέρεια, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο δημόσιο ή ιδιωτικό εργαστήριο που να έχει αποκτήσει διαπίστευση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στον έλεγχο της ποιότητας υλικών και έργων», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιότρας.

Το Εργαστήριο Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης απέκτησε τη διαπίστευση στις 14 Νοεμβρίου 2005 με ισχύ μέχρι το 2009, υπό τον όρο της συνεχούς συμμόρφωσής του προς τους κανονισμούς και τα κριτήρια του ΕΣΥΔ. Όπως γνωστοποιήθηκε από την περιφέρεια, με τη διαπίστευσή του το Εργαστήριο Δημοσίων Έργων επικυρώνει την ικανότητά του να εκτελεί δοκιμές, ενώ η διαπίστευση αποτελεί διεθνή αναγνώριση της τεχνικής ικανότητας και αξιοπιστίας του. Οι δοκιμές που καλύπτονται από τη διαπίστευση αφορούν σε όλους τους τομείς του εργαστηρίου: εδαφών, ασφαλτικών και οδοστρωμάτων, σκυροδέματος και δομικών υλικών.

«Ως διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε επενδύσει στην παραγωγή ποιοτικού έργου προς όφελος όλων των πολιτών και οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς», επισήμανε ο κ. Τσιότρας, τονίζοντας ότι «στόχος της διαπίστευσης είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής στάθμης και σταθερής ποιότητας, ώστε το εργαστήριο να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Ο διευθυντής της διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αδαμάντιος Στεφανίδης σημείωσε ότι πλέον το εργαστήριο, μεταξύ των άλλων, εκπαιδεύει το προσωπικό του σε νέες μεθόδους και τεχνικές, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση.