Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηττα του απολλωνα (1-0) στην λιβαδεια με αμφισβητουμενο πεναλτι :: 1/2/2006 19:50:20) 

Ο Αλμπάν Μπούσι πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα στην Λιβαδειά από το σημείο του πέναλτι.

ΑΙΧΜΕΣ

Εργασία

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (1-0) ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο νόμος του ισχυρού υπό αμφισβήτηση

Βρείτε λογοτεχνικά κείμενα, ποιητικά ή πεζά, καθώς και γραφικά έργα, που σχετίζονται με την Παραβολή του σπλαχνικού πατέρα.

Και τώρα… τρέχουμε

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Ο αλλιώτικος Θεός Ο Θεός είναι: πιο στοργικός από κάθε φίλο, πιο δίκαιος από κάθε κυβερνήτη, πιο τρυφερός από κάθε πατέρα, πιο πολύ μέλος μας από όσο τα ίδια μας τα μέλη, πιο αναγκαίος σε μας από την ίδια την καρδιά μας. Νικόλαος Καβάσιλας μεγάλος θεολόγος του 14ου αι.

Όταν θέλεις κάτι πολύ… δεν σημαίνει πάντα ότι θα το πετύχεις.

Ανεξάρτητα της τελικής έκβασης των διαβουλεύσεων στα Ηνωμένα Έθνη, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε πόλεμο κατά του Ιράκ.

Συμμετοχή Να μετέχετε στη χαρά όσων χαίρονται και στη λύπη όσων λυπούνται Ρωμ 12, 15

Αυτό συνέβη χθες με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που γνώρισε την ήττα στη Λιβαδειά (1-0) από την τοπική ομάδα και πλέον αν δεν θέλει να αντιμετωπίσει περιπέτειες θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα…

Ο κ. Μπους θεωρεί ότι με το 1441 ψήφισμα έχει ήδη την απαραίτητη διεθνή νομική κάλυψη για την ανάληψη πολεμικής δράσης, ενώ έχει προ πολλού εξασφαλίσει τη στήριξη του Κογκρέσου και την «κατανόηση"» αν και όχι απαραίτητα την ένθερμη υποστήριξη, της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Οι συνέπειες της διακοπής του πρωταθλήματος ήταν εμφανής στο παιχνίδι του Απόλλωνα.

Η πρόθεσή του δεν εκπλήσσει.

Είχε περισσότερο την προσοχή του στα ανασταλτικά καθήκοντα και έδωσε χώρους στον αντίπαλο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους τυχόν ανοιχτούς διαδρόμους, που θα δημιουργούνταν με τους Παπά και Κλέιτον.

Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη χώρα αγνοεί τον ΟΗΕ και αναλαμβάνει ουσιαστικά μονομερή δράση.

Ο Λεβαδειακός δεν έπεσε στην παγίδα να ξεχυθεί στην επίθεση και οι ποδοσφαιριστές του έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία.

Έτσι ενεργούσαν πάντα οι «ισχυροί».

Πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι παίκτες του Κατσαβάκη ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 28' ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Ζαφειρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. Στα εξήντα σχεδόν χρόνια ύπαρξής τους τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν δώσει το «πράσινο φως» για πολεμικές επιχειρήσεις παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις: στην Κορέα το 1950 (λόγω της αποχής της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας), και στο Ιράκ το 1990.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ κέντρου στο οποίο αναλώθηκαν οι δύο ομάδες προμήνυε ότι θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, ωστόσο στο 41' ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι, το οποίο αμφισβητείται από τους παίκτες του Απόλλωνα. Ο ισχυρός κάθε εποχής έθετε και τα όρια του «σωστού». Ο Γκούρμα με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή, όπου ανατράπηκε από τον Μουράφσκι και ο Φινοκαλιώτης καταλόγισε την παράβαση. Σήμερα είναι η Αμερική του Ιράκ και παλαιότερα του Βιετνάμ. Ο έτερος Αλβανός της ομάδας, Αλμπάν Μπούσι το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Χθες, ήταν η Γαλλία της Ινδοκίνας και στη συνέχεια της Αλγερίας, ενώ τη δική της «σφραγίδα» έβαλε η Σοβιετική Ένωση του Αφγανιστάν. Μετά το γκολ ο Κατσαβάκης έριξε στο παιχνίδι τον Παρμαξίδη (αντί του Καραμανλή), ο οποίος κινήθηκε από την αριστερή πλευρά και μεταφέρθηκε ο Σαμουηλίδης στη δεξιά, αλλά χωρίς αποτελέσματα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι σημερινοί «αντίπαλοι» στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν αναζήτησαν διεθνή εξουσιοδότηση για να εισβάλλουν σε άλλες χώρες κάθε φορά έκριναν ότι θίγονταν τα εθνικά τους συμφέροντα.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αλλάζουν ρόλο.

Υπό αυτή την έννοια, οι παρατεταμένες διπλωματικές διαβουλεύσεις των τελευταίων έξι μηνών θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως μια ενθαρρυντική αχτίδα ελπίδας.

Ο Απόλλων πίεζε για την ισοφάριση και ο Λεβαδειακός κάλυπτε τα νώτα του, ενώ προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει κάτι καλό. Η σύγκρουση ΗΠΑ - Γαλλίας με αφορμή το Ιράκ, παραπέμπει σαφώς στον κυνισμό που διέπει τη διεθνή πολιτική πρακτική, αλλά προσφέρει και χρήσιμα διδάγματα για την πρόοδο που έχει πετύχει η ανθρωπότητα τα τελευταία εξήντα χρόνια. Η πίεση αυξήθηκε μετά την απόφαση του Κατσαβάκη να ρίξει στο παιχνίδι τον Μουζαουί (αντί του Σαμουηλίδη), αλλά πέρα από μία καλή ευκαιρία του Ορφανού στο 68' (βρέθηκε απέναντι από τον Ζαφειρόπουλο αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ) δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία για γκολ με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος και η ομάδα της Λιβαδειάς να πάρει τους τρεις βαθμούς. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ό,τι η μόνη υπερδύναμη, υπό το βάρος των δικών της κανόνων συμπεριφοράς και την πίεση του Κογκρέσου της, αλλά και τις ενστάσεις φίλων και συμμάχων, αναγκάζεται να «μάχεται» επί μήνες στους κόλπους του ΟΗΕ και να καθυστερεί τα στρατιωτικά της σχέδια.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή προβληματίζει τους "κοκκινόμαυρους", οι οποίοι θέλουν νίκη πάση θυσία στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη γιατί διαφορετικά δεν θα αποφύγουν τις περιπέτειες.

Ό,τι και αν συμβεί, οι τελευταίοι έξι μήνες αποτελούν κατάκτηση των μεταπολεμικών δημοκρατικών κοινωνιών.

Άλλωστε ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Ατρόμητος, Ηρακλής, Αιγάλεω) και όποιοι νομίζουν ότι η υπόθεση παραμονή έχει τελειώσει, ίσως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί…