Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν :: 12/2/2006 22:46:48) 

Οι επτά συλληφθέντες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο Κιλκίς δήλωσαν άγνοια για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στα συρτάρια τους ΠΑΟ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ «ΝΤΑΣ ΑΝΤΑΣ»

2γ. Η διεθνοποίηση του πολέμου

Ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν

«Δράκος» στο Οπόρτο

1941

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΚΟΥΒΗ

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

- Γερμανικές εισβολές: α) στα Βαλκάνια, Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα (Απρίλιος) β) στη Σοβιετική Ένωση (Ιούνιος)

"Είχαμε λύκους να φυλάνε τα πρόβατα", σχολίασαν κάποιοι συνάδελφοί τους

Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου. Από την επίθεση του Παναθηναϊκού και κυρίως τις «κόντρα» επιθέσεις θα εξαρτηθούν πολλά το βράδυ της Πέμπτης στο «Ντας Άντας»

- Έξοδος Η.Π.Α στον πόλεμο, μετά από Ιαπωνική πρόκληση (Βομβαρδισμός Ναυτικής

Υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα συναδέλφων, συγγενών, αλλά και επιχειρηματιών του Κιλκίς που συγκεντρώθηκαν "αυθόρμητα" έξω από τα δικαστήρια της πόλης αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο οι επτά αστυνομικοί, διώκτες ναρκωτικών, που συνελήφθησαν επειδή κατείχαν ηρωίνη, χάπια και χασίς στα συρτάρια των γραφείων τους.

Αποφασισμένη όσο ποτέ να φύγει από τη φωλιά των «Δράκων» με θετικό αποτέλεσμα, αναχώρησε το πρωί η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Πορτογαλία.

Βάσης του Περλ Χάρμπορ (Δεκέμβριος)

"Είχαμε λύκους να φυλάνε τα πρόβατα", ήταν το σχόλιο κάποιων άλλων συναδέλφων τους, οι οποίοι αισθάνονται πως καθόλου δεν τους τιμά το γεγονός ότι αστυνομικοί της δίωξης κατέχουν ηρωίνη και μάλιστα την προσφέρουν σε εξαρτημένο χρήστη, για να τον κάνουν πληροφοριοδότη τους.

Οι «πράσινοι» ήδη έχουν ξεχάσει την κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη και αισιοδοξούν ότι αύριο βράδυ κόντρα στην πανίσχυρη Πόρτο θα αποδείξουν για μία ακόμα φορά την ευρωπαϊκή αξιοπιστία τους.

1942

Επειτα από καταγγελία

Βέβαια, γνωρίζουν καλά ότι το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

- Έναρξη συστηματικής γενοκτονίας των Εβραίων

Η απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία νεαρού εξαρτημένου ατόμου στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα επαναφέρει τη γνωστή και περπατημένη ενδεκάδα με σύστημα 4-4-2.

- Το γερμανικό εκστρατευτικό σώμα στη Μ. Ανατολή («Αfrica Corps») υπό τον Ρόμμελ, αναχαιτίζεται στη Μάχη του Ελ-Αλαμέιν, στην οποία μετέχουν και Ελληνικά στρατεύματα.

Ο νεαρός συνελήφθη στις 3 Φεβρουαρίου διότι κατείχε χάπια, αλλά κατηγορήθηκε για κατοχή ηρωίνης.

Όμως, προβληματίζεται διότι ο Γιόνας Κόλκα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

- Συμμαχικά στρατεύματα αποβιβάζονται στο Μαρόκο και την Αλγερία

Προσήχθη στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Συγκεκριμένα ένιωθε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο, απόρροια του κακού αγωνιστικού χώρου της Νέας Σμύρνης και με την προσπάθεια που κατέβαλε σφίχτηκαν οι μύες του.

- Έναρξη σοβιετικής αντεπίθεσης.

Τότε δύο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κιλκίς τού πρόσφεραν μία δόση ηρωίνης ζητώντας σε αντάλλαγμα να τους δίνει πληροφορίες για τη διακίνηση στην πόλη τους.

Ο Φινλανδός προπονήθηκε χθες κανονικά και το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού ευελπιστεί πως θα τεθεί κανονικά αύριο στην διάθεση του προπονητή.

