Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ακόμη και τα μερομήνια, η πρακτική μέθοδος πρόβλεψης των καιρικών φαινομένων με βάση την οποία αιώνες πριν οι άνθρωποι πορεύονταν, δεν μπορούσαν να προβλέψουν αυτό που συνέβη πριν από μερικά 24ωρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης και στη Ρωσία…

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ: Ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση για τον τελικό

3. Οι παραβολές του Χριστού

Ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός προσπάθησε να… πιάσει το νήμα από την αρχή ή καλύτερα να θέσει ένα μεγάλο ζήτημα.

Κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης εισιτηρίων

α. Τι είναι και τι φανερώνουν;

Μπορεί τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 24ώρων να έχουν σχέση με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και κατ' επέκταση με την υπερέκλυση διοξειδίου του άνθρακα από χώρες όπως η ΗΠΑ και η Κίνα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ

Οι παραβολές του είναι πολλών ειδών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή υπάρχει μια μεγάλη πλέον ανισορροπία μεταξύ της γεώσφαιρας, της ατμόσφαιρας και της υδρόσφαιρας του πλανήτη μας.

Στην κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που θα γίνει την Παρασκευή, 21 Μαρτίου στη Ζυρίχη, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί μεταξύ των ημι-φιναλίστ.

Σε αυτό το κεφάλαιο θα μελετήσουμε κάποιες από τις σημαντικότερες.

Διότι εάν κάτι συμβεί στην επιφάνεια της γης που θα ανατρέψει τα δεδομένα του πλανητικού μας συστήματος, τότε θα έχουμε επιπτώσεις τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στην υδρόσφαιρα της γης.

Οι αγώνες των ημιτελικών θα διεξαχθούν στις 10 και 24 Απριλίου (δηλαδή οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν Μεγάλη Πέμπτη) και ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης (εκεί όπου ο Μάικλ Τζόνσον κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα) στις 21 Μαΐου.

Αυτές είναι διηγήσεις φτιαχτών ιστοριών από την καθημερινή ζωή, όμως ασυνήθιστες, παράξενες και μοναδικές.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την αλόγιστη κοπή των δασών στον Αμαζόνιο.

Ακόμη, τα πρώτα εισιτήρια του τελικού που διατέθηκαν μέσω της ιστοσελίδας της UEFA έκαναν «φτερά» σε λίγες ώρες (κατέρρευσε το σύστημα από τη μεγάλη ζήτηση) και ένα ακόμη «πακέτο» εισιτηρίων θα διατεθεί με τον ίδιο τρόπο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τόσο αυτές όσο και όλες οι παραβολές φανερώνουν, με παραστατικό και εντυπωσιακό τρόπο η καθεμιά, κάτι ξεχωριστό για τη Βασιλεία του Θεού.

Αυτό που συνέβη στη γεώσφαιρα του πλανήτη έχει άμεση επίπτωση τόσο στην ατμόσφαιρά του όσο και στο πλανητικό ισοζύγιο του νερού.

Κάθε φίλαθλος μπορεί να ζητήση μέχρι και έξι εισιτήρια, ενώ οι τιμές τους κυμαίνονται από 30 μέχρι 80 ευρώ.

Όποιοι τις ακούν ή τις μελετούν καταλαβαίνουν τι αυτές είναι και πόσο αξίζουν για την αληθινή ζωή των ανθρώπων.

Το τελευταίο διάστημα ο πλανήτης μας εκφράζει αυτή την ανισορροπία.

Εκατόν τριάντα λέξεις δίνουν απαντήσεις σε πολλές από τις απορίες των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι από την Παρασκευή τα ξημερώματα ονειρεύονται τη συμμετοχή της ομάδας τους στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Έτσι γίνονταν αφορμή να σκεφτούν, να προβληματιστούν και να πάρουν θέση.

