Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( μετρο θεσσαλονικης ) 

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΟΡΙΑΚΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

2.9 Θερμότητα και ρεύματα μεταφοράς

Και εισαγγελική παρέμβαση

Ντέρμπι για όλους

Είδαμε ότι τα αέρια είναι μονωτές.

Έρευνα σε βάθος για το μετρό ξεκίνησε η εισαγγελία Θεσσαλονίκης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της "Μηχανικής ΑΕ", Πρόδρομος Εμφιετζόγλου- Νέα απάντηση της "Μηχανικής" στο ΥΠΕΧΩΔΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ

Ωστόσο αν τοποθετήσουμε πάνω από τη φλόγα ενός κεριού ένα σπίρτο, το σπίρτο ανάβει.

Ειδικότερα, μετά τη μήνυση, που κατέθεσε ο κ. Εμφιετζόγλου σε βάρος των υπευθύνων του ΥΠΕΧΩΔΕ, που συνέταξαν το επίμαχο δελτίο Τύπου, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι βασιλόπιτες των διακοπών βάρυναν τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Με ποιο τρόπο μεταφέρεται θερμότητα από τη φλόγα στο σπίρτο;

Αφετηρία για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε το γεγονός ότι, εκτός από τη συκοφαντική δυσφήμιση, στις καταγγελίες υποκρύπτεται σκάνδαλο στην παραχώρηση του έργου του μετρό στη γαλλογερμανική εταιρεία.

Το 2-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν μόνο αναιμικό ως σκορ, αλλά ανέκοψε και ένα θετικό σερί εμφανίσεων για την ομάδα του Κάτανετς. Όταν μια ποσότητα υγρού ή αερίου θερμαίνεται, τότε διαστέλλεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βουρλιώτης ζητάει να σταλεί η κασέτα από τη συνέντευξη, που παραχώρησε ο πρόεδρος της "Μηχανικής ΑΕ" σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και να κληθεί ο κ. Εμφιετζόγλου να καταθέσει πρώτος ως μάρτυρας.

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, το 2-0 του Ηρακλείου ήταν προφανώς αναμενόμενο και ο ΟΦΗ με Ρουμπάκη και Αναστασιάδη παρουσιάστηκε με χαμηλές φιλοδοξίες. Οπότε η πυκνότητα της μειώνεται.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι υπάρχουν 71 αποκλίσεις από τα τεύχη δημοπράτησης και ότι το κόστος του έργου θα ξεπεράσει κατά 220 δισ. δρχ. τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό.

Αστέρας του ΠΑΟ ο Καραγκούνης, με θεαματικό γκολ και καταπληκτική απόδοση. Έτσι, κινείται προς τα πάνω και αντικαθίσταται από άλλη ψυχρότερη και πυκνότερη.

Νέα απάντηση "Μηχανικής"

Έτοιμος για μεταγραφή, μήπως όμως το έκρυψε πως είναι φευγάτος; Δημιουργούνται, λοιπόν, ρεύματα μεταφοράς.

Για επιλεκτική μνήμη κατηγόρησε χθες η "Μηχανική ΑΕ" τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, με αφορμή προχθεσινές του δηλώσεις για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τα κεφάλια μέσα!

Με τέτοια ρεύματα μεταφοράς αέρα, που προκαλεί το θερμό σώμα της σόμπας ή το καλοριφέρ, ζεσταίνεται το δωμάτιο μας το χειμώνα.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας -επικεφαλής της κοινοπραξίας "Μακεδονικό Μετρό"- σημειώνεται ότι ο κ. Λαλιώτης, στη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΤ 3, αν και αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του μετρό, αποσιώπησε σκόπιμα σειρά σχετικών ζητημάτων μείζονος σημασίας.

ΠΑΟ - Ολυμπιακός, σε ντέρμπι ικανό να ορίσει πόσο ενδιαφέρουσα θα αποδειχθεί η συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Αλλά και τα μακαρόνια βράζουν στη κατσαρόλα μας λόγω των ρευμάτων μεταφοράς του νερού, που δημιουργούνται καθώς αυτό συνεχώς θερμαίνεται (Εικ. 2.48).

