Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Σύντομη είδηση

( ημερίδα για το "μονόδρομο της ποιότητας" :: 26/1/2006 22:02:16) 

Ημερίδα για το "μονόδρομο της ποιότητας"

ΑΘΛ. ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Επεξεργασία

- Το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων, τα νέα πρότυπα για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως και η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της ημερίδας "Η ποιότητα μονόδρομος για την ανάπτυξη".

«Λουκέτο» δύο αγωνιστικών στη Ριζούπολη

1. Θυμάστε κάποιον δάσκαλο ή δασκάλα που είχατε στα σχολικά σας χρόνια μέχρι τώρα και σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Στην ημερίδα, που διοργανώνεται σήμερα το πρωί στο συνεδριακό κέντρο POLIS, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις του βιομηχανικού, εμπορικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων.

Με ποινή αποκλεισμού τού γηπέδου του για δύο αγωνιστικές ημέρες τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του εις βάρος του προέδρου και παραγόντων της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή στη Ριζούπολη. Τι ήταν αυτό που σας κάνει να τον/την θυμάστε;

- Η ιλύς (λυματολάσπη) προέρχεται από την επεξεργασία υγρών αποβλήτων.

Οι «ερυθρόλευκοι» στους οποίους επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 8.000 ευρώ θα εκτίσουν την τιμωρία τους μακριά από τη Ριζούπολη.

2. Με βάση τις πληροφορίες που μας δίνει το κείμενο α' περιγράψτε ποια χαρακτηριστικά είχε ο Ιησούς ως δάσκαλος (βλ. και Ερμ. 1).

Η διαχείρισή της έχει αναχθεί ήδη σε μείζον πρόβλημα σε πολλές ελληνικές αστικές περιοχές.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, κατά την απολογία της στην Πειθαρχική Επιτροπή η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστήριξε ότι «τα επεισόδια δεν έγιναν στην εξέδρα των επισήμων».

3. Στο κείμενο β' έχουμε μια μικρή παραβολή του Ιησού.

Επισημαίνεται ότι τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η ελληνική νομοθεσία επιβάλλουν την επεξεργασία της πριν από την εδαφική διάθεσή της.

Μάρτυρας στην υπόθεση ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος, αφού ανέφερε όλα όσα συνέβησαν εις βάρος του (και άλλων), πρόσθεσε την άριστη συμπεριφορά των παραγόντων της πειραϊκής ΠΑΕ.

Διαβάστε την προσεκτικά και προσπαθήστε να απαντήσετε:

Με αφορμή τα παραπάνω και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το νεοσύστατο Δίκτυο Ενεργειακής Αξιοποίησης και Θερμικής Επεξεργασίας Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, που το αποτελούν επιστήμονες από εννέα εργαστήρια προερχόμενα από έξι τμήματα του ΑΠΘ, διοργανώνουν την Τρίτη στις 31 Ιανουαρίου ημερίδα με θέμα τη διαχείριση της λυματολάσπης και όλες τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις.

Ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως τα επεισόδια έγιναν εκτός του χώρου των επισήμων, ενώ σε αυτό συμφώνησε και ο κ. Γιδόπουλος, λέγοντας:

- Με ποια αφορμή είπε ο Χριστός την παραβολή αυτή;

- Στις 5 Φεβρουαρίου κόβουν τη βασιλόπιτά τους τα μέλη του πανελληνίου συλλόγου "Οι φίλοι των ιαματικών πηγών και των λουτροπόλεων Ελλάδας" και υπενθυμίζουν για ακόμη μία φορά ότι τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας, στα οποία έγινε μία επένδυση (με τα τότε δεδομένα) αξίας 8 δισ., παραμένει αναξιοποίητη.

«Μου ζήτησαν να καθήσω στα επίσημα, αλλά προτίμησα να καθήσω με τους άλλους παράγοντες της ομάδας».

- Ποια αλήθεια για την καινούργια ανθρωπότητα φανερώνει; - Γιατί η παραβολή είναι κατανοητή από όλους;

4. Μπορείτε τώρα να περιγράψετε με δικά σας λόγια τι είναι και τι κάνει μια παραβολή; (βλ. και Ερμ. 3)