1943

Ο νεαρός όμως κατήγγειλε το γεγονός στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ.

Από την αποστολή αποκλείστηκαν οι τιμωρημένοι Λεωνίδας Βόκολος και Παντελής Κωνσταντινίδης, αλλά και οι Σαπάνης, Γήτας και Βλάοβιτς.

- Συντριπτική ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων στη μάχη του Στάλινγκραντ (Φεβρουάριος).

Έτσι οργανώθηκε επιχείρηση και μαζί με την εισαγγελέα Ειρήνη Χρυσογιάννη οι αδιάφθοροι έκαναν έφοδο στην ασφάλεια Κιλκίς.

Ο 58χρονος τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του, μελέτησαν καλά την Πόρτο.

- Παράδοση του γερμανικού εκστρατευτικού σώματος στη Τύνιδα (Ιούνιος)

Τι βρέθηκε στα συρτάρια

Ο Βέλιμιρ Ζάετς την προηγούμενη Τετάρτη είχε δηλώσει πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να αγωνιστούν με το 100% των δυνατοτήτων τους και της προσοχής τους αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

- Απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Σικελία και προώθησή τους μέχρι της Ρώμης, όπου αναχαιτίζονται από τις δυνάμεις του Άξονα.

Σε δύο συγκεκριμένα συρτάρια, όπου είχαν πρόσβαση και τα επτά μέλη της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, χασίς και χαπιών.

Ως γνωστόν, οι «Δράκοι» διανύουν περίοδο δαιμονιώδους φόρμας και έχοντας κατακτήσει (+13 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Μπενφίκα) από τώρα το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, πλέον έχουν ρίξει όλη την προσοχή τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

- Καθολική ένταση και κορύφωση της εθνικής αντίστασης των ευρωπαϊκών λαών κατά των φασιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Στους συγκεκριμένους χώρους είχε αναφερθεί με την καταγγελία του ο νεαρός χρήστης.

Συνεπώς, μέλημά τους είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να πετύχουν από το πρώτο παιχνίδι νίκη-ασφαλείας για τη ρεβάνς της Λεωφόρου.

1944

Μάλιστα ένα από τα συρτάρια βρισκόταν στο γραφείο του προϊσταμένου της ομάδας.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

- Απόβαση Αγγλοαμερικανών στη Νορμανδία και έναρξη απελευθέρωσης της Ευρώπης (6 Ιουνίου).

Οι ποσότητες που βρέθηκαν δεν είχαν καταχωρηθεί σε καμία δικογραφία ως πειστήρια από κάποια κατάσχεση.

Στο στρατόπεδο της Πόρτο άπαντες ασχολούνται με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

- Προσέγγιση των συμμαχικών στρατευμάτων στο ποταμό Ρήνο (Δεκέμβριος).

Επιπλέον, όλες οι υπόλοιπες ποσότητες ναρκωτικών, που προέρχονταν από νόμιμες κατασχέσεις και βρίσκονταν ακόμη στο τμήμα ασφάλειας, ήταν λεπτομερώς καταγραμμένες και φυλάσσονταν σε ειδικούς χώρους, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν σταματάει να παρακολουθεί βίντεο με αγώνες του «τριφυλλιού» και να κάνει αναλύσεις στους παίκτες του.

- Ταυτόχρονη επίθεση του «Ερυθρού Στρατού» από τα Β.Α, κατάληψη γερμανικών εδαφών και προέλασή του στα Βαλκάνια.

Περιοριστικοί όροι για τρεις

Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει για την Πέμπτη τον Νούνο Βαλέντε.

- Απελευθέρωση της Ελλάδας (12 Οκτωβρίου)

Και οι επτά αστυνομικοί της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για να δώσουν καταθέσεις.

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα.

1945

Κανείς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση των ναρκωτικών και όλοι τους δήλωσαν άγνοια.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Πόρτο μέχρι χθες είχαν πουληθεί 12.000 μαγικά χαρτάκια, ενώ αναμένεται να εξαντληθούν όλα καθώς στην Πορτογαλία ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

- Ένωση σοβιετικών με αγγλοαμερικανικά στρατεύματα στο ποταμό Έλβα και έναρξη της μάχης του Βερολίνου (25 Απριλίου)

Σε βάρος και των επτά αστυνομικών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διάθεση ναρκωτικών κατ' εξακολούθηση, κατοχή από κοινού, μεσολάβηση σε αγορά ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, ψευδή βεβαίωση και ψευδορκία μάρτυρα.

«ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ»

- Ο Χίτλερ αυτοκτονεί και ο στρατηγός Κάιτελ υπογράφει την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας.

Οι απολογίες τους

Ο τέως προπονητής της Πόρτο, αλλά και του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Σάντος, ανέλυσε στην πορτογαλική εφημερίδα «Record» το παιχνίδι των δύο ομάδων:

- Παράδοση άνευ όρων και της Ιαπωνίας, μετά τον πυρηνικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς (6 και 10 Αυγούστου).

Τι είπαν στον τακτικό ανακριτή

«Ο Ντέκο και ο Ολιζαντέμπε είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά, τα κλειδιά.

- Σπουδαιότερα διπλωματικά γεγονότα:

Το Σάββατο απολογήθηκαν όλοι τους σε τακτικό ανακριτή και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Ο επιθετικός της ελληνικής ομάδας θα είναι ο κίνδυνος για τους αμυντικούς της Πόρτο, γιατί φεύγει πολύ γρήγορα στις αντεπιθέσεις.

α) Συνδιάσκεψη της Γιάλτας (Φεβρουάριος),όπου καθορίστηκαν οι σφαίρες επιρροής των τριών μεγάλων δυνάμεων(Ε.Σ.Σ.Δ, Η.Π.Α, Μ. Βρεταννίας)

Σε τρεις από αυτούς, στους οποίους αφορούν και οι καταγγελίες του νεαρού εξαρτημένου ατόμου, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.

Η Πόρτο έχει ένα πλεονέκτημα, γιατί ίσως ελέγχει τον ρυθμό με τον Ντέκο.

β) Η Συνδιάσκεψη του Πότσδαμ (Ιούλιος-Αύγουστος),όπου προσδιορίστηκε το νομικό καθεστώς της Γερμανίας.

"Υπηρέτησα χρόνια στη Δίωξη Ναρκωτικών και τέτοια κατάσταση δεν συνάντησα πουθενά.

Οι δύο ομάδες διαθέτουν δύο διαφορετικά είδη τακτικής.

1946

Κάποιοι από τους επτά αστυνομικούς ενδεχομένως να μη σχετίζονταν με την κατοχή των ναρκωτικών, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είχαν αντιληφθεί τίποτε και ότι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε στα διπλανά γραφεία", ήταν το σχόλιο που έκανε στη "Θ" έμπειρος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η Πόρτο θα προσπαθήσει να έχει την κατοχή της μπάλας, για να επιτίθεται περισσότερο, ενώ ο Παναθηναϊκός οργανώνεται στην άμυνα ώστε να βρει τους χώρους και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Οι εκκρεμότητες του Πολέμου που στοίχισε στην Ανθρωπότητα περί τους 60 εκ. νεκρούς, έκλεισαν με τη Δίκη της Νυρεμβέργης, με απόφαση της οποίας καταδικάστηκαν σε θάνατο εκείνοι οι αξιωματούχοι του Ναζισμού, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι εγκλημάτων πολέμου για τη παγκόσμια καταστροφή και το Ολοκαύτωμα.

Το μεγάλο όπλο της Πόρτο είναι ότι μπορεί να έχει συνέχεια την μπάλα στην κατοχή της. Είναι μια από τις ομάδες που φτάνει στα όρια της αντίπαλης περιοχής πολύ συχνά στα ενενήντα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει καταπληκτική άμυνα και πολύ δύσκολα δέχεται γκολ».

*** Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Ντομένικα Μεσίνα με επόπτες τους συμπατριώτες του Μάρκο Ιβάλντι και Αλεσάντρο Γκρισέλι. Ο Μεσίνα είναι 42 ετών, τραπεζικός υπάλληλος και ανήκει στους κορυφαίους ρέφερι της Ευρώπης. Ο ίδιος μάλιστα είχε σφυρίξει και την αναμέτρηση της 21ης Νοεμβρίου του 2000 ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Παναθηναϊκό όπου οι «μπέμπηδες» είχαν επικρατήσει με 3-1.