Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κατηγοριες απο ιντερ :: 6/2/2006 20:34:18) 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επίθεση σε Γιούβε

Ιερά Εξέταση και… 17Ν

• Η γέννηση και το έργο του Θεανθρώπου Χριστού έγινε τομή στην παγκόσμια ιστορία και χρονολόγηση και απαλλάχτηκε η θρησκεία από ειδωλολατρικά στοιχεία και δεισιδαιμονίες.

Η Ίντερ μετρά 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια της, ωστόσο αδυνατεί να μειώσει τη διαφορά των οκτώ πόντων από τη Γιουβέντους, όσο η "βέκια σινιόρα" ευνοείται από τους Ιταλούς διαιτητές!

ΤΑΚΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ

• Πρόσφερε ένα πλέγμα υψηλών πνευματικών αξιών (αγάπη, συγχωρητικότητα, εγκράτεια, πραότητα κ.τ.λ.) που εξύψωσαν την προσωπική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Γι' αυτό και μετά το 1-0 επί της Ουντινέζε, όπου ο διαιτητής Ντάτιλο "έκλεισε τα μάτια" στο γκολ που πέτυχε ο Ντελ Πιέρο από θέση οφσάιντ και σε πέναλτι του Καναβάρο επί του Βιντιγκάλ, ενώ απέβαλε με εξαιρετικά αυστηρές κάρτες τον Μουντάρι! Οι Ιησουίτες δεν έμειναν στην ιστορία λόγω της (αξιοθαύμαστης) άνθησης των επιστημών στα σχολεία τους και στα μοναστήρια τους…

• Στον τομέα της τέχνης αναπτύχθηκαν η μουσική, η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η υμνογραφία και η ποίηση και διασώθηκαν στις μοναστηριακές βιβλιοθήκες αρχαίοι πάπυροι και περγαμηνές, στοιχεία ανεκτίμητα για την παγκόσμια ιστορία (π.χ. Άγιον Όρος). "Είναι απίστευτο πόσο ευνοϊκή αντιμετώπιση έχει η Γιουβέντους", τόνισε ο τεχνικός της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το βίντεο του αγώνα, ενώ ο Σεμπαστιάν Βερόν συμπλήρωσε:

Ούτε λόγω των καθ' όλα αποδεκτών (στα πλαίσια της εποχής) απόψεών τους περί χριστιανικής αρετής και ορθής πίστης.

• Την εποχή του Βυζαντίου εκχριστιανίστηκαν και εκπολιτίστηκαν λαοί του Βορρά (Σλάβοι, Ρώσοι, Βούλγαροι) και της Δύσης (Σκανδιναβοί, Γερμανοί) και ο δυτικός Χριστιανισμός θεμελίωσε τον σύγχρονο ευρωπαϊκό και αμερικανικό πολιτισμό.

"Μετά από δέκα χρόνια στην Ιταλία, έχω πλέον συνηθίσει το διαρκές υπέρ της Γιούβε θέατρο του παραλόγου"… Έμειναν - στιγματισμένοι - για το τρίτο χαρακτηριστικό της δράσης τους: για τον τρόπο με τον οποίο επέβαλλαν τον δογματισμό τους μέσω της Ιεράς Εξέτασης.

• Μπήκαν οι βάσεις για την αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ισοτιμία των δύο φύλων, την αξία του σώματος και των υλικών αγαθών, την επικράτηση του πλουραλισμού των ιδεών και των απόψεων.

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ προέκυψαν για τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας…

Επειδή νομιμοποίησαν τον φόβο και τον τρόμο ως αποδεκτά επιχειρήματα αρκεί τα αποτελέσματα να ήταν υπέρ του τάγματός τους.

• Με βάση το απελευθερωτικό του μήνυμα έγιναν αγώνες για την αυτοδιάθεση των λαών, για την ειρήνη και για την κοινωνική απελευθέρωση.

