Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( δεν αλλαζει το 3-5-2 ως διαταξη :: 23/2/2006 20:16:20) 

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ 3-5-2 ΩΣ ΔΙΑΤΑΞΗ

Κυριότερες κατηγορίες αναβολικών ουσιών και παρενέργειες

Η δοκιμασμένη αγωνιστική συνταγή

Άσκηση 5.1 Με βάση τις πληροφορίες που διαβάσατε παραπάνω συμπληρώστε την επόμενη άσκηση και δείτε προσεκτικά τις παρενέργειες.

Σήμερα θα αποκαλύψει το σχήμα, που έχει κατά νου να παρατάξει στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό ο Νίκος Αναστόπουλος (φωτογραφία). Κατηγορία Oυσιών Ορισμός/ Χρήση Παρενέργειες Χθες, ο προπονητής του Άρη κράτησε "κλειστά χαρτιά", χρησιμοποιώντας ετερόκλητα σχήματα στις ασκήσεις τακτικής και το διπλό που έγινε στην προπόνηση. ΠOΣO ΕΠΙΚΙΝΔΥΝO ΤO ΘΕΩΡΕΙΤΕ; Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως η διάταξη των "κίτρινων" θα είναι 3-5-2, που θα διαφοροποιηθεί μόνον αν αυτό επιβληθεί από την εξέλιξη του αγώνα. ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΑΠO 1-10

ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ τραυματισμών αντιμετωπίζουν ο Μίμης Μπενίσκος (χθες προπονήθηκε και πάλι ατομικά λόγω της κάκωσης έξω πλαγίου) και οι Πέτρος Φιλιππάκος (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς), Θέμης Κουλουχέρης (επιβάρυνση στο διάστρεμμα που είχε).

Αναβολικοί παράγοντες (αναβολικά στεροειδή ανδρογόνα και β2 αγωνιστές).

Και για τους τρεις θα ξεκαθαρίσει σήμερα, στην τελευταία προπόνηση της εβδομάδας, αν θα μπορέσουν να μπουν στην αποστολή ή αν θα προστεθούν στη λίστα των απόντων Φερνάντο Σανχούρχο, Πέτρου Πασσαλή, Χρήστου Νάιντου και Δημήτρη Καρατζιοβαλή.

Ουσίες που ενισχύουν τον αναβολισμό.

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ και τα τελευταία τμήματα πλέξι γκλας στη θύρα 3 του γηπέδου Χαριλάου που αύριο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα με "περιφραγμένα" τα δύο του πέταλα.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και άλλες συνθετικές ενώσεις με παρόμοια δομή και βιολογική δράση.

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται σήμερα όλη την ημέρα από τους συνδέσμους και το κατάστημα επίσημων ειδών της ΠΑΕ, ενώ αύριο από το πρωί θα λειτουργούν και τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών του ήπατος και της καρδιάς, ορμονικές διαταραχές, αυξημένη επιθετικότητα, αλωπεκία (φαλάκρα), στειρότητα στους άνδρες, ανάπτυξη ανδρικών χαρακτηριστικών στις γυναίκες.

Οι τιμές είναι 10, 15 και 25 ευρώ

Διεγερτικά. Oυσίες που διεγείρουν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα κρατώντας σε εγρήγορση τον οργανισμό, μειώνουν την κούραση και αυξάνουν την πνευματική και σωματική απόδοση. Υψηλή πίεση του αίματος, τρέμουλο, άγχος, αϋπνία, αυξημένη επιθετικότητα, αυξημένος αριθμός και ένταση των καρδιακών χτύπων, αφυδάτωση, εγκεφαλικό, καρδιακές αρρυθμίες, θάνατος. Διουρητικά. Χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την αποβολή ούρων από τους αθλητές. Χρησιμοποιούνται για αθλήματα όπου το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο (π.χ. πάλη) και για την πρόκληση αραίωσης των ούρων διαμέσου της υπερπαραγωγής αυτών. Αύξηση της χοληστερόλης, στομαχικοί πόνοι, ζάλη, αδυναμία, διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, διαταραχές στην ισορροπία νερού και ηλεκτρολυτών. Αναλγητικά ναρκωτικά Φαρμακευτικές ουσίες που καταστέλλουν τον πόνο. Οδηγούν σε αισθήματα ευφορίας και ψυχικής διέγερσης. Ξηροστομία, φαγούρα δέρματος, καταστολή της πείνας, δυσκοιλιότητα, πιθανότητα τραυματισμού από την έλλειψη του προστατευτικού μηχανισμού του πόνου, αδυναμία συγκέντρωσης, υπνηλία,φυσιολογική και ψυχολογική εξάρτηση. Πεπτιδικές και γλυκοπρωτεϊνικές ορμόνες και παρόμοιες ουσίες. Χημικά παρασκευασμένες ουσίες, σχεδιασμένες έτσι, ώστε να προκαλούν ίδιες ή παρόμοιες επιδράσεις με τις ήδη υπάρχουσες ορμόνες (π.χ. αυξητική ορμόνη). Αύξηση του μεγέθους των οργάνων του σώματος, καρδιακές παθήσεις, μεγαλακρία, μεταβολή των χαρακτηριστικών του προσώπου, ανωμαλίες της εμμήνου ρύσεως, μεγέθυνση της γλώσσας, μειωμένη σεξουαλική διάθεση, μείωσηστη διάρκεια ζωής. Κατηγορίες που υπόκεινται σε μερικό περιορισμό (π.χ. καναβινοειδή, ανταγωνιστές β-υποδοχέων, κορτικοστεροειδή). Ουσίες που βοηθούν να χαλαρώσει ένας αθλητής και στον περιορισμό μιας φλεγμονής. Υπερβολική μείωση των καρδιακών χτύπων, καρδιακή ανεπάρκεια, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ημικρανίες, κατάθλιψη, αϋπνία, αδυναμία, ναυτία, κράμπες, διάρροια, ρίγη, μούδιασμα, οστεοπόρωση.

Άσκηση 5.2 Συζητήστε στην τάξη σε ομάδες το θέμα του ντόπινγκ. Συμπληρώστε και σχολιάστε τον παραπάνω πίνακα. Τι πρέπει να γίνει στα σπορ, στο μπόντυ μπίλντινγκ και αλλού. Ποια είναι η άποψή σας για τις ποινές; Μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο;