Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνεχής συνέντευξη-πορτρέτο

( αντρεα ματζον :: 15/3/2006 21:07:57) 

ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΤΖΟΝ

α. Σαούλ ο Φαρισαίος, διώκτης των χριστιανών

"Θεωρώ ότι ο Άρης είναι ομάδα βεληνεκούς Ευρωλίγκας, γιατί καλύπτει τις ανάγκες της Ευρωλίγκας.

Ο Σαύλος επικροτούσε τη θανάτωση του Στεφάνου… Ο Σαούλ ρήμαζε την εκκλησία. Έμπαινε με τη βία στα σπίτια, έσερνε έξω άντρες και γυναίκες και τους έριχνε στη φυλακή (Πράξ. 8,1-3), ή με λόγια του ίδιου του Αποστόλου: Ασφαλώς ακούσατε για τη διαγωγή μου όσο ανήκα στην ιουδαϊκή θρησκεία, πως κατεδίωκα με πάθος την εκκλησία του Θεού και προσπαθούσα να την εξαφανίσω. Και πρόκοβα στον Ιουδαϊσμό πιο πολύ από πολλούς συνομήλικους συμπατριώτες μου, γιατί είχα μεγαλύτερο ζήλο για τις προγονικές μου παραδόσεις (Γαλ. 1,13-14). Περιτμήθηκα βρέφος οκτώ ημερών? γεννήθηκα Ισραηλίτης από τη φυλή Βενιαμίν? Εβραίος γέννημα θρέμμα? ως προς την εξήγηση του Νόμου ανήκα στους Φαρισαίους? με ζήλο κατεδίωκα την εκκλησία κι ήμουν άμεμπτος σε ό,τι αφορά την τήρηση του Νόμου (Φιλιπ. 3,5-6).

Έχει στιβαρή διοίκηση, είναι ένα οργανωμένο κλαμπ, οικονομικά σε πολύ καλή κατάσταση και αγωνιστικά πρωταγωνιστεί.

Ο Σαούλ γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας, από Ιουδαίους γονείς, το 5 με 15 μ.Χ.

Οι φίλαθλοι είναι από τους καλύτερους, αν όχι οι καλύτεροι, της Ευρώπης και σαφώς οι καλύτεροι στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του είχε αποκτήσει τη ρωμαϊκή υπηκοότητα, την οποία κληρονόμησε ο γιος του μαζί με τα προνόμια που τη συνόδευαν.

Είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για οποιονδήποτε να είναι σε αυτό το κλαμπ.

Η Ταρσός εκείνη την εποχή ήταν εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο και είχε δεχθεί έντονες επιδράσεις του ελληνικού πολιτισμού.

Πολλοί λένε, ότι οι φίλαθλοι φέρνουν πίεση, αλλά για μένα δεν υπάρχει πίεση, γιατί είναι μια κατάσταση, που πολύ θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση όσων παίζουν ή είναι μέλη της ομάδας".

Ανατράφηκε σύμφωνα με τις ιουδαϊκές θρησκευτικές παραδόσεις, διδάχθηκε όμως και την ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία.

ΡΑΪΑΝ ΣΤΑΚ

Στην εφηβική του ηλικία πήγε στα Ιεροσόλυμα και μαθήτευσε κοντά στο φημισμένο νομοδιδάσκαλο Γαμαλιήλ.

"Είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και έχω δεθεί πάρα πολύ και με τη διοίκηση και με τους φιλάθλους και με την πόλη.

Εκείνη ήταν η εποχή του λιθοβολισμού του Στεφάνου.

Πραγματικά περνάω υπέροχα εδώ.

Ο Σαούλ έγινε φανατικός διώκτης των χριστιανών, όχι μόνο στα Ιεροσόλυμα, αλλά και έξω απ' αυτά, όπου οι διωκόμενοι ζητούσαν καταφύγιο.

Αγωνιστικά νομίζω πλέον, ότι αγωνίζομαι περισσότερο σαν Ευρωπαίος παρά σαν Αμερικανός. Υπάρχει μεγάλη διαφορά του μπάσκετ εδώ, σε σχέση με την Αμερική. Στην Ευρώπη το μπάσκετ είναι πιο αγνό, πιο φυσικό και ζητείται περισσότερο το αποτέλεσμα, η νίκη. Στην Αμερική είναι διαφορετικά…".

ΜΑΪΚ ΟΥΙΛΚΙΝΣΟΝ

"Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να προσαρμοστώ στην ομάδα και γενικότερα στο ευρωπαϊκό στιλ του μπάσκετ, γιατί μοιάζει με το κολεγιακό πρωτάθλημα. Είχα άγχος γιατί ήταν η πρώτη μου χρονιά εκτός Αμερικής και η πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας, αλλά είμαι χαρούμενος και νιώθω τυχερός που ήρθα σε μια ομάδα σαν τον Άρη. Περνάω καταπληκτικά, έχω και την γυναίκα μου μαζί που με στηρίζει και όλοι στην ομάδα μου συμπεριφέρθηκαν από την αρχή πολύ καλά".