Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μισή η λάμψη :: 12/2/2006 21:46:56) 

Ο ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΦΗΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ (1-1) ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΣΤΙΒΟΣ

Β. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

Μισή η λάμψη

Στο Μπέρμιγχαμ για τα μετάλλια

Από την εποχή που έγινε οριστικό το σχίσμα ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία καθεμία από τις δύο Εκκλησίες πορεύτηκε το δικό της δρόμο.

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Δόξας με τον Αγροτικό Αστέρα στη Δράμα. Χίλιοι πεντακόσιοι φίλοι του ποδοσφαίρου χάρηκαν ωραίο ποδόσφαιρο και στο τέλος χειροκρότησαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων

Στόχο να επιστρέψει με νέα σοδειά διεθνών μεταλλίων έχει η αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου ανδρών και γυναικών, η οποία αναχωρεί σήμερα με 8 αθλήτριες και 2 αθλητές στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού (14-16 Μαρτίου). Το γεγονός ότι επί αιώνες δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ τους μεγάλωσε το χάσμα, την καχυποψία και την εχθρότητα.

επιμέλεια ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Οι αθλήτριες που μετέχουν είναι οι Γωγώ Κοκλώνη (60 μ.), Φλώρα Ρεντούμη (60 μ. εμπ.), Νάντια Εφεντάκη (1.500 μ.), Μαρία Τσίρμπα (3.000 μ.), Νίκη Ξάνθου και Στέλλα Πιλάτου (μήκος), Πηγή Δεβετζή και Όλγα Βασδέκη (τριπλούν) και οι αθλητές οι Γιώργος Θεοδωρίδης και Άρης Γκαβέλας (60 μ.).

Η Ανατολική παρέμεινε ταπεινή και ταπεινώθηκε περισσότερο με την κατάκτηση των ορθοδόξων περιοχών της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από τους Οθωμανούς, ενώ θα μπορούσε να αποτραπεί αυτό, αν βοηθούσαν οι Δυτικοί.

Ο φιλοξενούμενος Αστέρας μπήκε στο γήπεδο με κεκτημένη ταχύτητα από τη πρόκριση στο κύπελλο και πίεσε τη Δόξα από το ξεκίνημα.

Για «τέλος της οικονομικής δυσπραγίας της Ομοσπονδίας με τη βοήθεια της Πολιτείας», μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής στη γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών στίβου για το 2002, που οργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στον πολυχώρο «Αθηναΐς» στον Βοτανικό, παρουσία του ΓΓΑ Νίκου Έξαρχου.

Οι Δυτικοί αρκέστηκαν στην επίδειξη της δύναμής τους με την επιβολή των διδασκαλιών της Εκκλησίας τους, με τρόπο υπερήφανο και βίαιο, στις συνειδήσεις των λαών της Ευρώπης.

Μάλιστα, στο 23'΄κατάφερε να προηγηθεί με έξοχο δυνατό σουτ του Μπεκιάρη έξω από τη περιοχή (0-1).

Απονεμήθηκαν, επίσης, τιμητικές διακρίσεις για προσφορά στον στίβο στον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Κουράκη, στο Ίδρυμα Λεβέντη, στον τέως ειδικό διευθυντή Αθλητισμού Στέλιο Αγγελούδη, στη Δομνίτσα Λανίτου (πρώτη Ελληνίδα που μετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και στους χορηγούς του ΣΕΓΑΣ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Μαρτίνος Λούθηρος (16ος αι.) να δημιουργήσει ένα κίνημα διαμαρτυρίας κατά των αυθαιρεσιών του Πάπα και των απεσταλμένων του, με αποτέλεσμα να γίνει ένα νέο σχίσμα στην Ευρώπη μεταξύ των Ρωμαιοκαθολικών και των Προτεσταντών ή των Διαμαρτυρομένων.

Στη συνέχεια προσπάθησε η ομάδα του Ευόσμου για το δεύτερο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι τελευταίοι αρνήθηκαν το μυστηριακό χαρακτήρα της Εκκλησίας, τον κλήρο και τα μυστήρια εκτός από το Βάπτισμα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέστρεψαν τους ρόλους, πήραν την επιθετική πρωτοβουλία και ισοφάρισαν με το… καλημέρα.

Η Ορθοδοξία δεν έπαψε να προσεύχεται υπέρ της ενώσεως των Εκκλησιών και επιστροφής κάθε πλανημένου στην Ορθοδοξία.

Στο 46' ο Μάριος Αγαθοκλέους έπιασε ωραίο γυριστό σουτ και ο Θεοφάνους απέκρουσε σε κόρνερ.

Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει ξεκινήσει μια σειρά διαλόγων με τη Ρωμαιοκαθολική και την Αγγλικανική Εκκλησία, ενώ βρίσκεται σε μια ειρηνική σχέση με την Προτεσταντική Εκκλησία και συνεργάζεται με αυτήν σε πολλά επίπεδα μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών.

Στην εκτέλεσή του από τον Παχατουρίδη ο Αντάντο βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και με κεφαλιά από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

«Και οι δυο πλευρές βαρύνονται με σφάλματα στο ανθρώπινο επίπεδο. Οι Ορθόδοξοι, παραδείγματος χάριν, θα πρέπει να μέμφονται τους εαυτούς τους για την υπεροψία και την περιφρόνηση που έδειχναν στη Δύση κατά τη Βυζαντινή περίοδο… Κάθε δε πλευρά, ενώ ισχυρίζεται πως αποτελεί τη Μία αληθινή Εκκλησία, θα πρέπει να παραδεχτεί πως στο ανθρώπινο επίπεδο έχει αξιοθρήνητα φτωχύνει λόγω του χωρισμού. Η ελληνική Ανατολή και η λατινική Δύση χρειάζονταν και ακόμη χρειάζονται η μια την άλλη. Το μέγα σχίσμα αποδείχτηκε εξίσου τραγικό και για τα δυο μέρη» Κάλλιστος Ware, Η Ορθόδοξη Εκκλησία, σσ. 104-105.

Από αυτό το σημείο και μέχρι το τέλος το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα με τις δύο ομάδες να βγαίνουν εναλλάξ στην επίθεση χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους αντιπάλους ισόπαλους στο τελικό 1-1.

«Εμείς οι χριστιανοί, οφείλουμε να εργασθούμε πολύ με την προοπτική αυτής της συνάντησης (με τις άλλες θρησκείες). Αυτό είναι περισσότερο ενδιαφέρον παρά να φιλονικούμε μεταξύ μας» Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο βιβλίο Olivier Clement, Η αλήθεια ελευθερώσει υμάς, εκδ. Ακρίτας, Αθήνα 1997, σ. 291.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκόλια (Θεσσαλίας).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος (67' Μιχαηλίδης), Αγαθοκλέους, Μύγας, Τρούπκος, Κουσίδης, Αντάντο (88' Αγγελακάς), Παχατουρίδης, Καλιανίδης, Ράπτης (42' Ιωαννίδης), Μητσόπουλος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνους, Μπάρμπας, Λαδάκης (75' Αραμπατζής), Καλιάκης, Κυζερίδης, Τελιάδης, Σακελαρίδης, Τζιόκας, Μπεκιάρης, Μαλλούς, Ιορδανίδης (85' Κοσμίδης).