Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( οφέλη από το θεσμό των χορηγιών :: 8/3/2006 20:43:56) 

Οφέλη από το θεσμό των χορηγιών

Κανόνες υγείας και ασφάλειας στο νερό

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ - Επιχειρηματιών

Η επαφή με το υγρό στοιχείο (θάλασσα & πισίνα) όσο ελκυστική και ευχάριστη είναι, άλλο τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του θεσμού των χορηγιών αφορούν και τις δύο πλευρές είναι το βασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ - Επιχειρηματιών.

Στην Ελλάδα συμβαίνουν αναλογικά οι περισσότεροι πνιγμοί από όλες τις άλλες μεσογειακές χώρες.

Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι η δημοφιλία των εταιρειών που εφάρμοσαν το θεσμό της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τα τρία τελευταία χρόνια αυξήθηκε κατά 50%, στοιχείο που παρουσίασε η Μαριάνα Πάγκαλου, πρόεδρος του ΙΑΓΜΕ.

Για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις, θα πρέπει να γνωρίζουμε και να τηρούμε αυστηρά συγκεκριμένους κανόνες ασφάλειας.

Αυτό σημαίνει αύξηση της αναγνωρισιμότητας των εταιρειών με ό,τι θετικό αποφέρει.

Η καλή ικανότητα κολύμβησης δεν είναι απαραίτητα στοιχείο που μειώνει πάντα τον κίνδυνο.

Όμως τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εταιρείες και ιδιώτες που θα επιθυμούσαν να ενισχύσουν ως χορηγοί το έργο πολιτιστικών φορέων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων στις θάλασσες αφορά τους έμπειρους κολυμβητές.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό και ενδεικτικά η Αναστασία Τούρτα, διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, ανέφερε ότι ποσά μεγαλύτερα των 300 ευρώ θα πρέπει να κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι στις υπηρεσίες του εκάστοτε φορέα.

Παιδιά σε πισίνα εκμάθησης

Από την αρχαία Ελλάδα

Θυμηθείτε !!! Η τήρηση των κανόνων ασφάλειας σώζει ζωές Γενικά - Δεν κολυμπάμε, εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα. - Δεν κολυμπάμε, εάν έχουμε καταναλώσει αλκοολούχα ποτά. - Δεν κολυμπάμε μετά από έντονη σωματική άσκηση και γενικά, εάν είμαστε κουρασμένοι. - Δεν κολυμπάμε, εάν αισθανόμαστε οποιαδήποτε σωματική ενόχληση. Στην πισίνα - Είσοδος και έξοδος στην πισίνα γίνεται μόνο από τις ειδικές σκάλες στα πλαϊνά τοιχώματα. - Κολυμπάμε πάντα στις διαδρομές που ορίστηκαν ανάλογα με την ικανότητα μας (διαχωρισμός αρχαρίων & έμπειρων). - Δεν κολυμπάμε ποτέ κάτω από το βατήρα καταδύσεων. - Δεν παίζουμε ούτε τρέχουμε έξω από την πισίνα. - Δεν πλησιάζουμε ούτε παίζουμε με τις βάνες υπερχείλισης. - Φοράμε πάντα σαγιονάρες έξω από την πισίνα. - Κάνουμε ντους πριν μπούμε στο νερό. - Φοράμε πάντα σκουφάκι μέσα στο νερό. Στη θάλασσα - Δεν απομακρυνόμαστε πολύ από την ακτή. - Δεν κολυμπάμε έντονα μετά από πολύ ώρα στον ήλιο. - Δεν κάνουμε βουτιές από βράχια. - Δεν κάνουμε μακροβούτια, ιδιαίτερα σε παραλίες που δε γνωρίζουμε το βυθό. - Αποφεύγουμε την επαφή με φυτά και υδρόβια που δε γνωρίζουμε τι είναι.

Ο εκδότης- διευθυντής της "Μ" Κώστας Ζουράρις υπενθύμισε ότι ο θεσμός της χορηγίας ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, και διατύπωσε φόβους ότι η παρακμή του στη σύγχρονη Ελλάδα απεικονίζει την εν γένει παρακμή της κοινωνίας.

Με λίγα λόγια Όλοι οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν να κολυμπάνε. Είναι ιδιαίτερα απολαυστικό άθλημα για όλους, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η χώρα μας προσφέρει τόσες ευκαιρίες. Γυμνάζει το σώμα καλύτερα από κάθε άλλο άθλημα. Σωστό είναι να το διδάσκεται κανείς από καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή επίσημους προπονητές. Η αγωνιστική κολύμβηση έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις τεχνικής και εξάσκησης.

Εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών της Θεσσαλονίκης μίλησαν για τα χορηγικά προγράμματα που έχουν, ενώ "σημαντική, υπεύθυνη επένδυση" χαρακτήρισε τις χορηγίες η Μαρία Διαλυνά, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετιγκ της "Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής", προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον, ειδικά από τα ΜΜΕ, για επένδυση στη γνώση και τον πολιτισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΙΑΓΜΕ που αποτελεί τμήμα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (τμήμα Μακεδονίας), στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Εύα Μέρτζου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΟΛΑΚΗ