Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( κυανολευκα :: 15/1/2006 20:06:34) 

ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΑ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ: ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Εισαγωγικά στοιχεία

ΑΛΓΕΙΝΗ εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης να περιφρουρήσει με δεκάδες σεκιούριτι και κάγκελα τη θύρα των επισήμων.

Επανεξετάζεται το… κεφαλοκλείδωμα Καρεμπέ

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ είναι οι προσωπικές δυνατότητες κάθε ατόμου, που μπορεί να είναι ταλέντα, κλίσεις ή προδιαθέσεις και αναπτύχθηκαν ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης κληρονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει το χώρο, πέρα από τους κατόχους των ακριβών διαρκείας. Σε επανεξέταση της υπόθεσης των επεισοδίων του Κριστιάν Καρεμπέ - ο Γάλλος κινδυνεύει πλέον με τιμωρία για δυσφήμηση του αθλήματος - μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θα προχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη η Δικαστική Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έπειτα από σχετικό αίτημα του προέδρου της, Γιώργου Χλουμπατάκη (πρόεδρος εφετών). Οι ικανότητες αυτές μπορεί να είναι εμφανείς ή και όχι. Ποιους αλήθεια φοβούνται οι διοικούντες;

Η ΔΕΕ έκρινε αναγκαία την επανεξέταση της υπόθεσης, θεωρώντας ότι η πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής «έσφαλε ως προς την εφαρμογή της εφαρμοστέας νομικής (πειθαρχικής) διατάξεως και την κρίση περί απαλλαγής του εγκαλούμενου ποδοσφαιριστή» και αυτό επειδή «ο Κ. Καρεμπέ, αμέσως μετά την αποβολή του από τον διαιτητή με κόκκινη κάρτα, επιτέθηκε αρχικά κατά του ποδοσφαιριστή τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ι. Οκκά, τον οποίο έπιασε από τον λαιμό με χειρολαβή και τον έριξε στο έδαφος, και στη συνέχεια κατά του ποδοσφαιριστή της ίδιας ομάδας Π. Καφέ, τον οποίο γρονθοκόπησε.

Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να έχει κάποιες κλίσεις, αλλά να μην του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τις αναδείξει. Ποια μέτρα θα λάβουν άραγε όταν αποφασίσει ο Σπανουδάκης να παρακολουθήσει από κοντά αγώνα της ομάδας του;

Η ενέργεια αυτή του εγκαλούμενου ποδοσφαιριστή, η οποία δεν αναγράφηκε από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα, προκάλεσε δυσμενείς κρίσεις και απαξιωτικά σχόλια από τους φιλάθλους και τα παραπάνω έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής έχει σπάνιο μουσικό ταλέντο, αλλά ζει σε ένα απομακρυσμένο μέρος χωρίς ωδείο και χωρίς δασκάλους μουσικής που να μπορούν να τον εμψυχώσουν και να τον καθοδηγήσουν. Μήπως θα αποκλείσουν όλο το στάδιο για να μείνουν μόνοι τους;

Συνιστά, δε, η ενέργεια αυτή δυσφήμηση του αθλήματος του ποδοσφαίρου και εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 30 του ΚΑΠ και όχι του άρθρου 27 του ΚΑΠ, όπως δέχθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση, καταλήγοντας, εσφαλμένα, σε αθωωτική κρίση».

Ο μαθητής αυτός πιθανόν δεν θα καλλιεργήσει ούτε θα αξιοποιήσει επαγγελματικά την ικανότητα του αυτή.

ΣΥΝΘΗΜΑ νίκης ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ έδωσε ο Κώστας Στεφανής, μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Οι ικανότητες μας είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται οποιασδήποτε προσπάθεια για εκπαίδευση, μάθηση, επιδόσεις ή επιτεύγματα σε διάφορους τομείς όπως είναι ο αθλητισμός, η τέχνη, η επιστήμη.

"Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη πιο εύκολα.

Οι ικανότητες λοιπόν είναι σαν τα φυτά που έχουν ρίζες·

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, που έγινε πιο δύσκολο με όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά του.

θα ανθίσουν με την κατάλληλη φροντίδα ή, αντίθετα, μπορεί, ενώ έχουν ρίζες, να μην «ξεπεταχτούν» ποτέ ή να μην ανθίσουν, αν δεν τις περιποιηθεί κάποιος.

Πήραμε όμως τους τρεις βαθμούς.

Οι ικανότητές μας είναι, με άλλα λόγια, οι βασικές αποσκευές που έχουμε στη διάθεση μας για το προσωπικό μας ταξίδι στη ζωή.

Κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εναντίον της ΑΕΚ.

Σκόπιμο είναι να φροντίζουμε να τις ανακαλύπτουμε και να τις βελτιώνουμε όσο μπορούμε περισσότερο με τη στήριξη της οικογένειας, του σχολείου και της ευρύτερης κοινότητας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι, στο οποίο θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε".

Μπορούμε να χωρίσουμε τις ικανότητες σε γενικές και σε ειδικές.

ΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ των τριών βαθμών στάθηκε ο Τάσος Κατσαμπής:

Οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ εκδηλώνονται σε κάθε δραστηριότητα του ατόμου (π.χ. αντίληψη, μνήμη, ικανότητα προφορικής ή/ και γραπτής έκφρασης κ.ά.).

"Ήταν μία δύσκολη νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ εκδηλώνονται σε συγκεκριμένους και εξειδικευμένους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και συνήθως συνδέονται με κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες (π.χ. οι μουσικές ικανότητες μπορούν να αξιοποιηθούν στο επάγγελμα του μουσικού).

Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Ο Ακράτητος έπαιξε κλειστά, με ένδεκα παίκτες πίσω στην άμυνα. Βρήκαμε όμως τον τρόπο και φτάσαμε στη νίκη. Η διαιτησία δεν ήταν καλή".

ΧΩΡΙΣ τον Μπαρκ Σεγκιρί θα υποδεχθεί ο Ηρακλής την ΑΕΚ σε δύο εβδομάδες (μεσολαβεί διακοπή λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας), καθώς ο Γαλλοαλγερινός αμυντικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ του Ακράτητου, Μανουέλ Κεοσεϊάν, χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα: "Ο Ηρακλής έχει μια πολύ καλή ομάδα και έπαιξε με πολύ καλό τρόπο. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το ρυθμό και ο Ηρακλής δεν μας απείλησε. Όταν όμως μείναμε με δέκα παίκτες, ο Ηρακλής μας κέρδισε δίκαια. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αν και είναι δύσκολο στη θέση που είμαστε. Πρέπει να πάρουμε ένα επιθετικό για να λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε. Έχουμε άλλα 14 παιχνίδια και ως προπονητής δεν σηκώνω τα χέρια μου".