Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Σάτιρα

( ευκαριστώ ατήνα :: 13/1/2006 17:54:28) 

Ευκαριστώ Ατήνα

ΠΑΟ: ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΛΚΕΡ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

6. Η κατάλυση της Αρμοστείας στην Κρήτη. Το πρώτο ενωτικό Ψήφισμα των Κρητών

Μου το έχουνε πει αρκετοί πολιτευτές: άμα εκλεγείς και πας στην Αθήνα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξεχνάς ότι υπάρχει η Θεσσαλονίκη ως πόλη.

Η «ψύχωση» του Φράνκι

Δύο μεγάλα εξωτερικά γεγονότα ήρθαν να ταράξουν πάλι την πορεία των κρητικών πραγμάτων: η προσάρτηση της Βοσνίας και της Ερζεγοβίνης από την Αυστρία και η ανακήρυξη της Βουλγαρίας σε βασίλειο, με ταυτόχρονη προσάρτηση της Ανατολικής Ρωμυλίας. Χάνεις την αίσθηση και πιστεύεις πια πως η Ελλάς εκτείνεται απο τη Βουλή ως το μοτέλ "Λεβέντης".

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΕΤΑΚΗΣ

Η ελληνική κυβέρνηση του Γ. Θεοτόκη υπέδειξε στους Κρήτες την ανάγκη λαϊκών κινητοποιήσεων, για την κήρυξη της ένωσης με την Ελλάδα.

Παραπέρα δεν υπάρχει, είναι Βουλγαρία ή κάποια άλλη χώρα, με την οποία δεν αξίζει να ασχοληθείς, παρά μόνον όταν έρθει η ώρα να αλιεύσεις ψήφους.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ούλκερ

Σε λαϊκή συγκέντρωση στα Χανιά εγκρίθηκε ομόφωνα το πρώτο ψήφισμα της ένωσης και η Κρητική Κυβέρνηση εξέδωσε με τη σειρά της επίσημο Ψήφισμα (24 Σεπτεμβρίου 1908).

Τότε ξανάρχεσαι για λίγο, αρχίζεις πάλι τις χαμογελαστές βόλτες συνοδεία κάμερας, τριγυρνάς στο Καπάνι, μιλάς για την όμορφη Θεσσαλονίκη, για τα γλυκά του Τερκενλή, για την ερωτική πόλη και πόσο νόστιμος είναι ο τζουσλαμάς με μπούκοβο.

Ζωντανός στην υπόθεση «πρόκριση» έμεινε χθες ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ύστερα από ένα παιχνίδι με πολλές (και μεγάλες) διακυμάνσεις στην απόδοσή του νίκησε με την ψυχή στο στόμα την Ούλκερ (78-74).

Για την επίσημη έναρξη της νέας περιόδου της πολιτικής ζωής στην Κρήτη, σχηματίστηκε προσωρινή διακομματική Κυβέρνηση.

Κάνεις και καμιά βόλτα στις λαϊκές αγορές να σε δούνε, καμιά συνέντευξη στα ραδιόφωνα υπέρ των συνταξιούχων, πας στο τάδε σύλλογο που γιορτάζει, σε κάνα γάμο, σε κάνα ευχέλαιο, πλακώνεις και μερικά ρουσφέτια και πάει τελείωσε, ως εκεί υπάρχει για σένα η πόλη.

«Οφείλεται στον τρόπο, με τον οποίο έχει γαλουχηθεί η ομάδα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, για να μην προκαλέσει διεθνείς περιπλοκές με την αντίδραση της Τουρκίας, απέφυγε να αναγνωρίσει επίσημα την ένωση και περιορίστηκε σε παρασκηνιακές οδηγίες στη νέα Προσωρινή Κυβέρνηση της Κρήτης.

Μετά περιμένεις το καλύτερο, να σε εκλέξουν, για να φύγεις κωλοτουμπηδόν απ' το παλιοχώρι και να ξαναγυρίσεις στην Αθήνα.

Είναι θέμα νοοτροπίας του προπονητή και των παικτών.

Αξιωματικοί της Πολιτοφυλακής Κρήτης

Κάποιοι αρσενικοί βουλευτές μάλλον το σκέφτονται και ως δραπέτευση απ' το μικροαστισμό του σπιτιού. Είναι θέμα δουλειάς, που ξεκινά από την προετοιμασία, την προπόνηση, την καθημερινότητα της ομάδας.

