Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παρέλαση "αστέρων" ) 

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Tύπου για το ολυμπιακό μίτιγκ στίβου που θα γίνει στο Καυταντζόγλειο στις 27 Ιουλίου.

Στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Γ4 Δραστηριότητες παραγωγής λόγου

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΤΙΓΚ ΣΤΙΒΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ιδιωτικός τομέας πληγώνει το ΕΣΥ

Ακούω και μιλώ

Παρέλαση "αστέρων"

Το 70% έως 80% των μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας ανήκει σε ιδιώτες

1. Αν ξέρετε κάποια ιστορία που να δείχνει τέτοια σχέση ανθρώπου-ζώου, παρόμοια με αυτή του εισαγωγικού κειμένου, αφηγηθείτε τη στην τάξη.

Μετά από 14 χρόνια δίνεται η ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να πρωταγωνιστήσει ξανά στον κλασικό αθλητισμό, με τη διοργάνωση του διεθνούς ολυμπιακού μίτιγκ στίβου, που θα γίνει στο Καυταντζόγλειο στάδιο στις 27 Ιουλίου, στη μνήμη του βαλκανιονίκη μας Γρηγόρη Λαμπράκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

2. Αφηγηθείτε στους συμμαθητές σας ένα περιστατικό από μια εκδρομή στη φύση που σας έχει εντυπωσιάσει.

"Μετά το μίτιγκ του κλειστού στίβου στην Αθήνα, ήρθε η ώρα της Θεσσαλονίκης για μία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών.

Μπορεί το ΕΣΥ να έχει "ζωή" κάπου είκοσι χρόνια, ωστόσο χθες η Βουλή "άκουσε" μία σειρά από στοιχεία για το σύστημα υγείας και περίθαλψης της χώρας, που δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει από το '81, κυρίως από γιατρούς και νοσηλευτές.

- Προσέξτε τη δομή της αφήγησής σας, όπως και τις συνδετικές λέξεις ή φράσεις που θα χρησιμοποιήσετε.

"Πιστεύουμε ότι με την εμπειρία των στελεχών μας η οργάνωση θα πετύχει.

Αττικό Νοσοκομείο. Θα λειτουργήσει σύντομα υποσχέθηκε ο κ. Στεφανής

3. Σας άρεσε η αφήγηση που ακούσατε από το συμμαθητή σας;

Πρέπει και η Θεσσαλονίκη να αγκαλιάσει μια εκδήλωση που θέλουμε να γίνει θεσμός", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέθεσαν ότι είναι ιδιαίτερα διογκωμένος ο ιδιωτικός τομέας.

- Ποια στοιχεία της σας άρεσαν περισσότερο;

Στο μεταξύ, με τους Σοτομαγιόρ, Πεντρόζο, Τελέζ και Γκαρσία βρίσκεται σε επαφή ο Κώστας Γατζίας, ο υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης.

Και ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, αφού υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει άμεσα το δημόσιο Αττικό Νοσοκομείο (Χαϊδαρίου), δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα παράπονο για όσα έχουν ειπωθεί τελευταία εναντίον του, τονίζοντας: "Όταν θίγεται η προσωπική μου αξιοπρέπεια μπορώ και εγώ να αντιδράσω", σημείωσε χαρακτηριστικά.

- Ποιες θεωρείτε αδυναμίες της αφήγησης αυτής;

Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως στα 800 μ. ο Έβερετ (1.43.20), ο Κενυάτης Ουιάνγκα (1.44.34), στα 400 μ. με εμπόδια ο Αμερικανός Γιανγκ (46.78), στα 5.000 μ. ο Τζελούλε (13.02.50), στο μήκος ο Μπέκφορντ (8.62 μ.), στα 3.000 μ. στιπλ ο Κίπκετερ (7.54.00) και άλλοι. Οι βουλευτές της Ν.Δ. παρουσίασαν χθες αριθμούς που δείχνουν ότι το 70%-80% των μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας (π.χ. αξονικοί τομογράφοι, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα) ανήκουν σε ιδιώτες.

4. Δείτε προσεκτικά την εικονογραφημένη ιστορία του Quino στη διπλανή εικόνα.

Το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης το παραδέχθηκαν και οι Έλληνες αθλητές -Πανάγου, Κεντέρης και Παπαδημητρίου, οι οποίοι βρέθηκαν στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου. Κάτι, που όπως είπαν πολλοί βουλευτές, ανεβάζει το κόστος νοσηλείας για τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος πληρώνει πολλά χρήματα από την τσέπη του.

Μπορείτε να αφηγηθείτε με λόγια όσα δείχνουν οι εικόνες;

Μόνη ανησυχία των διοργανωτών αποτελεί η προσέλευση του κόσμου στο στάδιο και γι' αυτό το λόγο μέσω της παλιάς πρωταθλήτριας Ευρώπης, Άννας Βερούλη, έχει μεθοδευτεί μία εκστρατεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Λάρισα, προκειμένου οι φίλοι του στίβου να έρθουν στους αγώνες.

Όταν νωρίτερα - πριν από τη συζήτηση της επερώτησης της Ν.Δ. για την υγεία - ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέκος Χρυσανθακόπουλος κατήγγειλε ότι μεγάλος προμηθευτής νοσοκομείων που "τα παίρνει από το Δημόσιο" ανοίγει μεγάλο ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο στην Πάτρα, ο υφυπουργός Υγείας Έκτωρ Νασιώκας είπε ότι για να αντιμετωπισθούν τέτοια φαινόμενα χρειάζεται ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Quino, Ο κόσμος ανάποδα, εκδ. Ars Longa

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των κ.κ. Λυσσαρίδη και Αγγελούδη, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα γίνουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Και σ' αυτό θα πρέπει - πρόσθεσε - να υπάρξει διάταξη που να καθιερώνει το "πόθεν έσχες" αυτών των ιδιωτών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης είπε ότι τώρα πια η πόλη μας βγαίνει από την αθλητική απομόνωση και γι' αυτό η προσέλευση του κόσμου στους αγώνες κρίνεται απαραίτητη.

Τα στοιχεία, όμως, έπεφταν "βροχή".

Η γενική είσοδος θα είναι 1.000 δρχ., ενώ οι μαθητές θα κόβουν εισιτήριο της τάξης των 500 δρχ.

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης με ερώτηση την οποία κατέθεσε στη Βουλή καταγράφει ότι "το 75% των ιατρικών συσκευών του ΙΚΑ δεν χρησιμοποιούνται ή εμφανίζουν κακή ή πολύ κακή κατάσταση".

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σεβαστής μας ξάφνιασε όλους, όταν ανακοίνωσε ότι η Θεσσαλονίκη διεκδικεί με αξιώσεις τόσο τους πανευρωπαϊκούς του 2000, όσο το παγκόσμιο κλειστού στίβου το 2003.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφού επέρριψε προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, σημείωσε ότι αν και είχε προειδοποιήσει τον πρώην υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο λέγοντάς του "πρόσεχε θα πέσεις", αυτός έβαλε ψηλά τον πήχυ και "έπεσε", με αποτέλεσμα σήμερα το… ράντζο στο κρατικό νοσοκομείο να στοιχίζει 300.000 δρχ. την ημέρα!