Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αδυναμία να αποφανθεί αν ο θάνατος μιας γάτας στη Γερμανία από το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τον άνθρωπο ή αν είναι ένα γεγονός ήσσονος σημασίας εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας από τη γάτα στον άνθρωπο είναι ελάχιστος.

12.6.2 Κατασκευή ιστοσελίδων

"Δεν ξέρουμε", ήταν η μόνη απάντηση του εκπροσώπου του ΠΟΥ για τη γρίπη Ντικ Τόμσον, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα. Για τη δημιουργία ιστοσελίδων σχετικά με ένα θέμα απαιτείται: "Είναι αυτό σημαντικό; α) Ο καθορισμός του περιεχομένου και η συγκέντρωση του υλικού της (κείμενο, φωτογραφία, ήχος, κινούμενη εικόνα, κ.ά.). Είναι αδύνατον να απαντήσουμε προς το παρόν, αλλά δεν φαίνεται να είναι", πρόσθεσε. Το υλικό αυτό προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως από επεξεργαστές κειμένου ή εικόνας, από πηγές ήχου ή βίντεο, από βάσεις δεδομένων.

Διευκρίνισε, πάντως, πως ούτως ή άλλως ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο από κάποιο πουλί είναι πολύ μικρός και ακόμη μικρότερος από άλλο ζώο, όπως η γάτα.

β) Σχεδίαση και κατασκευή των ιστοσελίδων, ώστε το αποτέλεσμα που εμφανίζεται στο φυλλομετρητή να είναι το επιθυμητό σε στοίχιση, σε έμφαση λέξεων κλειδιών, σε συνδέσμους, κλπ.

"Πρέπει να θέσουμε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις", εξήγησε ο Τόμσον.

γ) Τοποθέτηση των ιστοσελίδων σε έναν εξυπηρετητή του Παγκόσμιου Ιστού.

"Θανατώθηκαν 180 εκατομμύρια πουλιά εξαιτίας αυτής της νόσου και εντούτοις εντοπίσαμε λιγότερα από 200 κρούσματα σε ανθρώπους.

Η κατασκευή των ιστοσελίδων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως:

Συνεπώς, ο κίνδυνος που δημιουργείται από την άμεση έκθεση σε ένα οποιοδήποτε μολυσμένο ζώο είναι ελάχιστος", κατέληξε.

- Γραφή των ετικετών HTML, με τη χρήση κάποιου απλού συντάκτη κειμένου.

Η γάτα που ανακαλύφθηκε στο νησί Ρίγκεν, στη βορειοανατολική Γερμανία, δεν είναι το πρώτο κρούσμα μόλυνσης αιλουροειδούς από τον H5N1.

Η μέθοδος αυτή μοιάζει με τη συγγραφή προγράμματος.

Στις αρχές του 2004 ο ιός της γρίπης των πτηνών είχε εντοπιστεί σε οικόσιτες γάτες στην Ταϊλάνδη, ενώ επίσης το 2004 η γρίπη σκότωσε δεκάδες τίγρεις σε φάρμα στην Ταϊλάνδη.

Σε αυτήν την περίπτωση ο συγγραφέας της ιστοσελίδας παρεμβάλλει μέσα στο κείμενο της σελίδας τις κατάλληλες ετικέτες χωρίς να έχει άμεση εικόνα του αποτελέσματος.

Παρ' όλα αυτά, η εύρεση της νεκρής γάτας έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές ολόκληρης της Ευρώπης.

Πρόκειται για τον πιο δύσκολο τρόπο δημιουργίας ιστοσελίδων και απαιτεί καλή γνώση των ετικετών και του τρόπου σύνταξής τους.

Το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε χθες ότι οι οικόσιτες γάτες πρέπει να κρατούνται μέσα στο σπίτι και οι σκύλοι να μένουν δεμένοι στις ζώνες προστασίας γύρω από τις εστίες της γρίπης των πτηνών σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στα πέντε κρατίδια, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού σε άγρια πουλιά.

- Χρήση προγραμμάτων σύνταξης ιστοσελίδων, τα οποία λειτουργούν περίπου όπως οι γνωστοί κειμενογράφοι, όπου ο χρήστης βλέπει άμεσα το αποτέλεσμα -WYSIWYG.

Αποφασίστηκε, ακόμη, να υποβάλλονται στο εξής σε εξετάσεις όλα τα θηλαστικά που βρίσκονται νεκρά ή παρουσιάζουν αφύσικη συμπεριφορά στις ζώνες προστασίας, δηλαδή σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από τις εστίες της γρίπης των πτηνών.

Είναι ο πιο εύκολος αλλά και λιγότερο ευέλικτος τρόπος από τον προηγούμενο.

Παρόμοιο αίτημα για τον περιορισμό των κατοικίδιων απηύθυνε και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ενώ νέα ύποπτα κρούσματα νεκρών πτηνών καταγράφονται στην Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Οθόνη από το Micrοsoft Front Page για την κατασκευή ιστοσελίδων

Μελέτη για την κατανόηση της νόσου

- Αυτόματα μέσω προγραμμάτων.

Η Βασιλική Εταιρεία και η Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών της Βρετανίας ανακοίνωσαν την από κοινού διεξαγωγή έρευνας με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση όλων των πτυχών της γρίπης των πτηνών και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία απέναντι στην απειλή μιας πανδημίας γρίπης.

Με τη μέθοδο αυτή, πληροφορία η οποία είναι αποθηκευμένη σε μια βάση δεδομένων μπορεί να γίνει διαθέσιμη στον Παγκόσμιο Ιστό με τη μορφή ιστοσελίδων, οι οποίες δημιουργούνται αυτόματα από τα κατάλληλα προγράμματα.

Η μελέτη τους θα επικεντρωθεί σε θέματα διάγνωσης, ελέγχου της μόλυνσης και της μετάδοσης της νόσου, καθώς και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων κατά της γρίπης.

- Στα περισσότερα, γνωστά πακέτα κειμένου, παρουσιάσεων, λογιστικών φύλλων και χειρισμού βάσεων δεδομένων έχει ενσωματωθεί δυνατότητα αυτόματης μετατροπής του εγγράφου σε κώδικα HTML.

Οι Βρετανοί επιστήμονες ελπίζουν ακόμη να ανακαλύψουν τι είδους μεταλλάξεις χρειάζεται να γίνουν, για να μπορέσει ο ιός της γρίπης των πτηνών να μεταδοθεί εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η μέθοδος της οπτικής συγγραφής ονομάζεται WYSIWYG, What You See Is What You Get, δηλαδή ό,τι βλέπεις είναι και αυτό που θα πάρεις.

Θα αναφέρουν τα ευρήματά τους το ερχόμενο καλοκαίρι σε αξιωματούχους για την υγεία από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στις κυβερνήσεις των χωρών εκείνων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η επιλογή για δημιουργία μορφής HTML από έγγραφο του Microsoft Word