Τόσο οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες (στην Αυστραλία πρόσφατα μετρήθηκαν 47 βαθμοί πάνω από το μηδέν) όσο και υπερβολικά χαμηλές (-39 στη Μόσχα) συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν συμβόλαια με τα αποτελέσματα, αλλά με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης, οι Παναθηναϊκός, Λίβερπουλ και Λάτσιο έχουν τον πρώτο λόγο ενώ η Μάλαγα, λόγω κυρίως του πρωταθλήματος που πρεσβεύει και κατά δεύτερο της νίκης που πέτυχε (1-0) επί της Μποαβίστα, έχει επίσης προβάδισμα.

β. Γιατί ο Ιησούς δίδασκε με αυτές;

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα απελευθερώνοντας όλο και περισσότερη ένταση!

Φυσικά, η νικήτρια του ζευγαριού Μάλαγα-Μποαβίστα θα αποτελεί το μήλον της Έριδος για τις υπόλοιπες τρεις ημιφιναλίστ που θα μπουν στην κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ, την επόμενη Παρασκευή, αφού έτσι κι αλλιώς θα είναι - θεωρητικά - η πιο αδύναμη από τις ομάδες που συνεχίζουν.

• Αυτός ήταν τότε ο καλύτερος τρόπος για να διδάξει τις νέες, πρωτάκουστες και ανατρεπτικές αλήθειες ζωής της Βασιλείας του Θεού.

Πλημμύρες στη Νοτιοανατολική Ασία, θανατηφόροι τυφώνες στις ΗΠΑ, εκατοντάδες θύματα από το πολικό ψύχος στην Ευρώπη, εκατομμύρια θάνατοι από την έλλειψη νερού ως αποτέλεσμα της χρόνιας ξηρασίας (και άλλων πολιτικών και κοινωνικών αιτιών) στην Αφρική. Η Λάτσιο επικράτησε της Μπεσίκτας 1-0 στο Ολύμπικο και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θεωρεί «τελειωμένη υπόθεση» την πρόκριση, στηριζόμενος στη δύναμη της ομάδας του στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Άλλωστε με παραβολές δίδασκαν και οι Ισραηλίτες ραβίνοι τότε.

Όσο πλησιάζουμε με ταχύτητα στον 22ο αιώνα και στην ανακάλυψη νέων επιτευγμάτων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας τόσο πιο πολύπλοκο εμφανίζεται το πρόβλημα της μόλυνσης του αέρα που αναπνέουμε, της ατμοσφαιρικής αστάθειας της γης, της έλλειψης τρόπων για την αντιμετώπιση των ραγδαίων κλιματολογικών αλλαγών. Περισσότερο ρευστή είναι η κατάσταση στο ζευγάρι Σέλτικ-Λίβερπουλ.

• Με τις παραβολές μπορούσαν να τον καταλάβουν όλοι.

Οι «κόκκινοι» του Ζεράρ Ουγιέ απέσπασαν ισοπαλία 1-1, αλλά λόγω της παράδοσης που υπάρχει στις αγγλο-σκωτσέζικες αναμετρήσεις, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση επικράτησης της Σέλτικ.

Ενώ αφηρημένα και θεωρητικά πράγματα ήταν -και είναι πάντοτε - μόνον για λίγους.

Φυσικά, δεν τίθεται θέμα για το ποια ομάδα θα ήταν ιδανική για τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλός της στα ημιτελικά, αν προκριθεί, αφού η Μάλαγα είναι η πιο άπειρη και αδύνατη από τις Λάτσιο, Λίβερπουλ ή Σέλτικ.

• Οι παραβολές με τις αλήθειες που φανέρωναν χαράζονταν βαθιά μέσα τους και τις θυμούνταν πάντοτε.

Ακόμη όμως και η Μποαβίστα δεν θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στο πράσινο εξπρές.

Ο Ιησούς ήταν πρωτότυπος και ασυναγώνιστος αφηγητής παραβολών.

Ο πιο δύσκολος υποψήφιος αντίπαλος θα πρέπει να θεωρείται η Λάτσιο, ενώ η Λίβερπουλ δεν προκαλεί πια δέος ακόμη και με τον Όουεν σε μεγάλα κέφια.

Οι επιστήμονες ερευνητές των Ευαγγελίων επισημαίνουν ότι τουλάχιστον το 1/3 της διδασκαλίας του είναι με παραβολές.