Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Ναούσης, καθώς, όπως λένε, παρά την πρόσφατη δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Δημήτρη Κοντού, κατά την επίσκεψή του στη Νάουσα, ότι θα ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση των απολυμένων, δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση.

12.3.5 Τοπολογίες δικτύων

Οι 270 εναπομείναντες εργαζόμενοι στο Α, Γ και Δ εργοστάσιο των Κλωστηρίων Ναούσης νιώθουν να τους απειλεί ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο ο όμιλος Κλωνατέξ να βάλει λουκέτο στις μονάδες αυτές, την ώρα μάλιστα που η αποβιομηχάνιση μαστίζει την περιοχή.

Αρτηρίας Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Νάουσα ήταν η αφορμή για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο δημαρχείο της πόλης, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων. Οι υπολογιστές και τα περιφερειακά ενός δικτύου μπορούν να κατανεμηθούν και να συνδεθούν από φυσική άποψη με διαφορετικούς τρόπους, από τους οποίους ο καθένας ονομάζεται τοπολογία δικτύου (Network Topology).

Στη σύσκεψη, που ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ, συμμετείχαν ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, οι βουλευτές του νομού, ο νομάρχης Ημαθίας Γιώργος Σπάρτσης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χρήστος Τρεμπελής.

Οι τοπολογίες που διακρίνουμε σε δίκτυα είναι αυτή της Αρτηρίας, του Αστέρα και του Δακτυλίου.

Στη διάρκειά της έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα ενεργειών. Στην τοπολογία της Αρτηρίας - (Λεωφορειακής γραμμής ή Γραμμικού διαύλου -Bus Network), οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι πάνω σε μια κεντρική γραμμή την οποία και μοιράζονται, χωρίς να παίζει κάποιο ρόλο η φυσική τους θέση. Παράλληλα εξετάστηκε τι μέλει γενέσθαι για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η τοπολογία αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σε τοπικά δίκτυα. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιδιωχθεί συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Απασχόλησης και Οικονομίας.

Αστέρας

«Υπήρχαν δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι μέχρι τα μέσα του μήνα θα ανακοινώνονταν μέτρα για την ανακούφιση των απολυμένων των Κλωστηρίων Ναούσης, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό», τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χρήστος Τρεμπελής, επισημαίνοντας πως ο κ. Κοντός είχε δηλώσει ότι θα καταρτιστεί ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή.

Στην τοπολογία του Αστέρα (Star) οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι ακτινωτά με έναν κεντρικό (hub computer), στον οποίο όλοι έχουν μεμονωμένα προσπέλαση. Οι 270 εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Ναούσης εξακολουθούν να προσέρχονται στην εργασία τους, ωστόσο ελλείψει πρώτων υλών οι μονάδες στην ουσία έχουν πάψει να λειτουργούν. Ο ρόλος του κεντρικού υπολογιστή είναι η λήψη των μηνυμάτων από τον εκάστοτε αποστολέα και η αναμετάδοσή τους στον αντίστοιχο παραλήπτη.

Η διοίκησή της εταιρείας, που βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με τράπεζες, προκειμένου να λάβει νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, τηρεί σιγή ιχθύος.

Στην τοπολογία αυτή, εάν τεθεί εκτός λειτουργίας οποιοσδήποτε υπολογιστής (εκτός του κεντρικού), δεν δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στο υπόλοιπο δίκτυο, επειδή οι υπόλοιποι μπορούν να επικοινωνούν μέσω του κεντρικού.

Λ.Τ.

Αντίθετα, σε περίπτωση βλάβης του κεντρικού υπολογιστή το δίκτυο καταρρέει.

Ένα τέτοιο δίκτυο είναι κατάλληλο ιδιαίτερα για περιπτώσεις οργανισμών ή εταιρειών, όπου υποκαταστήματα επικοινωνούν με τα κεντρικά τους γραφεία. Το συναντάμε συνήθως σε συστήματα πολλών χρηστών και σπάνια σε μικροϋπολογιστές.

Δακτύλιος Τέλος, στην τοπολογία του Δακτυλίου (Ring), κάθε υπολογιστής συνδέεται με δύο γειτονικούς του, έτσι που όλοι μαζί να σχηματίζουν βρόχο. Το κάθε μήνυμα ταξιδεύει από τον κάθε κόμβο στον διπλανό τους (προς μία κατεύθυνση) μέχρι να φθάσει στον προορισμό του. Η τοπολογία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε τοπικά αλλά και σε ευρείας περιοχής δίκτυα.

Πολύ συχνά συναντάται η υβριδική τοπολογία, όπου συνυπάρχουν περισσότεροι τύποι τοπολογιών.