Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( ληστεία στη eurobank :: 15/1/2006 21:59:59) 

Ληστεία στη Eurobank

Αφιέρωμα

SIMM και DIMM

Σύλληψη του ενός δράστη

ο υποψήφιος

Όπως είδαμε στο προηγούμενο μάθημα, οι μητρικές κάρτες έχουν συνήθως δύο είδη υποδοχών για κυκλώματα μνήμης.

Εναν από τους δράστες της τελευταίας ληστείας που έγινε σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι αναζητούν τώρα έναν συνεργάτη του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας ήδη γνωρίζουν.

Σε δύο στάδια το πέρασμα από τα ΤΕΕ στα ΤΕΙ

Το ένα είδος υποδοχών δέχεται κυκλώματα μνήμης τύπου SIMM και το άλλο δέχεται κυκλώματα τύπου DIMM.

Με βάση όσα προέκυψαν από τις έρευνες των αστυνομικών, λίγες μόνο ώρες μετά τη ληστεία, που έγινε το πρωί της Παρασκευής σε κατάστημα της Εurobank στην οδό Δελφών, εντοπίστηκε ένας από τους δύο δράστες.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΥΣΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ

Τα κυκλώματα τύπου SIMM (Single In-line Memory Module) έχουν 72 επαφές και ταιριάζουν στις πιο μικρές υποδοχές μνήμης της μητρικής κάρτας.

Πρόκειται για τριαντάχρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν αρχικά ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ σφαίρες, ένα ακόμη πιστόλι αερίου με άλλες τρεις σφαίρες, αλλά και 18.680 ευρώ σε μετρητά.

Ο υποψήφιος από τα ΤΕΕ που θέλει να εισαχθεί στα ΤΕΙ θα περάσει από δύο… πόρτες.

Σε κάθε λειτουργία μπορούν να μεταδοθούν 4 bytes από ή προς τα κυκλώματα αυτά.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο τριαντάχρονος, στο οποίο βρέθηκαν άλλα οκτώ φυσίγγια, 475 ευρώ και τα πειστήρια που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν από τους δράστες της ληστείας.

Την πρώτη πόρτα περνάει αν κατορθώσει να συγκεντρώσει αθροιστικά - και όχι ξεχωριστά σε κάθε μάθημα - το μισό τού άριστα στα τρία μαθήματα αν προέρχεται από ημερήσιο ΤΕΕ ή στα δύο μαθήματα αν προέρχεται από νυχτερινό ΤΕΕ. Αν δηλώσει και Τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα, τότε πρέπει να συγκεντρώσει το μισό τού άριστα σε τέσσερα μαθήματα ο προερχόμενος από ημερήσιο ΤΕΕ ή σε τρία μαθήματα ο προερχόμενος από νυχτερινό ΤΕΕ.

Τα κυκλώματα SIMM τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα τάσης 5V.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο κράνη μοτοσικλετιστών, δύο μπουφάν στο ίδιο χρώμα και δύο γάντια ίδια με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες της ληστείας.

Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το μισό τού άριστα με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω, τότε η πρώτη πόρτα κλείνει γι' αυτόν και δεν μπορεί να συνεχίσει παραπέρα και να διεκδικήσει την είσοδό του στα ΤΕΙ. Τα κυκλώματα τύπου DIMM (Dual In-line Memory Module) έχουν 168 επαφές και ταιριάζουν στις μεγάλες υποδοχές μνήμης της μητρικής πλακέτας.

Ο τριαντάχρονος ομολόγησε ότι διέπραξε τη συγκεκριμένη ληστεία, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε άλλες τρεις που έγιναν το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε τραπεζικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης με την ίδια μέθοδο.

Όσοι από τους υποψηφίους κατορθώσουν και περάσουν την πρώτη πόρτα, το αν θ' ανοίξει γι' αυτούς η δεύτερη, που είναι αυτή των ΤΕΙ, εξαρτάται από τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν, σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις που δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Επειδή έχουν περισσότερες επαφές, μεταφέρουν 8 bytes δεδομένων σε κάθε λειτουργία.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είχαν και άλλους συνεργάτες.

Στους πίνακες που ακολουθούν αναγράφονται οι περυσινές θέσεις εισακτέων, οι θέσεις που τελικώς καλύφθηκαν, η βαθμολογία τού πρώτου, η βαθμολογία τού τελευταίου επιτυχόντα και ο βαθμός τού τελευταίου επιτυχόντα στο μάθημα ειδικότητας.

Τα κυκλώματα DIMM τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα τάσης 5V ή 3,3V.

Μέχρι χθες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του τριαντάχρονου αφορούσε μόνο την τελευταία ληστεία στο κατάστημα της Γιούρομπανκ. Οι θέσεις εισακτέων για το 2003 αναγράφονται στους πίνακες των προηγουμένων σελίδων σε ειδική στήλη.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον ίδιο υπολογιστή και κυκλώματα SIMM και κυκλώματα DIMM, αρκεί τα κυκλώματα DIMM να λειτουργούν με ρεύμα 5V.

Διαιρώντας το σύνολο μορίων που αναγράφεται στους πίνακες με το 100 μπορεί να καταλάβει αμέσως κάθε ενδιαφερόμενος τον ελάχιστο βαθμό που χρειάζεται, με βάση τα περυσινά δεδομένα για να επιτύχει σε κάποιο Τμήμα.

Αν χρησιμοποιήσουμε DIMM που λειτουργούν στα 3,3V μαζί με κυκλώματα SIMM, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταστροφής τους.

Στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας ΤΕΙ Αθήνας, π.χ., ο τελευταίος επιτυχών εισήχθη με 11,76 με άριστα το 20.

Οι πιο σύγχρονοι επεξεργαστές της εταιρίας Intel, συγκεκριμένα οι Pentium και οι νεότεροι, μεταφέρουν 8 bytes δεδομένων από και προς τη μνήμη κάθε φορά.

Ο βαθμός στο μάθημα ειδικότητας αναγράφεται γιατί, σε περίπτωση ισοβαθμίας, εισάγεται ο υποψήφιος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα ειδικότητας.

Έτσι, σε τέτοιους υπολογιστές συνήθως χρησιμοποιούμε κυκλώματα DIMM είτε κυκλώματα SIMM σε ζεύγη.

Αν υπάρχει ισοβαθμία και στο μάθημα ειδικότητας, τότε εισάγονται όλοι όσοι ισοβαθμούν.

Στα Τμήματα που έμειναν κενές θέσεις, είτε δεν δηλώθηκαν προτιμήσεις από τους υποψηφίους, είτε δηλώθηκαν προτιμήσεις αλλά οι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να περάσουν την… πρώτη πόρτα, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία μικρότερη από το μισό τού άριστα.