11. Το Ψήφισμα της 24ης Σεπτεμβρίου 1908: «Η Κυβέρνησις της Κρήτης, διερμηνεύουσα το αναλλοίωτον φρόνημα του Κρητικού Λαού, κηρύσσει την ανεξαρτησίαν της Κρήτης και την ένωσιν αυτής μετά της Ελλάδος, όπως μετ' αυτής αποτελέση αδιαίρετον και αδιάσπαστον Συνταγματικόν Βασίλειον. Παρακαλεί την A.M. τον Βασιλέα ν' αναλάβη την διακυβέρνησιν της νήσου. Δηλοί ότι μέχρι τούτου θέλει συνεχίσει να κυβερνά την νήσον εν ονόματι της A.M. του Βασιλέως των Ελλήνων, κατά τους νόμους του Ελληνικού Βασιλείου. Εντέλλεται εις τας Αρχάς της νήσου, όπως, συμφώνως τω Ψηφίσματι τούτω, εξακολουθήσωσι ν' ασκώσι τα καθήκοντα της υπηρεσίας των».

Ε, όσο να' ναι, στη Μεγάλη Χωματερή κάτι θα σκάσει και για μας. Δεν είναι τυχαίο και δεν είναι ούτε εύκολο», εξήγησε για την ανατροπή του σκορ (42-55 στο 25') ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που και αυτός έχει τη… ψύχωση του για το έβδομο! Ξαναπροκύπτουν οι ερωτικές δυνατότητες κι ύστερα, στην Αθήνα, είναι πιο εύκολο να κρυφτείς. Για το έβδομο φάιναλ φορ της καριέρας του και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε όλες τους δυνάμεις σε άμυνα και επίθεση για να επιστρέψει ο ΠΑΟ στον αγώνα. Εξάλλου, έχεις δικό σου σπίτι, γραφεία και απεριόριστο χρόνο.

Την πρώτη φορά μαζί με τον Μπαλογιάννη στο πρώτο μέρος.

Όταν δεν σώζεις το έθνος στη Βουλή ή δεν χειροκροτείς τον αρχηγό σου και δεν σε έχουνε καλέσει στα "Μάτια της Έλλης", με τι ν' ασχοληθείς;

Η Ούλκερ με τον εκπληκτικό τον Μπλερ να εκμεταλλεύεται τον τραυματισμό του Μίντλετον (στην προσπάθειά του να σώσει την μπάλα κτύπησε στο προστατευτικό του πάγκο και «άνοιξε» το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνα για επτά λεπτά) και την αδυναμία του Παπαδόπουλου να τον μαρκάρει, σημείωσε 15 πόντους και έδωσε στο 16' προβάδισμα εννέα πόντων στην ομάδα του (28-37).

Δύσκολα βράδια.

Ο παθιασμένος Αλβέρτης με εννέα πόντους και ο Μπαλογιάννης με πέντε έφεραν το ματς στα ίσα πριν από το ημίχρονο, το οποίο έληξε με 40-42 υπέρ της Ούλκερ με απίστευτο τρίποντο του Μπλερ από το κέντρο του γηπέδου στη λήξη του χρόνου! Πρόβλημα.

Οι Τούρκοι έφυγαν ξανά στο σκορ με τους Μπούκερ (5 π. στο πρώτο ημ.), Ατσίκ να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια, αφού ο Μίντλετον «αιχμαλώτισε» τον Μπλερ.

Οπότε;

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε μπλοκαρισμένος στην επίθεση από την άμυνα ζώνης των Τούρκων και στο 26ο λεπτό έγινε ίσως το πιο καθοριστικό γεγονός του ματς. Αλλά σκέφτεσαι, πάλι: μήπως στη Σαλονίκη τι θα έκανα; Το τραύμα του Μίντλετον αιμορράγησε και οι διαιτητές έδωσαν εντολή στον Ομπράντοβιτς να αντικαταστήσει τον Αμερικανό, ο οποίος ήταν έτοιμος να εκτελέσει βολές.

Γι' αυτό και το βουλευτιλίκι για μερικούς νυμφευμένους, μετά από τη σαλονικιώτικη οικογενειακή νηστεία και το συζυγικό πάγιο, είναι σαν μια δεύτερη φοιτητική ζωή και αμειβόμενη από πάνω.

Ο φόβος του Μπλερ εμφανίστηκε ξανά!

Ευκαιρία για δεύτερο αντάρτικο.

Ο «Ζοτς» έδωσε εντολή στον Φώτση να μπει για τις βολές και ο διεθνής φόργουορντ αποδείχθηκε το τρικ της νίκης.

