Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( στη φυλακή η 21χρονη ) 

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΑΙΧΜΕΣ 2. Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων

Στη φυλακή η 21χρονη

Το… απαραίτητο κερασάκι

Εισαγωγή

Το "δρόμο" προς τις δικαστικές φυλακές Διαβατών πήρε χθες η νεαρή φοιτήτρια που συμμετείχε στη ληστεία του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Αμπελοκήπων, που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου φίλου της, Γιάννη Μηγκήπη, από σφαίρα αστυνομικού.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Αρχικά εξηγείται ο όρος αλγόριθμος και παραθέτονται τα σπουδαιότερα κριτήρια που πρέπει να πληρεί κάθε αλγόριθμος.

Με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, των γονιών της και ενός ιερέα, η Κυριακή Μπολυμένη οδηγήθηκε χθες, 21 χρόνων, στην έκτη τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Οι κυρίες της Νέας Δημοκρατίας υποδέχτηκαν τον πρόεδρο κραδαίνοντας…τραπεζομάντιλα. Στη συνέχεια, η σπουδαιότητα των αλγορίθμων συνδυάζεται με την εξέλιξη της επιστήμης της Πληροφορικής.

Σε βάρος της 23χρονης φοιτήτριας ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης, μετά τη σύλληψή της, άσκησε ποινική δίωξη για "ληστεία κατά συναυτουργία και οπλοφορία", ενώ στη συνέχεια την παρέπεμψε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για χθες.

Δεν στερείται λοιπόν συνέπειας ότι η ομιλία του είχε σαν αντικείμενο το "μεγάλο φαγοπότι": Η περιγραφή και αναπαράσταση των αλγορίθμων δίνεται αναλυτικά με χρήση των μεθόδων αναπαράστασης ελεύθερου κειμένου, διαγραμμάτων ροής, φυσικής γλώσσας και κωδικοποίησης με πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη οι δύο νεαροί ληστές είχαν χτυπήσει οπλισμένοι το ταχυδρομείο στην περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η διαφθορά στο Δημόσιο είναι το αγαπημένο θέμα του κ. Καραμανλή. Τα προγράμματα παρουσιάζονται με τη μορφή ψευδογλώσσας, που ορίζεται και τυποποιείται σε ένα σύνολο εντολών και προγραμματιστικών ακολουθιακών ενοτήτων.

Ο αστυνομικός της ασφάλειας Κωνσταντίνος Ταουλτσίδης, που τυχαία βρέθηκε στο επεισόδιο, καταδίωξε το ζευγάρι.

Ο κ. Καραμανλής ζωγραφίζει με τα πιο μελανά χρώματα μια εικόνα γενικευμένης σήψης.

Στη συνέχεια, δίνονται παραδείγματα όπου εξετάζονται οι διάφορες συνιστώσες ενός αλγόριθμου, δηλαδή οι απαραίτητες εντολές που στηρίζουν το `κτίσιμο' ενός αλγόριθμου.

Ο 23χρονος, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, έστρεψε κοντόκαννη καραμπίνα εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος πρόλαβε και πυροβόλησε πρώτος το νεαρό ληστή.

"Κάθε φορά ακολουθεί κάτι χειρότερο από το προηγούμενο" μάς πληροφορεί, με αποτέλεσμα να είναι "το κράτος εστία διαφθοράς και ασυδοσίας".

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται η δομή ακολουθίας, η δομή της επιλογής, οι επαναληπτικές διαδικασίες, οι διαδικασίες πολλαπλών επιλογών και οι εμφωλιασμένες διαδικασίες.

Η 21χρονη φοιτήτρια παρέμεινε στον τόπο της τραγωδίας σοκαρισμένη, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Βεβαίως, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς, η κυβέρνηση έχει κάνει σοβαρά λάθη, ενίοτε πολύ σοβαρά.

Για κάθε τύπο συνιστώσας δίνονται αναλυτικά παραδείγματα σε φυσική γλώσσα, σε ακολουθία διαδοχικών βημάτων και σε μορφή διαγραμμάτων ροής.

Η κοπέλα την ημέρα της κηδείας του φίλου της ζήτησε δίωρη άδεια από τον εισαγγελέα για να παρευρεθεί στη νεκρώσιμη τελετή.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και αν αυτό προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Καραμανλής, υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Στο τέλος του κεφαλαίου παρουσιάζεται η ανάπτυξη και η αλγοριθμική προσέγγιση για την επίλυση ενός συνθετότερου προβλήματος , του προβλήματος του `πολλαπλασιασμού αλά ρωσικά', όπου γίνεται χρήση και συνδυασμός αλγοριθμικών συνιστωσών.

Και ενώ η άδεια αρχικά δόθηκε, στη συνέχεια ανακλήθηκε, για να αποτρέψει πιθανά επεισόδια που θα προκαλούσε η παρουσία της, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η σπουδάστρια αντιμετώπιζε προβλήματα με την οικογένεια του 23χρονου για τη σχέση τους.

Επιπλέον, η ισοπέδωση των πάντων, η αγωνιώδης προσπάθεια να χρεωθεί στον αντίπαλο το στίγμα ότι νομιμοποιεί τη διαφθορά λειτουργεί απαξιωτικά για όλον τον πολιτικό κόσμο. Η λογική της απαξίωσης είναι λαϊκίστικη. Δεν αρμόζει σε ένα σοβαρό κεντροδεξιό κόμμα, όπως ισχυρίζεται ότι είναι η Ν.Δ..

Υπάρχει και μια πιο πολιτική πλευρά. Η Ν.Δ. αυτοπροσδιορίζεται σαν φιλελεύθερη παράταξη. Και γενικά οι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι η διαφθορά αντιμετωπίζεται με ανταγωνισμό και περιορισμό του κράτους. Όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, ο κρατισμός είναι βασικός παράγων της διαφθοράς, της σήψης και της αναποτελεσματικότητας. Από τότε που ο κ. Κ. Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος όμως, η Ν.Δ. αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε πρωτοβουλία ιδιωτικοποίησης, περιορισμού του κράτους, ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Αν η κατάσταση είναι όπως την περιγράφει - σύμφωνα με τα πιστεύω της Ν.Δ. - δεν είναι άμοιρος ευθυνών…