Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( oι παγκόσμιοι αγώνες νεότητας ) 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Απορρίφθηκε στο ΝΑΤΟ η πρόταση θωράκισης της Τουρκίας εν όψει πολέμου στο Ιράκ

14.2 Τεκμηρίωση του Προγράμματος

Oι παγκόσμιοι αγώνες νεότητας

Η Ελλάδα στη γραμμή των ΗΠΑ

Με τον όρο τεκμηρίωση εννοείται το σύνολο του γραπτού υλικού που περιγράφει τα συστατικά μέρη και τις λειτουργίες ενός νέου προγράμματος ή τις τροποποιήσεις που έγιναν σε ένα υπάρχον πρόγραμμα.

Εννέα αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στους 1ους παγκόσμιους αγώνες νεότητας που θα διεξαχθούν στη Μόσχα, 9-20 Ιουλίου.

Βαριές κουβέντες του Γάλλου πρέσβη με τον Νίκολας Μπερνς

Στο σχήμα 14.1 φαίνεται η διαδοχή των φάσεων ανάπτυξης ενός προ γράμματος.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για τη ρωσική πρωτεύουσα την Κυριακή και αποτελείται από τους εξής αθλητές και αθλήτριες:

ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η τεκμηρίωση δεν αποτελεί μια ξεχωριστή φάση στην ανάπτυξη ενός προγράμματος, αλλά μία παράλληλη διαδικασία που συμπληρώνει όλα τα στάδια ανάπτυξης ενός προ γράμματος.

Ενόργανη γυμναστική (α), Καράμπαλης, Νάκος, Φανδρίδης.

Στο… πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών τάχθηκε η Ελλάδα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, όπου η Συμμαχία δεν έλαβε απόφαση επί του αιτήματος της Ουάσιγκτον για ενίσχυση της Τουρκίας εν όψει πιθανού πολέμου στο Ιράκ. Στην ίδια συνεδρίαση ειπώθηκαν "βαριές κουβέντες", με πρωταγωνιστές τον Αμερικανό πρέσβη Νίκολας Μπερνς και το Γάλλο ομόλογό του.

Σχ. 14.1. Φάσεις ανάπτυξης προγράμματος

Ενόργανη γυμναστική (κ), Καργιώτη, Παπάκου, Σιώρα.

Ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση του Έλληνα πρέσβη στο ΝΑΤΟ

Οι παλιοί προγραμματιστές λένε:

Ρυθμική γυμναστική, Πολυδώρου, Καρυάμη, Γεωργακοπούλου. Επί 4 ώρες οι αντιπρόσωποι συζητούσαν το αμερικανικό αίτημα (μεταξύ άλλων, να αποσταλούν μαχητικά αεροσκάφη και πύραυλοι Πάτριοτ στην Τουρκία, ναυτικές δυνάμεις στον Βόσπορο, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και στρατιωτική βοήθεια).

"Η τεκμηρίωση είναι χάσιμο χρόνου."

Οι αγώνες της ενόργανης γυμναστικής θα γίνουν στις 14-18 Ιουλίου και της ρυθμικής στις 4-16 Ιουλίου. Στο πλευρό του κ. Μπερνς τάχθηκαν ο Καναδάς, η Βρετανία, η Δανία, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ολλανδία και - εν μέρει - η Ιταλία.

Παραλείπουν όμως να πουν πόσο χρόνο αφιέρωσαν για να κάνουν μία αλλαγή στο παλιό τους πρόγραμμα που δεν είχε τεκμηρίωση.

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στη χώρα μας στις 19 Ιουλίου. Ο Τούρκος πρέσβης κ. Ουζουμτσού τόνισε ότι η τουρκική κυβέρνηση χρειάζεται την κάλυψη του ΝΑΤΟ διότι δεν πρέπει να δοθεί στην κοινή της γνώμη η εντύπωση ότι η Άγκυρα έχει αφεθεί στη μοίρα της.

Ας δούμε λοιπόν επιγραμματικά, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να γίνεται τεκμηρίωση, ποιες κατηγορίες τεκμηρίωσης υπάρχουν και τέλος ποιες ανάγκες εξυπηρετεί η ύπαρξη της τεκμηρίωσης.

Καμπ προετοιμασίας για τους πυγμάχους του Ηρακλή.

Ο Γάλλος πρέσβης ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη λήψη απόφασης πριν από τη συνεδρίαση (προγραμματισμένη για μεθαύριο) του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι είναι διατεθειμένος να φθάσει μέχρι το βέτο.

Ιδιαίτερα καυτός αναμένεται ο Αύγουστος για τους πυγμάχους του Ηρακλή, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του προπονητή του συλλόγου Τάκη Θωμαΐδη (εδώ διακρίνεται με τους πρωταθλητές του συλλόγου, Ογκανιάδη, Βαλταδόρο, Μπουγαΐδη, Τουσίδη και τον πρόεδρο της ΕΟΠ Β. Ελλάδος κ. Αντωνόπουλο) θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουν τους επόμενους μήνες.

Ο Έλληνας αντιπρόσωπος, πρέσβης κ. Κασκαρέλης, υποστήριξε τη θέση της Τουρκίας, προκαλώντας την ικανοποίηση και του κ. Μπερνς.

Το ευχάριστο για τους κυανόλευκους είναι ότι η προετοιμασία τους θα γίνει σε χώρο που ενδείκνυται για την συγκεκριμένη εποχή.

Ο Έλληνας διπλωμάτης συμφώνησε με την άμεση λήψη απόφασης, όπως ζητούσαν οι ΗΠΑ, διότι - όπως είπε - εάν ληφθεί απόφαση αργότερα, υπό την πίεση των γεγονότων, "θα προκληθούν ανεπιθύμητες διασυνδέσεις, παρερμηνείες και σχόλια".

Ο παλαιός αθλητής του "γηραιού" Γιώργος Τσόγκανος (τον οποίο ευχαριστούν τόσο ο κ. Θωμαΐδης όσο και οι πυγμάχοι), παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του κάμπιγκ Καλογριάς και έτσι οι κυανόλευκοι θα μπορέσουν να προπονηθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες . Τα πνεύματα οξύνθηκαν, καθώς στο πλευρό του Γάλλου πρέσβη τάχθηκαν ο Γερμανός, ο Βέλγος και ο Λουξεμβούργιος. Ο κ. Μπερνς απείλησε πως εάν δε ληφθεί απόφαση, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν μόνες τους στην προάσπιση της Τουρκίας, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, λόρδος Ρόμπερτσον, είπε ότι θα τηλεφωνήσει στον Ζακ Σιράκ, για να πάρει την απάντηση του Γάλλου πρέσβη ότι "θα έχετε ανύπαρκτες πιθανότητες επιτυχίας".