Μετά τον Ολλανδό Γκους Χίντινκ, ο Βραζιλιάνος Λουίς Φελίπε Σκολάρι, που αφήνει την Πορτογαλία μετά το Μουντιάλ, κι ο Σαμ Αλαρντάις της Μπόλτον έθεσαν εαυτούς στην "κούρσα" της διαδοχής του Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Η Ιερά Εξέταση τού χθες κατά παράδοξο τρόπο έχει πολλές ομοιότητες με όσους σήμερα - και πολύ σοβαρά - υποστηρίζουν ότι η δολοφονία και ο τρόμος συνιστούν πολιτικά επιχειρήματα στα πλαίσια μιας πολιτικής (και δη αριστερής) αλλαγής!

• Πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα οργανώθηκαν (όπως π.χ. η "Βασιλειάδα" του Μ. Βασιλείου, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία κ.ά.) που ώθησαν την πολιτεία να ενδιαφερθεί ενεργά για την κοινωνική πρόνοια.

ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΪΡΛΑΝΔΟ Μάρτιν Ο'Νιλ στρέφονται οι άνθρωποι της Νιουκάστλ για να αντικαταστήσουν τον Γκρέιαμ Σούνες.

Ομοιότητα πρώτη: η καθαρότητα.

• Προσδιορίστηκε η ιστορική πορεία πολλών λαών, αφού επηρεάστηκαν τα Συντάγματα και οι νόμοι τους, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Ο πρώην τεχνικός της Σέλτικ, άλλωστε, παραμένει άνεργος εδώ και έξι μήνες. Ο εχθρός είναι ένας, συγκεκριμένος (ο Διάβολος ή ο… ιμπεριαλισμός) και δεν υπάρχουν άλλες αποδεκτές λύσεις πλην των «καθαρών» (παράδεισος ή επανάσταση).

Κοντά στις τόσες και πολλές άλλες θετικές όψεις του χριστιανικού πολιτισμού υπήρξαν αναμφισβήτητα μέσα στην ιστορική του πορεία και μελανές σελίδες που οφείλονταν στις αδυναμίες των ίδιων των χριστιανών και όχι του χριστιανικού μηνύματος.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, όλα καλά στη διαμάχη του Σολ Κάμπελ με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ομοιότητα δεύτερη: ο δογματισμός.

Θα μπορούσε εδώ κανείς να αναφέρει το Μεσαίωνα, την Ιερή Εξέταση, την αποικιοκρατία, τις σταυροφορίες, την ένοχη πολλές φορές σιωπή μπροστά σε κοινωνικά προβλήματα, την εχθρότητα προς τη γνώση, την επιστήμη και την πρόοδο, την έμφαση σε έναν στείρο ηθικισμό, την καλλιέργεια τυφλής υπακοής σε ανεξέλεγκτες πολιτικές εξουσίες, τους θρησκευτικούς πολέμους και το θρησκευτικό φανατισμό.

Ο διεθνής Άγγλος αμυντικός επέστρεψε στις προπονήσεις της Άρσεναλ μετά την ολιγοήμερη απουσία του, ως αντίδραση γιατί ο προπονητής του τον θεώρησε υπαίτιο για την ήττα (2-3) από τη Γουέστ Χαμ.

Η έπαρση που επιτρέπει σε όσους θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια να αντλούν και τη νομιμοποίησή τους από αυτήν.

Αυτές και πολλές άλλες είναι οι περιπτώσεις για τις οποίες αντηχεί σα ράπισμα η καταγγελία του προφητικού λόγου:

Ομοιότητα τρίτη: η μεταφυσική υπεκφυγή.

"Αυτά λέει ο Κύριος· εξαιτίας σας διαρκώς το Όνομα μου βλασφημείται ανάμεσα στους ειδωλολάτρες" (Ησαΐας 52,5). Στα πλαίσια του ανώτερου σκοπού (ή της επανάστασης), η πράξη (δολοφονία) ακριβώς επειδή τελικά θα δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος είναι αποδεκτή.

Ομοιότητα τέταρτη: δεν υπάρχει δόγμα που να μη γίνει κάποια στιγμή παρελθόν…