Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο σπυρος γογολος εστειλε το μηνυμα :: 8/1/2006 21:33:22) 

ΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΓΚΟΛ: Η προσπάθεια των "κίτρινων" δεν επιβραβεύτηκε με νίκη, κατά τον Σπύρο Γόγολο.

Οι Τούρκοι μπαίνουν στο Β. Ιράκ

Επιλέγω και πραγματοποιώ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΓΟΛΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Εθνοσυνέλευση αποφάσισε αποστολή στρατευμάτων

1. Η Έξοδος θεωρήθηκε ανά τους αιώνες σύμβολο ελευθερίας.

Συνέχεια στην προσπάθεια

ΦΡΑΓΚΩ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝ

Οι μαύροι σκλάβοι της Αμερικής τραγουδούν την Έξοδο ως κεντρικό θέμα στα τραγούδια τους, τα spirituals.

Ο Σπύρος Γόγολος περίμενε ποδαρικό με το δεξί στο 2006 για τον Άρη.

Ραθυμία και δυσθυμία επικρατούσαν χθες στην πολιτική σκηνή της Άγκυρας. Η πρώτη κυβερνητική δήλωση έγινε στις 11 το πρωί. Ήταν η μονολεκτική απάντηση - «όχι» - του Ταγίπ Ερντογάν στην ερώτηση αν η τουρκική κυβέρνηση είχε ειδοποιηθεί από την αμερικανική για την επίθεση στη Βαγδάτη.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα πασίγνωστο από αυτά.

Αυτό δεν έγινε και ο αμυντικός των "κίτρινων" έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα: Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ ανακοίνωσε ότι «δεν βρίσκει σωστή τη συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Σε συνεργασία με τον καθηγητή σας των αγγλικών και της μουσικής βρείτε, ακούστε και μεταφράστε κι άλλα τέτοια τραγούδια.

"Να μην μας πάρει από κάτω".

Χθες η Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε, ύστερα από τρίωρη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, την εκχώρηση αρμοδιότητας στην κυβέρνηση (1) να διαθέσει τον τουρκικό εναέριο χώρο σε πτήσεις ξένων μαχητικών αεροσκαφών και (2) να αποστείλει τουρκικά στρατεύματα στο Βόρειο Ιράκ.

Επιπλέον, μπορείτε να ενημερωθείτε για την εποχή της σκλαβιάς των μαύρων στις Η.Π.Α.

Ο Κερκυραίος παίκτης εκπροσώπησε τους "κίτρινους" στη συνέντευξη Τύπου:

Η κυβερνητική πρόταση εγκρίθηκε με 332 ψήφους υπέρ, 202 κατά και μία αποχή.

2. Οργανώστε μια επίσκεψη στη Συναγωγή της πόλης σας (αν υπάρχει) και συζητήστε με το ραββίνο για τα έθιμα της γιορτής του Πάσχα.

"Η νέα χρονιά δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά για μας.

Η άδεια δεν περιελάμβανε τη «διέλευση των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων από το τουρκικό έδαφος», καθώς οι ΗΠΑ είχαν αποσύρει την προηγούμενη ημέρα αυτό το αίτημα τους.

Go down Moses When Israel was in Egyptland, let my people go, oppressed so hard they could not stand let my people go. Go down Moses. Way down in Egyptland, tell ole Pharaoh, to let my people go. "Thus spoke the Lord", bold Moses said. Let my people go, "If not I'll smite your first born dead", let my people go.

Θέλαμε τη νίκη, γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Οι λόγοι για τη ραθυμία που επικρατούσε στην τουρκική πρωτεύουσα ήταν ασαφείς.

• Έξοδος • Πάσχα

Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν πολύ επί 90 λεπτά αλλά μας έλειψε το γκολ.

Η δυσθυμία, εν τούτοις, οφείλετο αφενός στο γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί συγκεκριμένη συμφωνία με τους Αμερικανούς για την «είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ», και αφετέρου στην ιδέα ότι «η Τουρκία θα χάσει τη γεωστρατηγική της σημασία αν οι Αμερικανοί επιτύχουν τον στόχο τους στο Ιράκ».

Δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω τώρα.

Κατά τις διακοπείσες αμερικανοτουρκικές διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία «βορείου μετώπου» από το τουρκικό έδαφος, οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα λεγόμενα Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, είχαν δεχθεί «την είσοδο τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ σε συντονισμό με τις αμερικανικές δυνάμεις».

Ξέρουμε ότι στενοχωρήσαμε τον κόσμο που περιμένει από εμάς πολλά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.

Χθεσινές πληροφορίες από αμερικανικές πηγές δημοσιευμένες στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι «οι Αμερικανοί έχουν δώσει ειδικά συνθήματα και κώδικες στους Ιρακινούς Κούρδους μάχιμους προς αποφυγήν "πλήγματος σε φίλα προσκείμενη δύναμη".

Τελευταία υπάρχουν στραβοπατήματα εντός έδρας όταν οι αντίπαλοι παίζουν πολύ πίσω, αλλά τώρα σκεφτόμαστε το παιχνίδι στην Κέρκυρα.

Ειδοποίησαν μάλιστα την Άγκυρα - που δεν της έχουν δοθεί τα συνθήματα και οι κώδικες - ότι «μπορεί να σας χτυπήσουμε κατά λάθος».

Θα το ξεπεράσουμε και αυτό".

Ο εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (KDP) Νετσιρβάν Μπαρζανί δήλωσε χθες ότι «κάθε μορφή επέμβασης του τουρκικού στρατού αυτήν τη στιγμή θα χειροτέρευε τα πράγματα», ενώ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σαχίν δήλωσε πως «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα μπουν στο Βόρειο Ιράκ μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τους φιλοξενούμενους εκπροσώπησε ο Γιώργος Κιούρκος:

Δεν είμαστε μέρος αυτού του πολέμου».

"Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τους χώρους του Άρη.

Το πλαίσιο θα διαφανεί ευκρινέστερα τις επόμενες ημέρες.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συμπαίκτες μου, το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει ειδικά ψυχολογικά.

Το ξανασκέφτονται

Για τον Άρη πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στην Α' εθνική".

Αμέσως μετά, ανώτατοι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «αντίθετες σε μονομερή δράση από την Τουρκία ή άλλο μέρος στο Β. Ιράκ» και πως οι συζητήσεις με την Τουρκία για ένα «πακέτο» οικονομικής βοήθειας σχετίζονταν με την «πλήρη συνεργασία της». Υπάρχουν πληροφορίες ότι, ύστερα από αυτά, η τουρκική κυβέρνηση ξανασκέπτεται το ενδεχόμενο να διαθέσει τον εναέριο χώρο της στην Ουάσιγκτον.