Δεν έχει τόση σημασία η ηλικία, αλλά κυρίως πόσο στερημένος είσαι ή μάλλον πόσο μικρός νυμφεύθηκες. Έπαιξε εκπληκτική άμυνα στον Αμερικανό σέντερ, σκόραρε στην επίθεση εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Μπλερ να βγει έξω, αφού πλέον η Ούλκερ είχε εγκαταλείψει τη ζώνη και το 45-55 με σερί 17-3 έγινε: 62-58 (28'), για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 64-60. Και μπορεί να θέλει προσοχή, μπορεί να έχει τις δυσκολίες του το πράμα, λόγω αναγνωρισιμότητας και πιθανής ηλικίας, αλλά είναι γνωστό πως το παιχνίδι δεν το κάνουν οι ωραίοι αλλά οι γενναίοι.

«Σαφώς η είσοδος του Φώτση σε θέση σέντερ ήταν σημαντικό κομμάτι για να γυρίσουμε το παιχνίδι, όμως, δεν τον επέλεξα τυχαία για να μπει στον αγώνα. Είναι δέλεαρ.

Τον προτίμησα από τους άλλους, γιατί είναι πιο εύστοχος στις βολές», απάντησε ο Ομπράντοβιτς, θέλοντας να μη χρεωθεί η ανατροπή σε αυτήν τη συγκυρία.

Κι ύστερα, στα ερωτικά το σημαντικότερο στη ζωή μας δεν είναι η πραγματικότητα αλλά η δυνατότητα.

«Αλλάξαμε τα συστήματά μας με τον Αντώνη στο πέντε. Φυσικά δεν το γενικεύω. Βέβαια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εναλλακτική λύση, από ένα ακόμη τρικ. Υπάρχουν και οι αφοσιωμένοι. Σαν αγωνιστικό μοντέλο δεν είναι σωστό. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι του έθνους που νοιάζονται μόνο πώς θα σώσουν το Λευκό Πύργο και όλη την ημέρα δεν σκέφτονται τίποτε άλλο, δεν έχουνε άλλο άγχος, παρά πότε θα γίνει όντως αποκέντρωση και τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις με πέντε κοντούς», συμπλήρωσε ο Ομπράντοβιτς. Γι' αυτό και δεν μπορούν να κλείσουν μάτι όλη την (αθηναϊκή) νύχτα, ούτε να φαν στο "Mommy's", ήσυχα, τις πέρδικες.

Η Ούλκερ δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και παρότι ο κορυφαίος όλων, Φραγκίσκος Αλβέρτης, σκόραρε ξανά (πέντε σερί πόντους), ο Μπούκερ κράτησε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι ώς το τέλος. Με τρίποντο του Αλβέρτη στα 3.20 το σκορ έγινε 76-73 και από εκεί το σημείο και μετά καλάθι δεν σημειώθηκε. Ο Ερντογκάν με 1/2 β. μείωσε (στα 44'') σε 76-74, ο Μπλερ έκοψε την μπάλα με το πόδι σε πάσα του Λάκοβιτς (το μοναδικό λάθος των διαιτητών εις βάρος του ΠΑΟ!) και ο Μπούκερ «κλώτσησε» δύο ευκαιρίες. Στα 9'' αστόχησε σε τρίποντο και στα 4'' έχασε δύο βολές. Τη δεύτερη εσκεμμένα για το ριμπάουντ, το οποίο όμως πήρε ο Κουτλουάι, ο οποίος με δύο βολές στα 2'' έγραψε το φινάλε: 78-74.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17/30 δ., 9/19 τρ., 17/18 β., 16-4 ρ., 14 ασ., 8 κλψ, 1 κοψ., 12 λ.): Αλβέρτης 17(1/2 δ., 4/5 τρ., 3/4 β., 2 αμ., 1 ασ.), Καλαϊτζής 10 (3/4 δ., 1/1 τρ., 1/1 β.), Παπαδόπουλος 4, Λάκοβιτς 2, Φώτσης 15 (3/5 δ., 2/3 τρ. 3/3 β., 3-1 ρ.), Μπαλογιάννης 5 (1 τρ.), Μίντλετον 5, Τσαρτσαρής, ΜακΝτόναλντ 10 (1 τρ.).

ΟΥΛΚΕΡ (20/31 δ., 8/17 τρ., 10/16 β., 20-6 ρ., 16 ασ., 9 κλψ, 17 λ.): Ερντογκάν 9 (2), Μπούκερ 17 (5/7 δ., 1/6 τρ., 4/6 β., 3 αμ.), Γκόλγιεβιτς 3, Ερντενάι 11 (2), Μπλερ 20 (8/10 δ., 1/1 τρ., 1/1 β., 8-2 ρ.), Ατσίκ (1 τρ.), Γκόνλουμ, Γιλντιρίμ 2, Πρασκεβίτσιους 4.