Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( τενισ: στο νουμερο 27 ο παγδατησ, που αναμενεται ως ηρωας στην κυπρο :: 30/1/2006 19:34:59) 

ΤΕΝΙΣ: ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 27 Ο ΠΑΓΔΑΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΩΣ ΗΡΩΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΒΙΤΡΙΝΑ 3η Ενότητα Ο άνθρωπος και η φύση

Η απόλυτη άνοδος

ΕΦΗ ΦΑΛΙΔΑ

Ο Αύγουστος

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Το βιβλίο αυτό είναι μία διαχείριση παιδικών αναμνήσεων από μία γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Ο. ΕΛΥΤΗΣ

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν.

Σύντομες ιστορίες για τα χρόνια που είχε μεγάλη σημασία αν στην οικογένεια υπήρχαν χωροφύλακες ή κομμουνιστές, που ο παππούς είχε τον ρόλο μέντορα, που τα αγόρια έπαιζαν μπάλα σε αλάνες κι έγδερναν τα γόνατά τους.

Ο Αύγουστος ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά κι από τα γένια του έσταζαν άστρα και γιασεμιά Μετά την εκπληκτική του πορεία, ως τον τελικό του Αυστραλιανού όπεν, ο Μάρκος Παγδατής φιγουράρει πλέον στο νούμερο 27 της παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποιώντας άλμα 27 θέσεων.

Μία σειρά αφηγημάτων στα οποία οι ανθρωπότυποι ψιλικατζού, περιπτεράς, γειτόνισσα, φρουτέμπορας διαμορφώνουν σχέσεις καθημερινότητας και ζωής.

Αύγουστε μήνα και Θεέ σε σένανε ορκιζόμαστε πάλι του χρόνου να μας βρεις στο βράχο να φιλιόμαστε Από το Σίδνεί, όπου γιορτάζει με τους υπόλοιπους ομογενείς την μεγάλη επιτυχία του, έμαθε ο Μάρκος Παγδατής για την -αναμενόμενη- ραγδαία άνοδό του.

Παναγιώτης Γούτας - Το ίδιο έργο της ζωής μου

Απ' την Παρθένο στο Σκορπιό χρυσή κλωστή να ράψουμε κι έναν θαλασσινό σταυρό στη χάρη σου ν' ανάψουμε

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πλέον με την είσοδό του στο τοπ-30, θα μπορεί να αγωνίζεται απευθείας στα κυρίως ταμπλό όλων των τουρνουά, αλλά και να τυγχάνει καλύτερης κλήρωσης στους αρχικούς γύρους. Εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα 2002, σελ. 166, Τιμή: 10 ευρώ.

Ο Αύγουστος ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά κι από τα γένια του έσταζαν άστρα και γιασεμιά

Ο 20ΧΡΟΝΟΣ Κύπριος κέρδισε 535 βαθμούς με τη συμμετοχή του στον τελικό και συνολικά έχει 1.219, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο νικητής του Αυστραλιανού όπεν, Ρότζερ Φέντερερ με 7.245 βαθμούς. Η Αμοργός αναστατώνεται από έναν άντρα, τον Πότη Γερακέα, ο οποίος εισβάλλει στην καθημερινή ζωή της οικογένειας ενός τριαντάχρονου και διεκδικεί το μερίδιο της ευτυχίας που πιστεύει ότι του αναλογεί.

Οδυσσέας Ελύτης, Ο Αύγουστος (Τα ρω του έρωτα, 1972) Οι άγγελοι τραγουδάνε. Και οι ερωτευμένοι επίσης. Πίσω από κάθε ανάταση, από κάθε μεράκι, μια κιθάρα περιμένει έτοιμη να πάρει τα λόγια και να τα ταξιδέψει από χείλη σε χείλη. Δεν είναι λίγο αυτό. Είναι η χαρά να δίνεις χαρά στους άλλους, είναι αυτό που μας βαστάει στη ζωή. Γι' αυτό, κοντά στα ποιήματα μου, δοκίμασα να γράψω και μερικά τραγούδια, χωρίς να τα υποτιμώ καθόλου… Και η θάλασσα είναι απέραντη, τα πουλιά μυριάδες, οι ψυχές όσες και οι συνδυασμοί που μπορούν να γεννήσουν οι ήχοι και τα λόγια, όταν ο έρωτας και το όνειρο συμβασιλεύουν. (Ο ποιητής για τη συλλογή)

Τα ευχάριστα νέα είχαν και συνέχεια, όμως, καθώς ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Τίτος Χριστοφίδης, ανακοίνωσε πως ο Παγδατής θα εισπράξει πριμ 150.000 ευρώ για την επιτυχία του. Μίσος και έρωτας, βεντέτες, ατμόσφαιρα θρίλερ και ανατροπές με τους πρωταγωνιστές να γράφουν τα κεφάλαια, καθένας από τη δική του οπτική γωνία, και τον συγγραφέα να επανέρχεται στο μυθιστόρημα, επιχειρώντας να αγγίξει τις ρίζες της καταγωγής του, στη μεσσηνιακή Μάνη.

Οδυσσέας Ελύτης (1911-1996): θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Νεοέλληνες ποιητές. Το 1979 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ της λογοτεχνίας. Έργα του είναι: Το Άξιον Εστί, Έξι και Μια Τύψεις για τον Ουρανό, Μαρία Νεφέλη, Το Μονόγραμμα, Ο Μικρός Ναυτίλος κ.ά.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ αναμένουν τον Παγδατή μετά βαΐων και κλάδων. Κώστας Αρκουδέας - Ο πειρατής Η επιστροφή του είναι προγραμματισμένη για αύριο, ενώ στη γενέτειρά του, τη Λεμεσό θα τον υποδεχθούν με τιμές ήρωα.

