Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( αντιδράσεις οτοε - αντιπολίτευσης για το ωράριο των τραπεζών :: 9/1/2006 21:41:14) 

Αντιδράσεις ΟΤΟΕ - αντιπολίτευσης για το ωράριο των τραπεζών Ευρωπαϊκό τελωνειακό σύστημα

4.3 Εφαρμογές των ταλαντώσεων (στην καθημερινή ζωή)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση Αλογοσκούφη να μείνουν ανοιχτές και την Κυριακή οι τράπεζες. Το νέο Τελωνειακό Σύστημα Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εγκαινιάσει τη Δευτέρα 24 Μαρτίου ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Φωτιάδης.

Κατακόρυφη ταλάντωση πλωτών αντικείμενων

"Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν διαφορετικό ωράριο από αυτό των καταστημάτων", δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΟΤΟΕ. Το νέο σύστημα είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών που αποτελείται από μια βάση δεδομένων που περιέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για «επικίνδυνους» τομείς, όπως είναι το εμπόριο όπλων και η διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και δεδομένα που αφορούν την ευρωπαϊκή τελωνειακή νομοθεσία.

Σε ένα αντικείμενο που επιπλέει (βλ. Εικ. 55) η δύναμη, Β, του βάρους και η δύναμη, [pic], της άνωσης "βρίσκονται σε ισορροπία". "Οι τράπεζες δεν πρόκειται να δεχθούν κάτι τέτοιο", δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και κατηγόρησε τον υπουργό ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένου τραπεζίτη.

Η κεντρική βάση δεδομένων βρίσκεται στις Βρυξέλλες και πρόσβαση σε αυτήν θα έχουν οι τελωνειακές υπηρεσίες όλων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εικ. 55

"Οι παρεμβάσεις στο χώρο των τραπεζών και των δημοσίων επιχειρήσεων έχουν στόχο το ξεπούλημά τους", είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ.

Η λειτουργία του συστήματος στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και στη βελτίωση της συνεργασίας των τελωνειακών υπηρεσιών στα κράτη - μέλη της Ε.Ε.

Εικ. 56

ΠΑΣΟΚ

Όταν, όμως, για κάποιο λόγο μία δύναμη F, (Βλ. Εικ. 56) το απομακρύνει κατακόρυφα προς τα κάτω από τη θέση ισορροπίας του, το αντικείμενο θα αποκτήσει μεγαλύτερη άνωση, Α, επειδή θα αυξηθεί το βυθισμένο τμήμα του όγκου του. Βολές κατά του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος ανακοίνωσε τις προτεραιότητες για την οικονομία για το 2006 εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Το αντικείμενο θα ισορροπήσει σε μία νέα θέση (βλ. Εικ. 57) για την οποία -όσο εφαρμόζεται η δύναμη - θα ισχύει: B+A+F=0 (2)

Για ψεύδη τον κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, για χρονιά αφιερωμένη στην ενίσχυση των κερδών των επιχειρηματιών ο ΣΥΝ.

Εικ. 57

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου έκανε λόγο για "διεύρυνση του κύκλου του ψέματος" από τον υπουργό Οικονομίας.

Εικ. 58

"Ζητάμε να μας πει πότε λέει την αλήθεια.

Εάν, κάποια στιγμή, παύσει να δρα η δύναμη F, θα δημιουργηθεί στο αντικείμενο, στη θέση αυτή, συνολική δύναμη Β + Α με κατεύθυνση κατακόρυφα προς τα πάνω, η οποία θα τείνει να το επαναφέρει στη θέση ισορροπίας του, Ο (βλ. Εικ. 58).

Την περασμένη εβδομάδα που είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2006 δεν μπορεί να εφαρμοστεί και θα ζητήσει παράταση της επιτήρησης για ένα χρόνο, ή σήμερα που μας λέει ότι θα πετύχει το στόχο για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%.

Εάν οι πλευρικές επιφάνειες του αντικειμένου είναι κατακόρυφες - στην περιοχή όπου αυτές βυθίζονται στο υγρό - τότε, ο βυθισμένος κάθε φορά όγκος του και η αντίστοιχη άνωση μπορούν να υπολογιστούν εύκολα: [pic] [pic] (3) όπου ρ : η πυκνότητα του υγρού, g: η επιτάχυνση της βαρύτητας, S: η σταθερή διατομή στην περιοχή του βυθισμένου τμήματος του σώματος, V’: το τμήμα του όγκου το οποίο αντιστοιχεί στο μέρος του σώματος που έχει ακανόνιστο σχήμα και είναι πάντοτε βυθισμένο, h0: το βύθισμα των κατακόρυφων πλευρικών επιφανειών του αντικειμένου όταν το κέντρο βάρους βρίσκεται στη θέση ισορροπίας Ο, και h: το αντίστοιχο βύθισμα όταν το κέντρο βάρους βρίσκεται στη θέση Ο'.

Πότε λέει την αλήθεια;

Η δύναμη επαναφοράς στη θέση y - του κέντρου βάρους - από τη θέση ισορροπίας του, Ο, θα δίνεται από τη σχέση: [pic]

Όταν μειώνει τα πραγματικά εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μειώνει τις επενδύσεις και επιβάλλει μέτρα λιτότητας ή όταν υπόσχεται καλύτερες μέρες σε απροσδιόριστο χρόνο;", αναρωτήθηκε η κ. Παπανδρέου.

Στη σχέση (Α) αναγνωρίζουμε τη συνθήκη: G=-D y (Β) για εκτέλεση από το αντικείμενο απλής αρμονικής ταλάντωσης γύρω από το σημείο ισορροπίας κατά την κατεύθυνση της δύναμης επαναφοράς και με σταθερά: D=pgS (Γ)

"Δεν ακούσαμε τίποτα για το ποια θα είναι η εισοδηματική πολιτική για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για το 2006.

Η κυκλική συχνότητα (φυσική) και η αντίστοιχη περίοδος της ελεύθερης ταλάντωσης του αντικειμένου (α.α.τ.) θα δίνονται, αντίστοιχα, από τις σχέσεις: [pic] (Δ)

Μήπως επειδή για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια θα έχουμε πραγματική μείωση των μισθών και των συντάξεων; Δεν ακούσαμε τίποτα για τους επιπλέον φόρους που θα πληρώσουν οι πολίτες, όπως επίσης, και για τα αυξημένα τιμολόγια που έρχονται", συμπλήρωσε.

ΣΥΝ

Το μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε: "Η κυβερνητική πολιτική κινείται όλο και περισσότερο σε ένα άγριο και επικίνδυνο αντικοινωνικό νεοφιλελεύθερο μονόδρομο γενικής κοινωνικής και εργασιακής κατεδάφισης", προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση του συντάγματος αποτελεί πρόσχημα για αντεργατικές συνταγματικές ρυθμίσεις.