Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( η βία δεν δίνει απαντήσεις :: 5/2/2006 18:23:07) 

Η βία δεν δίνει απαντήσεις

ΠΑΟΚ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΟΥΚΙΕΛΚΑ

Γ. Ερμηνεία κειμένου Παραγωγή λόγου

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν στο Τορίνο οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ένα γεγονός που ουδέποτε άγγιξε βαθιά τους Έλληνες, καθότι τα χειμερινά σπορ δεν έχουν απήχηση στο ευρύ κοινό και δεν προσελκύουν αθλητές.

Βραβείο για τον Αναστασιάδη

1. Να κάνεις μια μικρή έρευνα για το ρατσισμό στο κοντινό σου περιβάλλον (συγγενικό, φιλικό, σχολικό) με το παρακάτω ερωτηματολόγιο και να παρουσιάσεις τα αποτελέσματά της στην τάξη σου ή σε μια εκδήλωση όλου του σχολείου σου (400 λέξεις). Και από υποδομές πάσχουμε, με την παντελή έλλειψη παγοδρομίων να είναι εμφανέστατη.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΠΑΝΑΣ

Ερωτηματολόγιο

Έχω την αίσθηση, ότι στη Βόρειο Ελλάδα δεν υιοθετήθηκαν όσο θα έπρεπε τα χειμερινά σπορ, ιδιαίτερα εκείνα που διεξάγονται σε χιονοδρομικά κέντρα.

Πρόταση για βραβείο Fair Play στον Άγγελο Αναστασιάδη θα καταθέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε χθες στη Θεσσαλονίκη. 1. Σας έχουν ποτέ αποκαλέσει με κάποιο παρατσούκλι;

Ίσως θα ήταν μια καλή επένδυση να δοθεί έμφαση σε αυτά τα αθλήματα, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να καλλιεργούνται τους μισούς μήνες του χρόνου.

"Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ένας προπονητής που έχει αφήσει μέχρι τώρα θετική αύρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο", είπε ο κ. Λιάνης και συνέχισε: Σας ενόχλησε; ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ στο Τορίνο έχουν στρέψει το βλέμμα τους εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον πλανήτη και περιμένουν να δουν τις εντυπωσιακές αναμετρήσεις στο σκι, στο πατινάζ και στο χόκεϊ. "Θα προτείνουμε να τιμηθεί για την ενέργειά του να καθήσει πίσω από τον επόπτη του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και να τον προστατέψει". ΝΑΙ ΟΧΙ Αιτιολόγηση: Οι διοργανωτές, όμως, ζουν με το άγχος που είχαν και οι Έλληνες πριν από ενάμιση χρόνο. Ο προπονητής του "Δικεφάλου" επιφυλάχθηκε να σχολιάσει το γεγονός σήμερα, όταν θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 2. Έχετε ποτέ κρίνει κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση; Ζουν με τον φόβο ταραχών και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Άγγελο Αναστασιάδη εν όψει της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, αφού ο Μάριους Κουκιέλκα δεν επέστρεψε χθες στη Θεσσαλονίκη.

ΝΑΙ ΟΧΙ

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες είναι ένας θεσμός απόλυτα παγκοσμιοποιημένος. Ο προπονητής του "Δικεφάλου" προβληματίζεται για το αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι αφού έχει χάσει τις περισσότερες προπονήσεις.

3. Θα δεχόσασταν ή θα είχατε αντίρρηση να κάτσετε στο ίδιο θρανίο με έναν τσιγγάνο;

Η εμπορευματοποίηση, που εμφανίστηκε ως αναγκαίο κακό πριν από μια εικοσαετία έχει βλάψει τα θετικά μηνύματα των Αγώνων που οραματίστηκε ο Κουμπερτέν και πολύ παλαιότερα οι αρχαίοι Έλληνες. Ευχάριστα μηνύματα ο Αναστασιάδης έχει μόνον από τον Κουτσόπουλο, ο οποίος επέστρεψε από την Τρίπολη μετά την αναβολή στρατεύσεως που εξασφάλισε και προπονήθηκε χθες κανονικά, θέτοντας υποψηφιότητα για την 11άδα του ΠΑΟΚ.

ΝΑΙ ΟΧΙ Αιτιολόγηση:

Η εμπορευματοποίηση, λοιπόν, είναι φυσικό να έχει επιφέρει φθορές. Ο Αμπονσά ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα και φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο να αγωνιστεί, αφού ο Αναστασιάδης προτιμά να τον προφυλάξει εν όψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη για το Κύπελλο.

4. Έχετε ποτέ αποκλείσει από την παρέα σας ένα άτομο το οποίο διέφερε εξαιτίας ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του;

Από 'κει και πέρα όμως, σε καμία περίπτωση η βία και η τρομοκρατία δεν αποτελούν απαντήσεις. Αμφίβολος παραμένει και ο Εγκωμίτης που ταλαιπωρείται από ίωση.

ΝΑΙ ΟΧΙ

ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ του αθλητισμού δεν μπορεί να ευχηθεί παρά να μη σημειωθεί το παραμικρό αρνητικό γεγονός στο Τορίνο.

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΟΠΑΔΟΥΣ!

5. Έχετε ποτέ θεωρήσει κάποιον κατώτερο εξαιτίας του επαγγέλματός του;

Να γίνουν οι αγώνες με πλήρη ομαλότητα και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος να βρεθούν οι αθλητές.

Σε μια θεαματική κίνηση για τα δεδομένα που ισχύουν τον τελευταίο καιρό στον ΠΑΟΚ προχώρησε χθες ο Γιώργος Μπατατούδης.

ΝΑΙ ΟΧΙ

Η Ελλάδα τα κατάφερε.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, μόλις πληροφορήθηκε την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες οπαδούς της ομάδας για επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έσπευσε να τους βοηθήσει οικονομικά, ώστε να καταβάλουν το ποσό που πρέπει προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

6. Έχετε ποτέ αναγκαστεί να κάνετε κάτι μόνο και μόνο για να νιώσετε μέλος της παρέας σας;

Μακάρι να τα καταφέρει και η Ιταλία.

Συγκεκριμένα στους δύο από αυτούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, στους άλλους δύο ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ένας αθωώθηκε, ενώ ο έκτος που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία θα δικαστεί από το αρμόδιο στρατοδικείο.

ΝΑΙ ΟΧΙ Περιγράψτε:

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ που με χαροποίησε ιδιαίτερα, είναι η διεξαγωγή του διεθνούς μαραθωνίου της Μακεδονίας στις 16 Απριλίου.

7. Έχετε αποδώσει σε κάποιον ένα χαρακτηριστικό εξαιτίας καταγωγής, θρησκείας, ιθαγένειας κ.τ.λ.

Η αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο σε συνδυασμό με τη δυναμική ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος δίνουν αίγλη στην περιοχή.

ΝΑΙ ΟΧΙ

Μπράβο στους εμπνευστές της ιδέας.

8. Πιστεύετε πως θα μπορούσατε να συνάψετε σχέση με έναν Αλβανό-ή; ΝΑΙ ΟΧΙ Αιτιολόγηση: 9. Αν οι γονείς σας σας απαγόρευαν να συναναστρέφεστε με ένα συγκεκριμένο άτομο για λόγους «αντιπάθειας» που τρέφουν προς αυτό, εξαιτίας της εμφάνισής του, θρησκείας κ.τ.λ. θα συμμεριζόσαστε την άποψή τους; ΝΑΙ ΟΧΙ