Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( οι αλήθειες του μάρκου :: 29/1/2006 19:12:23) 

Οι αλήθειες του Μάρκου ΓΝΩΜΗ

Προτάσεις για εργασία και δραστηριότητες

Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει σ' αυτό το εικοσάχρονο παλικάρι από τη Λεμεσό, τον Μάρκο Παγδατή, που μας έκανε περήφανους επειδή σ' ένα πεδίο άκρατου επαγγελματισμού, όπως είναι το τένις κορυφαίου επιπέδου, εισήγαγε ένα στοιχείο, καθαρά ελληνικό, το φιλότιμο.

Να μην κλωτσήσει την ευκαιρία

Προσπαθώ να καταλάβω περισσότερο

Και η Λένα Δανιηλίδου είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ

1. Γιατί το Πάσχα είναι η σπουδαιότερη γιορτή και για τη χριστιανική και για την ιουδαϊκή θρησκεία; Η ΚΥΠΡΟΣ απέκτησε έναν νέο εθνικό ήρωα μέσα από τον αθλητισμό και οι προεκτάσεις -σε κάθε επίπεδο- της πορείας του Παγδατή στο όπεν της Αυστραλίας, θα φανούν σύντομα. Πριν απο χρόνια, υπήρχε μια εκπομπή στην τηλεόραση που λεγόταν «Ιδού η ευκαιρία». 2. Καταγράψτε ρήματα που να αποδίδουν τις ενέργειες του Θεού προς τους Ισραηλίτες. Παγκοσμίως, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στον Μάρκο, που πλέον Έλληνες και Κύπριοι τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα.

Η εκπομπή αυτή έδινε την ευκαιρία σε νεαρούς φιλόδοξους καλλιτέχνες να δείξουν το ταλέντο τους και να αναδειχθούν σε τραγουδιστές, ηθοποιούς κ.λπ.

3. Σε ποια λάθη μπορεί να οδηγηθεί ένας σύγχρονος αναγνώστης που διαβάζει τις διηγήσεις της Εξόδου «κατά γράμμα», δηλαδή με στόχο να καταλάβει τι ακριβώς έγινε τότε; Κι ας έχασε στον τελικό, το ταξίδι μετράει.

Στο ποδόσφαιρο, η ευκαιρία να αναδειχθεί μια ελληνική ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης δίδεται απόψε. Ελέγχω τι έμαθα

Η υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε απέναντι σε αθλητές που περιλαμβάνονται στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, οι θρίαμβοί του και το χαμόγελο της ευτυχίας μετά από κάθε επιτυχία, φανερώνουν και το μεγαλείο του αθλητισμού.

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. 1. Πώς τελικά πείστηκε ο φαραώ να επιτρέψει στους Ισραηλίτες να φύγουν από την Αίγυπτο;

Του υγιούς αθλητισμού.

Λένε ότι στους άξιους ευκαιρίες δίδονται πολλές.

2. Με ποιον τρόπο οι Ισραηλίτες πέρασαν την Ερυθρά θάλασσα; ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ τουρνουά του τένις και των υπόλοιπων δημοφιλών αθλημάτων, μοιράζονται τεράστια ποσά, ικανά να αποπροσανατολίσουν τους αθλητές.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει στην Ευρώπη ότι είναι άξια ομάδα, αλλά, παρ' όλα αυτά, έφθασε αρκετές φορές στην πηγή χωρίς να πιει ποτέ νερό.

3. Με ποιον τρόπο τους οδηγούσε ο Θεός στην πορεία τους; Κι όμως, στον χθεσινό τελικό, τόσο ο Παγδατής όσο και ο Ελβετός αντίπαλός του, ο Φέντερερ, έδειξαν ένα ήθος που σπάνια διακρίνουμε στους αθλητικούς χώρους στις μέρες μας.

Απόψε, με το αβαντάζ του 1-0, έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στους ημιτελικούς και από εκεί - μια ανάσα πλέον - να περάσει στον τελικό.

4. Προς τα πού πορεύτηκαν και από πού πέρασαν;

Ο ΕΛΒΕΤΟΣ, που έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, έκλαψε μετά τη νίκη του και έδωσε συγχαρητήρια στον αθλητή μας.

Επειδή ακούμε πολλούς να δηλώνουν ότι «το ματς είναι εξαιρετικά δύσκολο», πως «χρειάζεται μεγάλη προσοχή» κ.λπ., έχουμε μια απορία.

Δείξτε την πορεία στο χάρτη.

Αν δεν είναι αυτό η απόλυτη έκφραση της αθλητικής άμιλλας, τότε τι είναι;

Αν το ματς είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προκρίνεται και με ισοπαλία, τότε για την Πόρτο τι είναι;

5. Γιατί δεν ακολούθησαν το συντομότερο παραλιακό δρόμο;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ εξίσου σημαντικό. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο βαθμός δυσκολίας.

6. Ποιες δυσκολίες των Ισραηλιτών περιγράφονται στα κείμενα;

Είδαμε στις κερκίδες της Μελβούρνης εκατοντάδες ομογενείς, με σημαίες κυπριακές και ελληνικές στα χέρια να δακρύζουν για τον Μάρκο. Είναι η θέληση, η αποφασιστικότητα, η πίστη για επιτυχία που θα οδηγήσει στη διάκριση.

7. Με ποιον τρόπο τις ξεπέρασαν τελικά;

Έλληνες της διασποράς, που περιμένουν από την μητροπολιτική Ελλάδα να φωνάζει παρών, στον αθλητισμό, στην επιστήμη, στον πολιτισμό…

Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα αβαντάζ υπέρ του.

8. Ποιος υπήρξε ο ρόλος του Μωυσή στα γεγονότα της Εξόδου;

Ας τους έχουμε στο μυαλό μας σε κάθε τι που κάνουμε.

Είναι καλύτερη ομάδα από την Πόρτο, την έχει νικήσει εκτός έδρας, παίζει στη Λεωφόρο, θέλει τη διάκριση.

9. Ποια ήταν η στάση των Ισραηλιτών προς το Μωυσή;

Προσφέρουμε περηφάνια στους συμπατριώτες μας και ας μας χωρίζουν ωκεανοί και στεριές.

Η τύχη του κρίνεται από την απόδοσή του.

Χαρακτηρίστε την.

Τα υπόλοιπα είναι για απλή κατανάλωση ή αποτελούν άλλοθι των δειλών…

10. Τι γιορτάζουν οι Ισραηλίτες το Πάσχα;