Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( σύλληψη 29 ατόμων για σωματεμπορία :: 19/1/2006 21:40:17) 

Σύλληψη 29 ατόμων για σωματεμπορία

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από τη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, που κατονόμασαν τους δράστες

Τα πρώτα Πρωτεύοντα που εμφανίστηκαν στον πλανήτη ήταν πιθανώς μικρά δενδρόβια εντομοφάγα Θηλαστικά.

Δικογραφία σε βάρος 29 ατόμων, που φέρονται ότι εμπλέκονται σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας, σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχαν πέσει θύματά τους.

Ο δενδρόβιος τρόπος ζωής των Θηλαστικών υποβοηθήθηκε από μια σειρά χαρακτηριστικών που περιλαμβάνουν μακριά και ευκίνητα άκρα, αντιτακτά δάχτυλα, στερεοσκοπική όραση.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις τέσσερις γυναίκες στο διάστημα μεταξύ 8-13 Ιανουαρίου.

Από τα Πρωτεύοντα αυτά εξελίχθηκαν δύο μεγάλες ομάδες, οι Προπίθηκοι και τα Ανθρωποειδή.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως τις νεαρές αλλοδαπές είχαν φέρει στην Ελλάδα τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία, αφού τις πήραν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τις εξανάγκασαν να εκδίδονται σε πελάτες τους, έναντι αμοιβής που εισέπρατταν οι ίδιοι.

Ο κοινός πρόγονος των σύγχρονων Ανθρωποειδών είναι ο Δρυοπίθηκος.

Από τους 29 που φέρονται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα σωματεμπόρων, έξι είναι αλλοδαποί και 23 Έλληνες.

Ο πρώτος Ανθρωπίδης ήταν ο Αυστραλοπίθηκος, ο οποίος έδωσε τη θέση του στο Ηomo habilis, τον πρώτο πρόγονό μας που ανήκει στο γένος Homo.

Ορισμένοι είχαν αναλάβει να εντοπίσουν τις νεαρές στην πατρίδα τους, κάποιοι άλλοι τις μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου άλλα πρόσωπα τις παρέλαβαν και τις εκμεταλλεύονταν.

To Homo habilis διαδέχθηκε ο Homo erectus και αυτόν ο Homo sapiens.

Οι τέσσερις αλλοδαπές, που έδωσαν πληροφορίες στις αρχές για τη δράση του κυκλώματος, κατονομάζοντας τους εμπλεκόμενους, έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για την υπαγωγή τους στις προστατευτικές διατάξεις του σχετικού νόμου που αφορά την πάταξη της σωματεμπορίας και την προστασία των θυμάτων.

ΛΕΞΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ Αιγυπτιοπίθηκος Δρυοπίθηκος Ανθρωπίδες Ανθρωποειδείς Ανθρωποπίθηκοι Homo habilis Homo erectus Homo sapiens Άνθρωπος του Νεάντερταλ Άνθρωπος του Κρο-Μανιόν Αντιτακτό δάχτυλο Αυστραλοπίθηκος Προπίθηκοι Πρωτεύοντα Δρεπανοκυτταρική αναιμία

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 1. Πολλοί, για να δυσφημήσουν την εξελικτική θεωρία, ισχυρίζονται ότι υποστηρίζει πως ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο. Είναι βάσιμος ο ισχυρισμός τους, είναι πιθανό να προέρχεται ο άνθρωπος από τον πίθηκο; 2. Να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά (μορφολογικά αλλά και πολιτισμικά) των Αυστραλοπιθήκων με αυτά του Homo habilis, του Homo erectus, του Ανθρώπου του Νεάντερταλ, του Aνθρώπου του Κρο-Μανιόν. Για ποιους λόγους κάθε βαθμίδα είναι εξελικτικά ανώτερη από την προηγούμενη; 3. Ποιες πληροφορίες μπορεί να δώσει στην παλαιοανθρωπολογική έρευνα η μελέτη της γνάθου, της λεκάνης, της σπονδυλικής στήλης και του κρανίου ενός προγονικού είδους του ανθρώπου; 4. Ποιες προσαρμογές έχει επιβάλει στο σκελετό του σύγχρονου ανθρώπου η όρθια στάση και ο εδαφόβιος τρόπος ζωής; 5. Ποια απολιθωμένα και ποια σύγχρονα είδη περιλαμβάνει η οικογένεια των Ανθρωπιδών; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; 6. Ποιες πληροφορίες έχει προσφέρει η Μοριακή Βιολογία στις πιθανές φυλογενετικές σχέσεις του ανθρώπου με σύγχρονα Ανθρωποειδή;