Εκδ. Κέδρος, Αθήνα 2003, σελ. 256, Τιμή: 12 ευρώ.

Όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο της πόλης, θα δοθεί το όνομά του σε οδό εντός ορίων του δήμου και θα καθιερωθεί ειδικό βραβείο προς τιμή του στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης των Λεμεσίων, τα οποία για το 2006 θα είναι αφιερωμένα στον νεαρό τενίστα.

Στα χρόνια μετά τη δολοφονία του Ρατζίβ Γκάντι, τότε που η Ινδία ταλαιπωρείται από πολιτική αστάθεια, ο Ραμ Κάραν, ένας διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος, βασανίζεται από ένα ένοχο μυστικό.

Πάντως, το πρώτο μέλημα του Παγδατή κατά την επιστροφή του, θα είναι να αγκαλιάσει την μητέρα του, Άντρη, η οποία παρακολούθησε τον τελικό σε νοσοκομείο, εξαιτίας στομαχικών διαταραχών που ένιωσε, λόγω του άγχους.

Τον συντροφεύουν η χήρα κόρη του και η εγγονή του σε έναν κόσμο με επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια.

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, η πτώση συνεχίστηκε για τη Λένα Δανιηλίδου, που πλέον βρίσκεται στο νούμερο 106 της παγκόσμιας κατάταξης από το νούμερο 99 της προηγούμενης εβδομάδας.

Το άρωμα της Ινδίας που βγαίνει από τις σελίδες του βιβλίου μυρίζει απόσταση αλλά και οικειότητα, χάρη στα χαρακτηριστικά πάθους και παραλογισμού των σύγχρονων χαρακτήρων που δημιουργεί ο νεαρός συγγραφέας.

Ακχίλ Σαρμά - Με τις καλύτερες προθέσεις

Μτφ. Αγορίτσα Μπακοδήμου, εκδ. Ελληνικά Γράμματα, σελ. 405, Τιμή: 17,89 ευρώ.

Το έπος μίας οικογένειας που έζησε τα γεγονότα της περιόδου 1880-1940 και οι συνέπειες που προκάλεσαν στα μέλη της οι πόλεμοι και οι κοινωνικές αλλαγές καταγράφονται από τον νομπελίστα συγγραφέα των ιλιγγιωδών εικόνων, συναισθημάτων και εντυπώσεων. Η σκληρή αγροτική ζωή στα γαλλικά Πυρηναία, οι εξωτικές αποικίες, η φρίκη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, η Ευρώπη του Μεσοπολέμου συνθέτουν το σκηνικό αυτής της ανθρώπινης εμπειρίας κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες.

Κλοντ Σιμόν - Η Ακακία

Μτφ. Θωμάς Σκάσσης, σελ. 345, Τιμή: 18,72 ευρώ.

Παρά το πλήθος των μουσείων που υπάρχουν στη χώρα μας, οι επιστημονικές μελέτες γύρω από τη λειτουργία τους και τον ρόλο τους είναι ελάχιστες. Η παρούσα όμως μελέτη επιχειρεί να παρουσιάσει αυτήν την πραγματικότητα, εξετάζοντας τους κανόνες που ρυθμίζουν την ίδρυση, τη διοίκηση, την οργάνωση και τη σχέση τους με το κοινό. Η μελέτη στηρίζεται σε πρωτογενείς πηγές νομικών κειμένων, διαθέσιμων στοιχείων του υπουργείου Πολιτισμού, πρακτικά συνεδρίων, υπομνήματα αρχαιολόγων.

Δάφνη Βουδούρη - Κράτος και Μουσεία: Το θεσμικό πλαίσιο των Αρχαιολογικών Μουσείων

Εκδ. Σάκκουλα, σελ. 516, Τιμή: 52 ευρώ.

Οι νέοι φόβοι και απειλές που πανικοβάλλουν τους ανθρώπους απασχολούν τον διευθυντή της "Le Monde diplomatique" στην ανάλυσή του για τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, την παγκοσμιοποίηση, την οικουμενική ηγεμονία των ΗΠΑ, τις εντεινόμενες ανισορροπίες του οικοσυστήματος. Τον 21ο αιώνα οι πόλεμοι θα έχουν τη μορφή υπερτρομοκρατίας, εκστρατείες τιμωρίας εις βάρος ολόκληρων χωρών, προκλήσεις οικονομικής-κοινωνικής κατάρρευσης. Όμως τα νέα κινήματα των πολιτών, που μόνο περιθωριακά δεν είναι, ρίχνουν αχτίδες ελπίδας.

Ιγνάσιο Ραμονέ - Πόλεμοι του 21ου αιώνα

Μτφ. Στάθης Γκίνης, εκδ. του Εικοστού Πρώτου, σελ. 240, Τιμή: 15 ευρώ.

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Η Βίλμα είναι το κορίτσι που όλοι αγαπούν και θαυμάζουν και θα ήθελαν να το κρατήσουν κοντά τους. Η Βίλμα έχει το δικό της μυστικό και πολλές περιπέτειες στο Χωριό των Φαντασμάτων. Το μυθιστόρημα, γραμμένο για παιδιά από 12 ετών, σκοπό έχει να τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών μακριά από τον πόλεμο, τα όπλα και τη βία και να τα συμφιλιώσει με την εποχή τους, τις εξελίξεις της τεχνολογίας χωρίς να χάσουν την αγάπη τους στη ζωή και τον άνθρωπο.

Γιολάντα Πατεράκη - Βίλμα, Το Κορίτσι-Αίνιγμα

Εκδ. Ψυχογιός, σελ. 216, Τιμή: 8 ευρώ.