Για παράδειγμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση, το νομικό συμβούλιο του κράτους με απόφασή του, αλλά και η επιτροπή Μεγάλων Έργων με έγγραφό της, έχουν αναγνωρίσει τη δυνατότητα αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της κοινοπραξίας.

Με "πράσινη" νίκη, ο Παναθηναϊκός πιάνει κορυφή.

Στα υγρά και στα αέρια η θερμότητα διαδίδεται κυρίως με ρεύματα μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαλιώτης είχε χαρακτηρίσει την κοινοπραξία "Μακεδονικό Μετρό" ανυπόστατη, εξαιτίας των επανειλημμένων αλλαγών στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Με ισοπαλία, ο Ολυμπιακός χαμογελά πλατιά και με "κόκκινο" τρίποντο, λέει "αντίο". Γνωρίζουμε ότι όταν η θερμότητα διαδίδεται με αγωγή, τα μόρια του υλικού δεν μετακινούνται από τη μια περιοχή στην άλλη.

Στις κατηγορίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ότι η "Μακεδονικό Μετρό" δεν μπορούσε να καλύψει τρία βασικά σημεία της σύμβασης, η κοινοπραξία ανταπάντησε χθες ότι έχει αποδεχθεί με επιστολή της την επίλυση των διαφορών αυτών από τα ελληνικά δικαστήρια, σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης.

Έχει και πρόγραμμα λουκούμι στον δεύτερο γύρο… Αντιθέτως, όταν δημιουργούνται ρεύματα μεταφοράς, ύλη, δηλαδή μόρια, μετακινούνται από μία περιοχή που έχει υψηλή θερμοκρασία προς μια ψυχρότερη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη "Μηχανική", για τα δύο εκ των τριών αυτών σημείων, η επιτροπή επεξεργασίας του κειμένου της σύμβασης είχε αποδεχθεί τις θέσεις της "Μακεδονικό Μετρό".

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ θα κυλήσει άκρως… ελληνικά.

Αυτό συνεχίζεται μέχρι όλο το υγρό ή το αέριο, να αποκτήσει την ίδια θερμοκρασία.

Εθνικά ασύμφορη η σύμβαση

Με το ποιος διαιτητής θα κληρωθεί. Η διάδοση της θερμότητας με μεταφορά είναι μια συνηθισμένη διαδικασία στη φύση τόσο σε φαινόμενα μικρής κλίμακας, όπως κατά το βρασμό του νερού, τη θέρμανση του δωματίου από το καλοριφέρ, την ψύξη των τροφίμων στο θάλαμο του ψυγείου ή τη θέρμανση του σώματος μας με τη ροή του αίματος, όσο και σε φαινόμενα μεγάλης κλίμακας.

Η κοινοπραξία, μέσω της ανακοίνωσης, επανέλαβε τις θέσεις της περί του εθνικά και οικονομικά ασύμφορου χαρακτήρα της σύμβασης του ΥΠΕΧΩΔΕ με τη Bouygues.

Με την επιστροφή Ζε Ελίας. Τέτοια είναι η κυκλοφορία του αέρα στην ατμόσφαιρα, που προκαλεί τους ανέμους, και η μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού στους ωκεανούς με τα θαλάσσια ρεύματα που ξεκινούν από τις θερμές τροπικές περιοχές.

Εστιάζοντας στις αδυναμίες της σύμβασης με το γαλλικό όμιλο, η "Μηχανική" αναφέρει ότι, εκτός του ότι αυτή είναι ακριβότερη κατά 150 δισ., περιέχει πλέον των 70 αποκλίσεων από τα συμβατικά τεύχη.

Με τον Κωνσταντίνου. Αν εμποδίσουμε την κυκλοφορία του αέρα γύρω από ένα ζεστό αντικείμενο τότε σχεδόν μηδενίζεται η μεταφορά θερμότητας από αυτό, μέσω ρευμάτων μεταφοράς.

Στα μειονεκτήματα της σύμβασης περιλαμβάνεται, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, το γεγονός ότι, βάσει αυτής, η επίβλεψη του έργου δεν θα γίνεται από ελληνική υπηρεσία, αλλά από τον ανάδοχο γαλλικό όμιλο.

Είπαμε, ντέρμπι κρίσιμο, που έχει σημασία για όλες τις ομάδες. Αυτό επιτυγχάνεται με την επένδυση, λόγου χάρη, των σωλήνων μεταφοράς ζεστού νερού με θερμομονωτικό υλικό, με τα μάλλινα ρούχα στο σώμα μας, με τα φτερά και τα πούπουλα στα πουλιά κ.τ.λ.

Εξάλλου, δια της ανακοίνωσής της, η "Μακεδονικό Μετρό" επανέλαβε το αίτημά της να πληροφορηθεί το συντάκτη του "δύσοσμου", όπως το χαρακτηρίζει, δελτίου Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο ΠΑΟ έδωσε σε όλους να καταλάβουν τι σημαίνει… Παναθηναϊκός!

Αυτά τα υλικά παγιδεύουν μέσα, σε μικρές κοιλότητες (πόρους),αέρα, αποτρέποντας τη δημιουργία ρευμάτων μεταφοράς.

"Γιατί ο κ. Λαλιώτης δεν επιλέγει τη διαδικασία που ακολούθησε το δημόσιο στα έργα του αερολιμένα Αθηνών και του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Ψυτάλλειας, ώστε να διασφαλιστεί η κατασκευή ενός άρτιου έργου για τη Θεσσαλονίκη;", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δεξίωση στο "Εκάλη κλαμπ" πήρε άριστα στην οργάνωση και οι αδελφοί Γιαννακόπουλου υψηλό βαθμό σε δηλώσεις και δημόσιες σχέσεις.

Για αυτό και τα μάλλινα ρούχα μας "ζεσταίνουν" το χειμώνα.

Και στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρά το σκαμπίλι από την ΑΕΚ, το μεσημέρι της Κυριακής μαζεύτηκαν άπαντες και τα χαμόγελα περίσσεψαν.

Εικόνα 2.48 Το νερό καθώς βράζει αναδεύεται. Θερμότητα μεταφέρεται με τη συνεχή μετακίνηση ζεστού νερού με ρεύματα μεταφοράς από το θερμό πυθμένα της κατσαρόλας προς την επιφάνεια. Πάνω από τη θερμή επιφάνεια του νερού οι θερμοί υδρατμοί δημιουργούν ρεύματα μεταφοράς αέρα

Στο μεταξύ το θέμα του μετρό της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αισιοδοξία τέτοιες ημέρες είναι απαραίτητος σύντροφος.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Τρακατέλλης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε, ζήτησε να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία απέρριψε τον Ιούλιο την καταγγελία της "Μακεδονικό Μετρό".

Ο Μπιούφορντ, κλου της παρέας με φαρδύ τζιν, κολιέδες στον λαιμό και μπλούζα ράπερ.

Ο κ. Τρακατέλλης ζήτησε καταρχάς να πληροφορηθεί το κατά πόσο η Επιτροπή έχει λάβει οριστική απόφαση, ποια είναι αυτή, καθώς και το εάν η υπόθεση επιδέχεται άνοιγμα εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία ανατροπής.

Μάλιστα, έδωσε το έναυσμα για την αποχώρηση.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έθεσε θέμα σχετικό με το εάν μπορεί να εξασφαλιστεί η γρήγορη εκ νέου εξέταση του φακέλου, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε, η Επιτροπή χρειάστηκε 18 μήνες, για να προβεί σε κάποια ανακοίνωση επί της καταγγελίας.

Σηκώθηκε ο "πράσινος" φόργουορντ, ακολούθησαν σαν ελατήρια οι υπόλοιποι!

"Δεδομένου ότι το ελληνικό υπουργείο Δημοσίων Έργων έχει δηλώσει ότι υπογράφεται η σύμβαση, υπάρχει δυνατότητα έναρξης του έργου χωρίς την περαιτέρω εμπλοκή του, λόγω αμφισβήτησης της σύμβασης;" σημείωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Και έμεινε ο Παύλος να αγορεύει.

Τέλος ο κ. Τρακατέλλης ζήτησε να μάθει αν μετά την εξέταση της καταγγελίας προέκυψε κάποια πλημμέλεια εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών περί δημοσίων συμβάσεων στο έργο του μετρό.

Να κάνει την πρόβλεψη ότι μετά το 2004 το ποδόσφαιρο θα γυρίσει στο ΟΑΚΑ. Να μιλά για την "καψούρα" του με την ΠΑΕ. Να λέει πως γήπεδο στον Ελαιώνα δεν γίνεται, διότι, κατά τις πληροφορίες του, υπάρχει τόξο σεισμογενές. Και να αποκαλύπτει, ότι μπορεί σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες (Σταθοκωστόπουλος) να φτιάξει "πράσινο" Παλαί ντε σπορ!

ΓΕΜΙΖΕ, γέμιζε το Χαριλάου στο ματς του Άρη με την ΑΕΚ και ποιοι χαμογελούσαν περισσότερο με ικανοποίηση, λέτε; Οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη! Όχι ακριβώς γιατί ο Νίρεν και οι συμπαίκτες του θα είχαν συμπαράσταση θερμή, αλλά και γιατί θα ζεσταινόταν και η δική τους τσέπη. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου… Οι εισπράξεις έφτασαν τα 90.000 ευρώ και από το βράδυ, ο Α.Σ. Άρης, δηλαδή οι οργανωμένοι, έσπευσαν να ζητήσουν τα χρήματά τους. Το ποσοστό τους, ντε… Θα έχουν έξοδα τα παιδιά. Τους παίκτες θα κοιτάξουν ή το ταμείο τους;

ΜΗΝ τάξεις του άγιου κερί και του παιδιού… μεταγραφή! Έτσι συμβαίνει με τον Κοτσόλη. Του είπαν για την Άρσεναλ και ο νεαρός "κίπερ" το έδεσε. Τόσο, ώστε θέλει από τώρα να πέσει στην αγκαλιά του Βενγκέρ για δοκιμή. Ναι, αλλά ο Μαρκαριάν, όσο και να υπολογίζει για δεύτερο τον Κοτσόλη, τον προτιμά από τον Μαρτζώκα εν όψει Ολυμπιακού. ΜΕΤΑ τον Σολάκη, νέα επιστροφή προαλείφεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι, για να μην πιστέψει κανείς ότι μεταγραφές γίνονται δίνοντας χρήματα. Ο Μάκης το γνωρίζει καλά… Με ποιον θα αντικαταστήσει, λέτε, τον Τσάρτα; Με τον Ρούσεφ! Θα θυμάστε τον Βούλγαρο. Ήταν και κάποιο παλαιότερο φεγγάρι στην ΑΕΚ, κρίθηκε όμως ότι χρειάζεται… ψήσιμο και τον έστειλαν για το αγροτικό. Το αν τελείωσε η περιπλάνηση, προσεχώς θα φανεί.

ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ιστορίες οι Ιταλοί δεν παίζονται. Όλα κι όλα… Η "Γκαζέτα" γράφει ότι ο Νικολαΐδης ενδιαφέρει την Μπολόνια και το site "Καλτσιομερκάτο" τονίζει πως ο Ντέμης έκλεισε στην Περούτζια. Δηλαδή, πώς "έκλεισε"; Τόσο εύκολα; Τι να πιστέψουμε τώρα… Στείλτε τον επιθετικό της ΑΕΚ όπου θέλετε. Είτε να κάνει παρέα στον Σινιόρι (Μπολόνια), είτε κοντά στον Βρύζα. Άλλωστε, με την Περούτζια δεν μπορεί, κάποιο (ελληνικό) μεταγραφικό… λούκι υπάρχει…