Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Συνεχής συνέντευξη-πορτρέτο

( στέρεψε η λογοτεχνική φλέβα του μάρκες :: 26/1/2006 18:50:41) 

Το 2005 ήταν η πρώτη χρονιά στη ζωή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες που δεν έγραψε ούτε μία αράδα!

Γενικές συνελεύσεις

Επεξεργασία

Στέρεψε η λογοτεχνική φλέβα του Μάρκες

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 1. Κατά το ευαγγελικό κείμενο, πότε και πού ξεκίνησε το κήρυγμα του ο Ιησούς;

Ο 78χρονος νομπελίστας συγγραφέας εξομολογείται ότι τον εγκατέλειψε η μούσα της έμπνευσης

Σε Α' επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της η ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε., σήμερα στις 3 το μεσημέρι, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος (8ος όροφος), Ακαδημίας 7, Αθήνα. Βρείτε στον χάρτη την πορεία που ακολούθησε από τη Βάπτισή του ως τη Ναζαρέτ· (βλ. εισαγωγή του μαθήματος και Ερμ. 2).

Φραγή έμπνευσης.

Θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η συγχώνευση της ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. με την ΑΕΕΧ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε. με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και έγκριση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης.

2. Κοιτάξτε προσεκτικά τον στίχο Λκ 4,19 και:

Πρόβλημα που ανακύπτει, όχι σπανίως, στον κόσμο των συγγραφέων, τροχοπέδη, η οποία προσφάτως εγκαταστάθηκε στον ευφυή νου του νομπελίστα και ίσως του πιο δημοφιλούς συγγραφέα στον ισπανόφωνο πληθυσμό του πλανήτη, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Π. Γ. ΝΙΚΑΣ. α. Γράψτε σε μια στήλη τους ανθρώπους που τότε υπέφεραν.

"Έχω σταματήσει να γράφω.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της η Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2003, στις 11 το πρωί, στα γραφεία τής εταιρείας, στο 22ο χλμ. της Ε. Ο. β. Δίπλα σε άλλη σημειώστε τι θα τους προσέφερε ο Χριστός με το έργο του.

Το 2005 ήταν η πρώτη χρονιά της ζωής μου που δεν έγραψα ούτε μία αράδα", εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα "La Vanguardia".

Αθηνών - Λαμίας, στον Άγ. Στέφανο Αττικής. γ. Σε μια τρίτη στήλη δίπλα, σκεφτείτε και καταγράψτε από ποια δεινά υποφέρουν σήμερα άνθρωποι αντίστοιχοι με αυτούς της πρώτης στήλης.

Κάποιες από τις εξομολογήσεις του φέρνει στο φως της δημοσιότητας η "Independent".

Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση για την αγορά ιδίων μετοχών, για τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της εταιρείας, καθώς και η παροχή εξουσιοδότησης στον πρόεδρο και στον γραμματέα της γενικής συνέλευσης για την υπογραφή και επικύρωση του πρακτικού της γενικής συνέλευσης. (Δείτε και τις φωτογραφίες απέναντι).

"Στην πράξη, δεδομένης της εμπειρίας μου, θα μπορούσα να γράψω ένα νέο μυθιστόρημα χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά ο κόσμος θα καταλάβαινε ότι δεν θα είχα καταθέσει την καρδιά μου σ' αυτό", πρόσθεσε με πάσα ειλικρίνεια ο 78χρονος Μάρκες.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. 3. Το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστού είχε γίνει ήδη δεκτό στην Καπερναούμ.

Η "ξηρασία" στη δημιουργικότητά του εμφανίστηκε ενώ έγραφε το δεύτερο τόμο της βιογραφίας του.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2003, στις 8.30 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της, Λ. Συγγρού 163, 5ος όροφος. Οι συμπατριώτες του Ναζαρηνοί όμως, ενώ αρχικά τον θαύμασαν, ύστερα παραλίγο να τον σκοτώσουν.

Ο πρώτος τόμος του "Ζω για να τη διηγούμαι" είχε κυκλοφορήσει το 2002 και είχε γίνει αμέσως μπεστ-σέλερ.

Θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η αγορά ιδίων μετοχών προς στήριξη της χρηματιστηριακής τους τιμής. Προσπαθήστε να ερμηνεύσετε τη συμπεριφορά τους (βλ. εισαγωγή του μαθήματος και Ερμ.7).

Ο ίδιος υπέδειξε ως "ρίζα του κακού" τα προσωπικά του προβλήματα, τον καρκίνο με τον οποίο "παλεύει" από το 1999, αλλά και τις πιο πεζές δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τους υπολογιστές.

Εκείνους, που κανείς δεν αγαπά, με ταπεινή αγάπη εσύ τους αγάπησες… Ντανιέλ Τουρτσέα (Ρουμάνος ποιητής)

Ωστόσο, τίποτα δεν τον σταματά να αγωνίζεται για τον τερματισμό του εμφυλίου στην πατρίδα του, την Κολομβία. Προ μηνός είχε διαμεσολαβήσει στις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον επαναστατικό εθνικό απελευθερωτικό στρατό, προκειμένου να δοθεί τέλος στον πολύχρονο ανταρτοπόλεμο. "Ανέκαθεν υπήρξα συνωμότης. Συνωμοτώ υπέρ της ειρήνης στην Κολομβία από τότε που γεννήθηκα".

Οι συμπατριώτες του πάντως φέρονται διχασμένοι έναντι της πρότασης του δημάρχου της Αρακατάκα, γενέτειρας του Μάρκες, να προσλάβει το χωριό και το όνομα Μακόντο, που προβάλλει στα "Εκατό χρόνια μοναξιάς" του λογοτέχνη. Οι τοπικές αρχές θα αποφανθούν σχετικά εντός του επόμενου μήνα.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Δ.ΝΤ.