Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( απολύσεις υπαλλήλων στο βιολογικό καθαρισμό :: 11/1/2006 19:56:05) 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στους βιολογικούς καθαρισμούς Σάββας Δημητριάδης υποστήριξε ότι με ευθύνη της ΕΥΑΘ και των εργολάβων από το 1990 έως και σήμερα η μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων στο Γαλλικό υπολειτουργεί και δεν προσφέρει στην πόλη και το Θερμαϊκό κόλπο τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει.

ΜΠΑΣΙΝΑΣ: ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟ

Μάθημα 2.4 Ψηφιακή Παράσταση Ήχου, Εικόνας, Video

Σε 3ωρες στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι

Βαρύ τίμημα

Σκοπός του μαθήματος

Απολύσεις υπαλλήλων στο βιολογικό καθαρισμό

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι να εξηγήσει τις μεθόδους και τα σύγχρονα πρότυπα κωδικοποίησης και ψηφιακής αναπαράστασης σύνθετων μορφών ψηφιακών δεδομένων όπως ήχοι, εικόνες και video.

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στις δύο μονάδες επεξεργασίας λυμάτων της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση των συμβάσεων δύο συναδέλφων τους αλλά και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας τους κυρίως όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Πάνω σε φορείο αποχώρησε από το γήπεδο ο Άγγελος Μπασινάς. Ο Νίκος Τζουρούδης σχεδόν απέκλεισε τη συμμετοχή του στο ματς με τους Πορτογάλους

Με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης οι στάσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις των βιολογικών καθαρισμών θα πραγματοποιηθούν από τις 17 έως και τις 20 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Σοκ την τελευταία στιγμή για τον Παναθηναϊκό εν όψει της κρίσιμης ρεβάνς με την Πόρτο.

Το σωματείο των εργαζομένων στους βιολογικούς καθαρισμούς και το ΕΚΘ έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν τόσο την ΕΥΑΘ όσο και την εργολαβική κοινοπραξία, στην οποία έχει ανατεθεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων, να επαναπροσλάβουν τους δύο εργαζόμενους, να πάρουν μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια του προσωπικού και να συμμορφωθούν με όλα όσα ορίζουν η εργατική νομοθεσία και οι συλλογικές συμβάσεις.

Ο Άγγελος Μπασινάς σε μια ανύποπτη φάση υπέστη κάκωση (τράβηγμα) στον δικέφαλο και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τους «Δράκους» θεωρείται απίθανη!

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΘ Νίκος Γιαννόπουλος κάλεσε τη διοίκηση της ΕΥΑΘ να κηρύξει έκπτωτη την εργολαβική κοινοπραξία, στην περίπτωση που επιμείνει στην απομάκρυνση των δύο εργαζομένων (ο ένας μάλιστα είναι μέλος της διοίκησης των σωματείου των εργαζομένων), καθώς, όπως είπε, η πράξη αυτή είναι παράνομη σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του καθηγητή του εργατικού δικαίου του ΑΠΘ Άρη Καζάκου.

Σήμερα, θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του, όμως ο γιατρός της ομάδας, Νίκος Τζουρούδης, ήταν σχεδόν βέβαιος ότι ο παίκτης δεν πρόκειται να αγωνιστεί την Πέμπτη.

Υπολειτουργεί η μονάδα

Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Γιάννης Γκούμας με συνυποψήφιο τον Έρικ Λίνκαρ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στους βιολογικούς καθαρισμούς Σάββας Δημητριάδης υποστήριξε ότι με ευθύνη της ΕΥΑΘ και των εργολάβων από το 1990 έως και σήμερα η μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων στο Γαλλικό υπολειτουργεί και δεν προσφέρει στην πόλη και το Θερμαϊκό κόλπο τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει.

Στο μεταξύ, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ήταν σαφώς στενοχωρημένος από την είδηση του τραυματισμού του αρχηγού της ομάδας.

"Έτσι αντί σήμερα ο βιολογικός καθαρισμός να βρίσκεται στη γ' και τη δ' φάση λειτουργίας του και να αξιοποιούνται το βιοαέριο, το νερό και η λάσπη, το αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ κτίριο ενέργειας σαπίζει και εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε τη μονάδα με αυτοθυσία και χωρίς ο εργολάβος να μας παρέχει ούτε τα βασικά μέσα προστασίας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Είπε ο 58χρονος τεχνικός:

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα νερά που φεύγουν από το βιολογικό καθαρισμό στο Θερμαϊκό κόλπο έχουν βαρύ λυματικό φορτίο, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τη λάσπη που παράγεται από τη διαδικασία επεξεργασίας των λυμάτων, καθώς από το Νοέμβριο δεν λειτουργεί ο μηχανισμός χώνευσής της.

«Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο.

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε και ο Σάκης Ελευθερίου, μέλος της διοίκησης της ΕΥΑΘ και συνδικαλιστής του ΕΚΘ, ο οποίος επισήμανε ότι η εταιρεία είναι απόλυτα εντάξει όσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς την εργολαβική κοινοπραξία, οι οποίες φτάνουν τις 350.000 το μήνα για τη μονάδα του Γαλλικού.

Είχαμε μεγάλη ψυχή, διότι πήραμε βαθμούς και προσφέραμε στον κόσμο μας θέαμα.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου η ΕΥΑΘ δεν έχει εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στην επεξεργασία των λυμάτων που θα μπορούσε να επιβαρύνει περιβαλλοντικά το Θερμαϊκό και να προκαλέσει κινδύνους στην υγεία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Όμως, πληρώσαμε μεγάλο τίμημα με τον τραυματισμό του Μπασινά, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πόσο σοβαρός είναι.

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάιο βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της Θεσσαλονίκης.

Ο Μπασινάς έχει μεγάλη σημασία στην ομάδα. Είναι πολύ χρήσιμος για εμάς. Το καλύτερο θα είναι να περιμένουμε να δούμε τι έχει. Κατά τη γνώμη μου, το έπαθε λόγω υπερκόπωσης. Το μυαλό μου ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται τον αντικαταστάτη του».

«ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Χατζάρας αναγνώρισε την ανωτερότητα του ΠΑΟ: «Τα προβλήματα που είχαμε δεν μας επέτρεψαν να είμαστε αξιόλογος αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια και μάλιστα πιο εύκολα απ' ό,τι μαρτυράει το τελικό σκορ. Δώσαμε ευκαιρία σε νεαρά παιδιά. Έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είμαι γεμάτος χαρά, διότι είδα επιτέλους σε γήπεδο να έρχεται κόσμος και σ' αυτό υπαίτιος είναι ο Παναθηναϊκός».

Τέλος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος υποστήριξε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας δίνει ώθηση. Η νίκη επί του Αιγάλεω ήταν ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο και τίποτα παραπάνω. Τώρα σκεφτόμαστε την Πόρτο».

Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Απρόσμενη επίσκεψη από τον Άγγελο Φιλιππίδη δέχθηκαν χθες το πρωί στην Παιανία οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αφού τους μοίρασε συγχαρητήρια για την ευρωπαϊκή τους πορεία, τους ξεκαθάρισε για πρώτη φορά ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα.