Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( επανέναρξη με ενστάσεις :: 19/1/2006 21:18:48) 

ΔΙΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

1η συνθήκη (μηχανική συνθήκη)

Επανέναρξη με ενστάσεις

- Τα ηλεκτρόνια περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα σε ορισμένες κυκλικές τροχιές.

Στη διαδικασία των ενστάσεων που αφορούν τη νομιμότητα της προδικασίας προχώρησε χθες η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης "17 Νοέμβρη", έπειτα από τη δεκαπενθήμερη διακοπή που είχε προηγηθεί, με σκοπό να ενημερωθούν για την ογκωδέστατη δικογραφία οι αυτεπάγγελτα διορισμένοι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Κάθε επιτρεπόμενη τροχιά έχει καθορισμένη ενέργεια, είναι δηλαδή κβαντισμένη.

Όσον αφορά τις ενστάσεις, ο συνήγορος του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτης Μυλωνάς, υποστήριξε πως οι προανακριτικές απολογίες του εντολέα του πρέπει να μη ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο, διότι λήφθηκαν κατόπιν βασανιστηρίων και άσκησης σκληρής ψυχολογικής πίεσης από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στην περίπτωση του ατόμου του υδρογόνου η συνολική ενέργεια του ηλεκτρονίου υπολογίστηκε ότι είναι: [pic] όπου, n = 1, 2, 3, .. ο κύριος κβαντικός αριθμός, ο οποίος καθορίζει την ενεργειακή στάθμη του ηλεκτρονίου.

Μάλιστα επικαλέστηκε δημοσιεύματα εφημερίδων, αναφέρθηκε σε παράνομες βιντεοσκοπήσεις και ζήτησε να κληθούν από το δικαστήριο, για να δώσουν κατάθεση, οι δημοσιογράφοι που έγραψαν τα συγκεκριμένα κείμενα.

Το αρνητικό πρόσημο στην παραπάνω έκφραση έχει τη φυσική έννοια ότι όσο μεγαλώνει η τιμή του n, τόσο μεγαλώνει η ενέργεια του ηλεκτρονίου.

Ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε επίσης πως δεν έγινε νόμιμα η κλήτευση του εντολέα του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, διότι, όπως είπε, στο παραπεμπτικό βούλευμα δεν συμπεριλαμβανόταν ο ακριβής ποινικός χαρακτηρισμός των πράξεων του Τζωρτζάτου ειδικά για το διάστημα μετά το 1992.

Με άλλα λόγια, όσο το ηλεκτρόνιο απομακρύνεται από τον πυρήνα, τόσο μεγαλώνει η ενέργεια του.

Από τους υπόλοιπους συνηγόρους, ο κ. Σταμούλης ανέφερε ότι ορισμένες από τις προανακριτικές απολογίες λήφθηκαν μετά την παραπομπή της υπόθεσης σε ανακριτή.

Αναμένεται μάλιστα να πάρει τη μεγίστη τιμή (Ε = 0), όταν το ηλεκτρόνιο απομακρυνθεί αρκετά και η έλξη του πυρήνα μηδενιστεί.

Ο κατηγορούμενος Χριστόδουλος Ξηρός ανέγνωσε απόσπασμα από την απολογία του αδερφού του Σάββα στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, που ανέφερε πως η προανακριτική του απολογία ήταν κατασκευασμένη.

Σ’ αυτή την περίπτωση, το ηλεκτρόνιο παύει πλέον να ανήκει στο άτομο και έχει επέλθει ιοντισμός.

Ο συνήγορος του Σάββα Ξηρού ζήτησε την αποφυλάκιση του πολυτραυματία κρατούμενου για λόγους υγείας.

Ένα άτομο λέμε ότι είναι σε θεμελιώδη κατάσταση, όταν τα ηλεκτρόνια του είναι κατά το δυνατό πλησιέστερα στον πυρήνα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, προσκόμισε έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με τα ονόματα δικηγόρων, από τους οποίους έπρεπε να επιλέξει το δικαστήριο, για να διορίσει ως συνηγόρους του κ. Γιωτόπουλου.

Αντίθετα, λέμε πως το άτομο είναι σε διέγερση, όταν π.χ. με θέρμανση τα ηλεκτρόνια μεταπηδήσουν σε υψηλότερες ενεργειακές στάθμες.

Η κ. Κούρτοβικ ανέφερε πως οι συνήγοροι που διορίστηκαν δεν περιλαμβάνονται, οπότε, όπως είπε, ανακύπτει το ερώτημα "από πού λαμβάνονται οι αποφάσεις γι' αυτή τη δίκη;"

Μηχανικό ανάλογο των αντιλήψεων του Bohr.Το e- κινείται σε ορισμένες τροχιές με καθορισμένες ενεργειακές στάθμες. Όταν το e- μετακινείται από τη μια ενεργειακή στάθμη στην άλλη, τότε αποβάλλει ή προσλαμβάνει ενέργεια.

Η παραμονή του ηλεκτρονίου στη διεγερμένη κατάσταση διαρκεί ελάχιστα (10-10 -10-8 s). Το άτομο μεταπίπτει σε μια λιγότερη διεγερμένη κατάσταση ή στη θεμελιώδη του κατάσταση. Κάθε μετάπτωση συνοδεύεται από την εκπομπή ενός φωτονίου.

Η συχνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας αποτελεί το μέτρο του ενεργειακού περιεχομένου των φωτονίων της.